הצילו-כאבים חזקים

• פותח הנושא Ellaa
  • פורסם בתאריך

Ellaa

New member
הצילו-כאבים חזקים

שלום אסתר לאחר הדרכה ממך באיכילוב ההנקה שלי מוצלחת כבר חדש ושבוע. המון תודה. לפני שבוע היתחילו לי כאבים מאוד חזקים בפיטמה,רק בשד ימין. אני מניקה כל 3 שעות, מצד אחר,יש המון חלב, והתינוק, אורי, עולה יפה מאוד.( קג' שלם בחודש הראשון). הכאבים הפכו את ההנקה לסיוט גדול, בגלל הכאבים העזים בפיטמה, ולפני יומיים התחילו להיווצר גושים , באותו שד, בחלק התחתון שלו.כך שבגלל הכאבים בשד כבר כואב לי כל הגוף. יש לציין שבשד שמאל ההנקה היא עדיין תענוג ושום דבר לא כואב. אני מעסה את שד ימין בזמן ההנקה, ומקווה שהסתימה תיפתח, אך מה לגבי הפיטמה? למה פתאום היתחילו הכאבים? למה זה לא עובר? בכל מקרה אני לא מפסיקה להניק. יש לציין שיש לי משאבת חלב מיני אלקטריק של מדלה, אם זה יעזור לעניין. מקווה לתשובה מהירה בתודה מראש אלה

Oy, here's what you should do

Keep breastfeeding on the side that is ok. ON the side that is hurting, you can: 1. change the position to the side position ( see the gallery picture), and if that still hurts, 2. start pumping on that side every time you feed the baby. 3. call a yoetset hanaka to help you see why it hurts so much. Tell me where you live so that I can refer you to someone near you. Why were you feeding on one side only each feed? You were not paying attention when I said that feeding on one side only could cause you to have less milk?​

justmom

New member
תרגום: אוי, זה מה שאת צריכה לעשות

המשיכי להיניק מצד הבריא. בצד הכואב, את יכולה: 1. לשנות תנוחה לתנוחת צד (ראי את התמונה בגלרייה), ואם עדיין כואב לך, 2. התחילי לשאוב מצד זה בכל פעם שאת מיניקה את התינוקת 3. פני ליועצת הנקה שתעזור לך להבין למה זה כואב כל-כך. ספרי לי היכן את גרה כדי שאוכל להפנות אותך למישהי בסביבה שלך. מדוע הינקת אותה מצד אחד בלבד בכל הנקה? לא הקשבת כשאמרתי שהנקה מצד אחד בלבד יכולה לגרום רק להפחתת כמות החלב?

Ellaa

New member
כאבים בהנקה-

אסתר שלום תודה על תשובתך המהירה. היא מאוד מעודדת. הלכתי לראות רופא כירורג. הוא מצא שיש זיהום על הפיטמה , כניראה כתוצאה מסדק בפיטמה שהזדהם, ושאין דלקת. הוא נתן לי למרוח משחה, ובקש שלא אניק מן השד הכואב במשך כמה ימים. אין לי חום. בנוסף המליץ הרופא על המשך טיפול אצל רופא עור. יש לי תור למחר. אז כרגע אני מניקה רק מצד אחד, ושואבת מן הצד השני. הרופא ביקש לא לתת לתינוק את החלב השאוב, כדי שהתינוק לא ידבק בזיהום, אלא לשפוך את החלב. ואני שואלת: 1. האם הנקה רק מצד אחד תשביע את התינוק? 2. מתי לשאוב? במקביל להנקה? 3. איך לחזור למצב התקין של הנקה דו צדדית לאחר שהפיטמה תבריא? 4. רופא הילדים ביקש להוסיף מטרנה, בנוסף להנקה, לי זה לא ניראה, ואני לא רוצה להרוס את ההנקה!!! מה דעתך? אני גרה ברחובות. בתודה מראש, ובתקווה שהכל יסתדר אלה

