הצילו!!! כאב שיניים!

Michal7

New member
הצילו!!! כאב שיניים!

שלום לכולם/ן בעלי סובל מכאב שיניים והפה גם התנפח לו. מה תוכלו להמליץ לטיפול בבעיה? הוא לועס כבר תיונים של תה אכיניציאה, וגרס גם לא מעט ציפורן (CLOVE) באזור שכואב. איזו אנטיביוטיקה טבעית תסייע להחלמה? (הוא מסרב ללכת לרופא שיניים בטענה שיעדיף למות. אני רוצה לנסות כמה שיותר דברים למענו במסגרת המגבלה הזו) הצילו! המון תודה מראש, מיכל פניקס, אריזונה

freearth10

New member
שיחשוב../images/Emo40.gif...

איפה בחייו הוא מהסס, מה הוא לועס ולא מוציא אל הפועל, איפה ימצא הפתרון היצירתי אותו הוא מחפש?
מאיה

harduf9

New member
אפשר לנסות פרופוליס עם אלוה יש משחות שיניים

כאלו. אבל לדעתי שיגש לרופא שיניים אפילו רק לבירור. הוא עלול להסתבך עם טיפול הרבה יותר מסובך במידה ולא יטופל נכון בזמן. בריאות שלמה גיא הרדוף

izackv

New member
אולי הוא מעדיף למות, אבל

כנראה שבסופו של דבר הוא לא ימות מהכאב אבל כנראה שהוא יסבול תקופה ארוכה ואז יאושפז או ילך לרופא שיניים. כשזה יגיע, אז הטיפול שהוא מעדיף למות על פני לזכות לקבל יהיה כבר הרבה יותר פולשני וכואב ממה שהיה אמור להיות אם היה ניגש לרופא היום. (או אתמול) בקיצור, כמו ההוא שגם אכל את הדגים הסרוחים, גם קיבל מלקות וגם גורש מהעיר. לחלקנו יש פחד מרופאי שיניים. אצלי הוא קרה בגלל כמה חוויות קשות מתקופת השירות הצבאי. אחרי הרבה שנים מצאתי רופא שיניים שהרגשתי נוח לגשת אליו. לקח הרבה זמן, אבל בסוף הצליח. התקופה של ההזנחה עלולה לעלות במחיר קצת כבד. רפואה משלימה לא יכולה לגרום לחור שמגיע לשורש השן להיסתם... ואם המקום הופך לדלקתי הנזק רק גודל (יחד עם הכאבים)

freearth10

New member
לא תמיד זה כך...

רפואה הוליסטית לא סותמת את החור, אבל כן יכולה לטפל בשורש הבעיה וכשזו נפתרת החור אומנם לא נסגר, אבל הכאב עובר. הדילמה האישית שלי: מה גרוע יותר? להכניס לפה חומרים כימיים שמזיקים לגוף, או להישאר עם שיניים שלא ממש עוזרות למערכת העיכול. התמונה שרצה לי מול הראש הם אותם זקנים בני 100+ שמחייכים חיוך שחושף שניים, שלוש שיניים בודדות...
מאיה

מאיר72

New member
במצבים שכאלו קודם כל כדאי לטפל

בסימפטום אח"כ בשורש, כי סמפטומתית אפשר גם לקבל התקף לב מבעיות שניים.

freearth10

New member
אפשר, ואפשר גם לא לקבל התקף לב

מבעיות שיניים ואפשר גם לקבל התקף לב מכל סיבה אחרת, כך שכל האופציות נכונות ופתוחות.
מאיה

מאיר72

New member
הכל אפשרי ברפואה זה לא מדע מדויק

אבל חשוב לדעת מתי אתה כינור ראשון ומתי אתה כינור שני.

freearth10

New member
זהו שאני באמת לא יודעת

מה מזיק יותר, כמות הרעלים שמכניס רופא השיניים ישירות למערכת העצבים ומשתקים אותה, או הרעל שרוצה לצאת בדיוק דרך אותו המקום וכשלא מאפשרים לו לצאת הוא גורם לרקבון חיצוני ופנימי. שים לב שאמרתי, אני לא יודעת, כי אני באמת לא יודעת ומאמינה שאין תשובה אחת שנכונה לכ-ו-ל-ם. התשובה שלי לעצמי היא לא ללכת לרופא שיניים ולמרות שהשיניים שלי הם במצב גרוע ביותר, כבר שנים שאין כאב, אין נפיחות ואני סבלתי מכאבי שיניים איומים. ממה שאני יותר חוששת הוא מהנזק העקיף למערכת העיכול כי ללא טחינה ולעיסה של האוכל אני מכבידה יותר על מערכת העיכול והתוצאות שם יכולות להוביל להתקף הלב עליו התרעת, אבל כך גם הטיפול בהרדמה מקומית שפעמיים בחיי גרם לי להתעלף במהלך הטיפול... שאין לי מושג איך אותה ההתעלפות השפיעה על מערכת העצבים, המוח או הלב.
מאיה

מאיר72

New member
זה שאין כאב זה לא אומר שהכל תקין

כפי שכתבת בעצמך, אני מציע לך לחפש רופא שינים ידידותי שקודם תשוחחו על כל הפחדים שלך והאפקטים הנלווים לכך ותראי איך את מטפלת בהם.

freearth10

New member
בטח שלא

אבל את זה ניתן לאמר גם על כל דבר אחר בחיים. ואם לא הבנת - רופאים - זה לא התחום שאליו אני מתחברת. ובטח שלא אלך אליהם כרגע כשאין דלקת והשיניים לא כואבות. וכדי לטפל בפחד אני בטח שלא זקוקה לרופא...
מאיה

hal767

New member
מצטרף לתשובה

ומוסיף-הרעלה בשן או בחניכיים יכולה להתפשט למקומות אחרים בגוף, וזה עלול להיות מסוכן. כמו כן יש לשים לב לקירבה הפיזית בין המוח, האוזניים והעיניים לשיניים. אלה יכולים להיפגע כתוצאה מההרעלה וסיבוכים. טראומות מרופאי שיניים אינן נדירות, אבל ישנם גם רופאים מיקצועיים, רגועים ומתחשבים שגם יודעים לעבוד בלי להכאיב. ואולי יש מקום לטיפול נפשי כלשהי לבעלך כדי להוריד אצלו את רמת החרדה. לסיכום, לא להזניח ולא להסתפק בטיפול סימפטומטי.

אשכר

New member
לנסוע לתאילנד! יש שם רופאים מצויינים במחיר

שהוא בין עשירית לחצי מהמחיר בארץ(!), כלומר 1/25 מהמחיר ב-US, ועל הדרך הרווחתם כרטיס נסיעה לתאילנד חינם רק מההפרש בין זה לבין רופא אמריקאי. אם תעשו את זה, בטוח שלא תהיו האמריקאים הראשונים שנוסעים לתאילנד מהסיבה הזאת. כמובן, כדאי לקבל המלצות לפני שבוחרים רופא. אני הייתי אצל רופא מודרני לחלוטין עם כל האביזרים והידע שמוכרים לי מרופאים מערביים, במחיר זניח, בעיר צ'ינג מאי. אני זוכר על המפה שהקלינקה נמצאת באיזור הצפוני של העיר, ואני זוכר את הדרך לשם על טוסטוס
חוץ מזה, יש בכל מקום רופאים שווים, שיודעים בדיוק איפה להכניס את המזרק של ההרדמה, בעלי סבלונת וכו'. אבל בסוף הם תמיד מפספסים עליך, אין בטחונות בקטע הזה

למעלה