הצילו! מים באוזן!

OnlyLeigh

New member
הצילו! מים באוזן!

שלום לכולם :) לאחר מקלחת הוצאתי מקלות אוזניים והתחלתי לנקות. באוזן ימין כנראה נכלאו מים או משהו, ועכשיו אני שומעת הרבה פחות טוב. ז\ה מוציא אותי מדעתי ובמסגרת עבודתי אני צריכה לשמוע טוב. מה עושים?

קודם כל- לא כדאי לנקות עם מקלות אוזניים,

הם עלולים לדחוף את השעווה או הנוזלים עמוק יותר לתוך האוזן וליצור בעיות שמיעה ואף דלקת. [הגוף דואג להוציא את השעווה והלכלוך לאוזן החיצונית, לא צריך לנקות בעומק.] כדי לשמור על ההגיינה של האוזן, צריך-אחרי המקלחת-לגלגל חתיכה קטנה של צמר גפן, ולנקות את האוזן- ממש כמו המקלות. בקשר למים- למיטב ידיעתי נרות הופי עוזרים מאוד. בהצלחה :)

טשטושה

New member
אמממ, פעם היינו קופצים אחרי הבריכה על רגל אחת

באותו צד של האוזן העמוסה במימי הבריכה - אבל היות וזה נשמע מעיק מאוד - הייתי בהחלט פונה ל:החל מרופא א.א.ג מהצד הרפואי וכלה בהרבליסט מהפן הפרה-רפואי ולא בהכרח בסדר הזה... רפואה שלימה ושמיעה צלולה

../images/Emo18.gif לא תכניס לאוזנך ../images/Emo18.gif

הדיבר האחד עשר: לא תכניס לאושניך שום חפץ הקטן מגודל המרפק שלך ולאחר שיישמת דיבר זה - הציצי נא למילון המונחים שלנו: .שמים טיפת שמן לבנדר מתחת לאוזן וסוגרים את כל האיזור(השמן+ האוזן)בכוסית זכוכית לכמה זמן.טוב במיוחד לילדים קטנים 2.לחמם כף שמן זית(פושר)עם שן שום לטפטף לאוזן הכאובה 3.שמים שתי כפות תה קמומיל ל15 דק` במים רותחים מפרידים את הנוזל מהפרחים,שמים את הפרחים בצמר גפן או בתוך בד מצמידים לאיפה שכואב . 4.אפשר למרוח שמן פיגם עם לבנדר מסביב לאוזן. 2. אוזניים בתוך כוסית קטנה מזגי כ 30 מיליליטר של שמן זית זך. הרתיחי מים בכלי והכניסי את הכלי עם שמן הזית - (אין לחמם שמן זית ישירות על אש פתוחה וגם לא במיקרו.) עד לחימומו של השמן. הכניסי את גבעולי הפיגם והשרי בשמן למשך 24 שעות. טפטפי לאוזן הכואבת עד מילוי האוזן תוך משיכה קלה של האפרכסת כלפי מעלה - לפתיחת תעלת השמע. סגרי בצמר גפן חיצונית בלבד. ניתן לשמור את התמיסה עם הפיגם מספר חודשים ואין צורך בקירור בנוסף: אני מחזיקה בבית דרך קבע נרות הופי. בפעמים הראשונות כדאי מומלץ ורצוי שבעל מקצוע ינחה אותך, היום אני עושה זאת לבד. יום של בריאות.

dance of life

New member
נצל"ש בנושא - אז איך כן לנקות אזניים?

אני חוטאת עם מקלות אזניים רגילים עטופים בריפוד צמר-גפן. כבר אמרו לי הרבה שזה ממש מסוכן לאזניים ולא טוב, אבל מצד שני מטריף אותי לא לנקות אותם. אז איך?

היי רקדנית שלנו

בואי, תתקרבי רגע, שאף אחד לא ישמע: תתקרבי עוד קמת, נוווווו: את שומעת? גמני חוטאת בניקוי אוזני עד המוח, ואם להודות על האמת, התענוג הוא לא נורמאלי... אבל... פעם וזה סיפור אמיתי - נשאר לי המוך בתוך האוזן, זה היה בזמן טיסה ליוון... לא צריכה לספר לך שכמעט הלכה לי החופשה ורק במזל הגעתי לרופא ששלף לי את המוך עם המוח... השעווה הנוצרת באוזן - תפקידה בשמירת האיברים המאוד רגישים שבתוך האוזן (ולשם לימוד האנטומיה של האוזן צריך לפחות חודשיים של הרצאות מבוקר עד ערב) כמו גם בשמירה מחדירת גופים זעירים זרים, ועוד ועוד. יש מי שאופיים הגנטי הוא יצירה מוגברת של שעווה, דבר הגורם לעתים להיווצרות פקקים (שעווה בתוספת מים ואבק) הגורמים לירידה בשמיעה ומאוד מציקים. או אז לצורך זה הומצאו האפזנולוגים - ובהינף פינצטה הם שולפים את הרעה החולה. באופן יומיומי יש לנקות אך ! ואך ורק את האפרכסת במגבת או במגבון טישו ולא יותר !!!! קפיש ? ערב קסום

למעלה