מספר דברים
גם אנחנו עברנו, דבר ראשון, לא חשוב כמה עובדים אתם - צריך להיות ברור וידוע שכל עובד אחראי על הדברים שלו: כל אחד אורז לעצמו ה כ ל, אין דבר כזה שיגידו לך שאת צריכה לעשות את זה. (תוציאי מייל :עובדים חביבים, לרגל המעבר למשרד החדש, על כל עובד לדאוג לארוז את חפציו מקטן עד גדול: עכבר, עציץ, מקלדת, קלסרים, טלפון, לא לשכוח את הכבל של הטלפון, מחשב, מסך, ציוד משרדי, כולל לוח מחיק/שעם שעל הקיר - על כל החפצים יש להדביק מדבקה עם השם כדיי למנוע אי נעימויות). ובקשר לחפצים שלך שבטח כוללים הרבה יותר דברים: דבר ראשון תתחילי לארוז ראשונה, את לא תאמיני כמה דברים פתאום יוצאים מהארונות, אני התחלתי בשלושה ארגזים וסיימתי ב 21 !!! היה מזעזע... תתחילי לארוז דברים שכבר שנה לא נגעת בהם, כמו כל ארגזי המעטפות, ניירת, קלסרי ארכיון וכו'. את דברי היומיום תשאירי לסוף (גם תשאירי לך כמה ארגזים איכותיים בצד ומספיק צורכי אריזה). אל תתנצלי בפני אף אחד שאת לא אורזת לו. את גם לא סבלית כדרך אגב. חומרי אריזה קטנים לקנות מראש: עוד מספריים, סלוטייפים עבים, טושים עבים, מדבקותץ לבנות גדולות. חשוב מאוד לרשום על כל ארגז מה יש בתוכו (אני עשיתי גם רשימה בצד, ארגז מס' 1 מכיל: ...). אני לא יכולה להבטיח לך שהמעבר יהיה מושלם, כי הבלאגאן חוגג ודברים נעלמים - וזה טבעי, חשוב לשמור על כמה שיותר סדר. ועכשיו - איך בוחרים חברת הובלות: יש חברות מיוחדות שמתמחות בהובלת משרדים, הן גם מספקות ארגזים - תתמקחי! אה - עוד משהו - ביום המעבר תמיד ובכל המשרדים יש מכת גניבות שלא תאמן כי כולם מתרוצצים סביב כולם: סבלים, נותני שירות, עובדים... ואצלנו גנבו 3 תיקים של עובדים וחבל על העוגמת נפש (כ. אשראי, פלפונים, צ'קים...) - או להכניס הכל לחדר אחד ולנעול (מפתח רק אצלך!!!) או שהכל ישאר באוטו. את לא יכולה לדעת מראש מה יהיה חסר מבחינת ציוד במשרד החדש, ותלוי לאיזה חוסרים את מתכוונת - שולחנות ? טושים ? שיהיה המון בהצלחה. זה לא קל - אבל כולנו שורדות (טוב, גם שורדים) היה ארוך מדיי ?