הצילו טריגר

nb320458409

New member
הצילו טריגר

היום בלי סיבה ניראת לעיין התחלתי לחשוב שוב על הרצון למות להעלם והתחיל התקף חרדה ממש גדול ופתאום הייתי עצובה התחלתי שוב לפגוע בעצמי ואז הייתי שמחה בקיצור השינוים במצבי רוח ואני לא יודעת למה אני חושבת שזה בגלל שבערך לפני שנה עברתי את ההטרדה מינית והכול שוב חוזר כמו שאמרת שכשהתאריך מתקרב הפוסט טראומה יכול לחזור מתי זה יפסיק? אני לא יודעת מה לעשות ולא רוצה לחזור לזה שוב...

nati6589884

New member
היי קדם קבלי.

אני מבין אותך, אני גם היום במצב אובדני שזה מאוד מאפיין אותי, אני גם פוגע
בעצמי הרבה וקשה, אבל אצלי זה כבר לא עובר, כלומר הדיכאון הוא כל הזמן.
והפתאום המאניה שמופיעה שמחה זה גם לא הכי טוב כי אני מתחיל לעשות שטויות.
ומדבר שטויות. אני רוב הזמן בדפראסיה כבר המון המון זמן, ואני לגמרי מבין את התנודות הקצניות שאת עוברת. גם לי זה כך רגע אחד אני שמח ואחר כך רוצה למוות, הטראומה

לעולם לא נעלמת לעולם, המוח תמיד זוכר הכל גם אם את לא זוכרת, זה מציף אותך
ברגעים מסיומים, מה שמכונה טרגר, לכן אין ממש דרך לברוח מזה, אי אפשר לברוח

מהזכרונות, לכן את צריכה לנסות לשרוד, כמה שזה קשה, אני מציע לך א. לדבר על
זה עם מי שהוא שמכיר אותך. ב. אולי תשמעי קצת מוזיקה שאת אוהבת לי זה עוזר
לפעמים. ג. אני מאחל לך כל טוב אנחנו באותה סירה כולנו, קשה לאנשים מיוחדים.
לשרוד בעולם הזה. ידעתי את זה שהייתי ילד בן 5 אבל גם לנו יש מקום, כל אדם
יש לו נשמה ויש לו זכות לאושר, לכן שהיה רק טוב,בברכה נתנאל.

עכשיו שיר:https://www.youtube.com/watch?v=hy1pRA3r6Kc

אין על שבק ס להקה מופל מת עליהם. " אני נופל וקם נופל אף פעם לא
אפסיק ללכת" תמיד לזכור את זה.

nb320458409

New member
תודה רבה

ממש ריגשתה אותי ועשיתה לי טוב על הלב זה מעודד שיש מישהו שמבין אותי וכן. באמת קשה לאנשים מיוחדים לחיות פה תודה על התמיכה אני אשמע את המוזיקה חיבוק בחזרה ויורם כן אני בטיפול נפשי אבל רוצים להפסיק לי אותו כרגיל ההורים שלי אז זה מלחיץ אותי...

יש "בגדול" 4 סוגי טיפול (פרטני)

1. טיפול דינמי - שעוסק בעיקר בעולם הפנימי, ובנסיון להגיע לתובנות בקשר למניעים ולתכנים לא מודעים (מתוך המחשבה שהבנה היא חצי הדרך לשינוי)
2. טיפול קוגניטיבי התנהגותי ( CBT) - שעוסק בהווה ובעתיד, ומתמקד בפתרון בעיות ובשינוי.
DBT הוא סוג של CBT שמקפיד על איזון בין קבלה/ולידציה לבין שינוי.
טיפולים ממוקדי טראומה גם הם סוגים מיוחדים של CBT.
3. טיפול תמיכתי - תחזוקתי - שמיועד לשמור על הקיים ולמנוע התדרדרות. טיפול כזה יכול להיות ממושך, אבל יכול להיות בתדירות לא גבוהה.
4. התערבות במשבר - שבה יש נסיון לגייס כוחות כדי להתגבר על מצב חריף . התערבות במשבר היא בדרך כלל קצרה, ויכולה להוביל לכל אחד מ3 סוגי הטיפול האחרים.

למעלה