מאחר ומדובר בייעוץ רפואי אוסיף תגוב

לאלה שלום, הייעוץ שקיבלת משני הרופאים לא תואם את המקובל על רופאים המתמחים בנושא הנקה. איני יודעת איזה משחה נתן לך הכירורג, אך לא מקובל לתת משחה שתמנע המשך הנקה, ולמעשה אין מניעה להמשיך להניק עם המשחות המתאימות לזיהומים של הפטמה. כיתבי לי את שם המשחה כדי שאוכל להגיב במדויק. מאד ל א רצוי להפסיק להניק מן השד הבעייתי, כי אז הסיכון הוא שהבעייה מאד תחמיר. שאיבה אינה יעילה בהוצאת החלב כמו תינוק, ועלול להתפתח גודש חמור ואפילו אבצס. אין כל מניעה להניק משד עם זיהום, וזאת ההמלצה בפרסום של ארגון הבריאות העולמי בנושא זיהומים ודלקות של השד. בודאי שאין כל צורך לתת מטרנה. ראשית, לרוב לא יהיה כל מחסור בחלב גם בהנקה משד אחד (הרי יש המיניקות תאומים), שנית אין מניעה שתניקי משני הצדדים, ואף רצוי, ושלישית, אם את שואבת מהצד הבעייתי בגלל הכאב, אין כל מניעה להשתמש בחלב. הדבר היחיד שהייתי ממליצה הוא להשתמש בחלב השאוב בסמוך לשאיבה, או לקרר אותו מיד ולהשתמש בהאכלה הבאה, כדי למנוע התרבות חיידקים בתוכו. לצערי כירורגים, רופאי ילדים ורופאי עור לא תמיד מתמצאים בנושא ההנקה, כך שטוב מאד שפנית לאסתר לקבלת ייעוץ. תשקלי גם לראות יועצת הנקה כדי לודא שתנוחת ההנקה ותפיסת הפטמה הם תקינים, כי זה עלולה להיות סיבה לפציעת הפטמה. בהצלחה, והמשך הנאה מההנקה גם בצד הבעייתי, ד"ר ליבוביץ מנהלת המרכז הרפואי להנקה, אודים (כרגע בשנת שבתון בחו"ל)

Ellaa

New member
הנקה מצד אחד

שלום דר' ליבוביץ אני מאוד מודה לך על תשובתך המעודדת, כייוון שהשאלות רבות ואין לי ממש תשובות, בטח שלא מיד כשהן מתעוררות. כניראה שהבעיה התעוררה מכיוון שיש לי עור מאוד עדין, ילד ראשון, וכניראה שכשהנקתי בשכיבה זה גרם לגירוי ושפשוף השד, ואולי לעוד כמה דברים שאין לי מושג, זולת זה שהפטמה כואבת. אתן לך את הפרטים לגבי השתלשלות הארועים ואני מקווה שתוכלי לעזור לי ולתינוק בהנקה. 1. רופא כירורג בדק אותי אתמול, קבע כי אין שום זיהום פנימי, ניראה לו שיש אולי זיהום חיצוני, הוא ציווה להפסיק להניק, כי זה מסוכן לתינוק, ונתן לי למרוח Fucidin cream 2% , והמליץ על המשך טיפול אצל רופאת עור. 2. בביקור אצל רופאת עור היום היא לא אמרה משהוא מיוחד, רק שהפיטמה אדומה ומגורה, שאני לא אניק ממנה, שאמרח Elocom Ointment, Mometazone Plough. וביקשה שאני לא אניק כי זה חומר לא טוב לתינוק. 3. מאתמול בערב אני מניקה רק משד ימין. ושואבת משד שמאל. בלילה התינוק רצה לאכול כל 2 או 3 שעות, ומהבוקר הוא היגביר את התדירות עד כדי כך שהוא לא ישן יותר מ 10-20 דקות ברציפות וכל הזמן רוצה לינוק. ( עכשיו הוא עלי יונק)ואם אני לא נותנת לו הוא בוכה. 4. אני עובדת עצות ומאוד מודאגת: האם התינוק רעב? מה זה אומר לגבי ייצור החלב זה שהתינוק יונק כמעט כל היום בלי הפסקה. מתי השד רק בצד אחד ייצר מספיק חלב בישבילו? כל כמה זמן לשאוב מהצד השני? שדרך אגב הרבה יותר שופע מצד ימין. מרחתי פעמיים מהמישחה הראשונה ופעם אחת מהשניה עד עכשיו אני מאוד דואגת ועצובה ולא יודעת מה לעשות. אשמח לדבר אתך בטלפון אם זה אפשרי אין ספק שהרופאים שטיפלו בי אין מושג לגבי הנקה והחשיבות שלה!!!ואני לא בטוחה שהם יודעים מה יש בכלל בפיטמה. מאוד מודה לך מראש בכל מקרה, ומקווה לטוב אלה

אנסה לעזור

לדעתי אין סיבה שלא תניקי משני הצדדים. משחת אלוקום מופיעה באופן חד משמעי כמותרת בזמן ההנקה בספר על הנקה המיועד לרופאים (אך אם הם לא קוראים אותו הם לא יכולים לדעת, כמובן...). כמובן שאם כואב לך מידי את יכולה לשאוב, אך השאיבה גם כן נוטה לפתוח סדקים, והיא גם לא יעילה בהוצאת החלב, דבר שמעלה את הסיכון להתפתחות דקלת ומוריד את ייצור החלב. עם זאת, אני לא בטוחה שזה הפתרון. המשחות שקיבלת הן לא נוגדות פטריה, וזו סיבה מאד שכיחה לכאבים וסדק בפטמה שמופיעים לאחר תקופה שההנקה התנהלה היטב. הייתי מציעה לעבור למשחה בשם בקטרודרם (אני חושבת שצריך מרשם רופא), שהיא גם נגד פטריה וגם נגד חייקים. אפשר למרוח מעט לאחר כל הנקה או שאיבה, ואין כל צורך לשטוף לפני ההנקה הבאה. כך זה נעשה במרפאות הנקה בכל רחבי העולם. זה לא נספג דרך הפה. אין צורך למרוח הרבה, רק שכבה שמנונית עדינה, ובין כה וכה, עד ההנקה הבאה זה ספג בעור או בחזיה או בפד. כאשר תינוק אוחז את השד בצורה נכונה לא צריכים להיות כאבים, אפילו אם יש כבר פצע, ולכן היה מאד רצוי לפגוש יועצת הנקה טובה שתוודא את זה (תשאלי את אסתר למי לפנות). כתבת בהתחלה שיש לך הרבה חלב ושתינוקך עולה היטב במשקל, כך שלא הייתי דואגת לגבי כמויות החלב. אם את מסוגלת מבחינת הכאבים הניקי אותו משני הצדדים, ואם עדיין מאד כואב תנסי לפגוש יועצת הנקה ו/או לשאוב יום יומיים - אם זה פחות כואב. אם התינוק נראה לך מאד רעב, תני לו את החלב השאוב כתוספת - את יכולה עם כפית או כוסית, אם את לא מעוניינת בבקבוקים. החלב שלך תקין לתלוטין! יכול לקחת כמה ימים עד שהצד השני יכפיל את התוצרת לו, ואז את עלולה למצוא את עצמך עם עודפי חלב, ברגע שתחזרי להנקה משני הצדדים, וזה שוב בעיה, ועלול לגרום לסתימות ודלקות. נראה לי שאם את רק יכולה מבחינת הכאב רצוי בכל זאת גם להניק מהצד הבעייתי, אולי בתדירות יותר נמוכה, ולשלב בשאיבה. תנסי לחזור להניק בצורה שאסתר לימדה אותך בהתחלה, כדי לודא שהתנוחה טובה. עור עדין וילד ראשון הם לא סיבה לכאבים. לי היו פצעים נוראים דווקא עם ילדה רביעית, שהתברר בהמשך שלא תפסה טוב את השד. תיקנתי את התפיסה, והכל הסתדר. שימי גם לב שלא מתפתחת לך דלקת בשד. נדמה לי שציינת גם כאבים וגודש בשד. בהצלחה, ד"ר ליבוביץ

Ellaa

New member
העצות שוות זהב,

שלום דר' פשוט עשיתי מה שייעצת, וההנקה חוזרת למסלולה. אין מילים להודות לך, על התמיחה לאם טריה שעוד אין לה ניסיון. אתמול בערב בעלי נתן לו חלב שאוב, אני הנקתי בלילה, ובבוקר נתתי לו לינוק, כעצתך מהשד הכואב, שכואב כבר הרבה פחות. וכך אני חוזרת להניק מלא ואם ארגיש שכואב לי אולי אשאב עוד פעם פעמיים. תודה על ההתייחסות לגודש, למזלי זה הסתדר, ואין לי יותר גושים או כאבים. כמו שציינת, היום הרגשתי היטב איך השד התרוקן היטב ע"י יניקה, בשונה משאיבה. אני מקווה שהכל כבר מאחורי, לא מורחת שום משחות מיותרות, כניראה שיום וחצי מנוחה לשד עשו את שלהם, ואני מקווה ששוב חזרנו לתלם ההנקה. שוב מודה לך מאוד על העזרה והתמיחה הרבה, כי המצב באמת היה מייאש. וחבל שהרופאים כאלו חסרי רגישות וידע לגבי ההנקה. שתיהיה לך שנת שבתון מהנה ופוריה התינוק בוכה ואני ניגשת אליו כל טוב, אלה

דיאנה1

New member
תרגום: אנחנו צריכים לשמוע את הדברים

הללו מרופא. רק כדי שכולכם תדעו, ד"ר לייבוביץ' היא גם רופאת משפחה וגם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC.

למעלה