הצילו, חיות!

tom 1

New member
הצילו, חיות!

שלום לפורום היקר... אני צולל בעל 2 כוכבים, דיי חדש בעסק... הגעתי למסקנה שאני לא ממש יודע ממי צריך להזהר מתחת למים... וממי פחות.. בקורס דיי שטפו לנו את המוח להזהר מידידינו הזהרונים.. ומהאבנונים... עד עכשיו... בכל צלילה אני ובן זוגי נעלמנו מהשטח לכל מראה זנב זהרון. כמה באמת הם מסוכנים? כמה באמת צריך להתרחק מהם כדי לא להכניס אותם לפאניקה ולגרום להם להראות לנו מאיפה משתין ה...דג? תומר

idan207

New member
אל תפריע להם...

ואל תנסה להתקרב אליהם, והם לא יעשו לך כלום... זה נכון לגבי כמעט כל הדגים והחיות הימיות...

tom 1

New member
כן, אבל...

כשהם באזור... כמה רחוק אני אמור להיות מהם? באיזה מרחק הם ירגישו מאוימים, גם אם אני סתם עובר בסביבה?

Top Gun

New member
לא צריך להסחף...

אתה לא צריך לברוח מתי שאתה רואה אחד. תשאר במרחק 2 מטר ממנו...

ביקו

New member
בל נגזימה...

לא צריך להגזים. אתה יכול להתקרב אליהם חופשי רק לא לגעת בהם. אם תתקרב לאט ולא תבצע תנועות חדות אתה יכול להתקרב למרחק סנטימטרים ספורים.

Top Gun

New member
כן באמת הגזמתי../images/Emo3.gif

אני דווקא ראיתי מדריך נוגע לאחד בזנב כדי שיזוז ונוכל לראות מורנה שהסתתרה באיזה חור מאחוריו.

פליפר.

New member
בדרך כלל - דג שלא מתחמק ממך ומאפשר

לך לגעת בו - סימן מובהק שאסור (!!!) לגעת בו. אבל אל תיגע בשום דבר ואז הכל ישאר משגשג ויפה. כדאי תמיד לשמור מרחק מאלמוגים, דגים ומהקרקעית שליד האלמוגים (החול שעולה הורג אותם)

עקרבנון

New member
זהרונים, והתנהגות צוללים.

ה"סנפירים" בהם יש לזהרון תאי ארס הינם רק אילו שעל הגב, (וזה לא אומר שבאחרים מומלץ/מותר לגעת) כמו בני אדם גם אצל יצורים חיים אחרים, לא כל אחד אוהב שנוגעים בו. החשש הוא שבמידה והוא מספיק זריז, ולמרות מראהו והתנהגותו ה"בטלנית" הזהרון הוא אכן זריז, אם תושיט יד לגעת הוא יפנה אליך את סנפירי הגב. הזהרון אינו תופני וה"נשק" שברשותו הוא למטרות הגנה בלבד. וכאמצאי הרתעה ואם תתבוננו בהתנהגות דגים אחרים בסביבתו אז ההרתעה עובדת יופי. מסקנה לא לברוח אבל גם לא להציק. ולמסקנה שצריך להזהר מתחת למים, אכן נכונה, למרות שהייתי מגדיר זאת אחרת תכבד את זכותו של כל יצור מתחת למים (וגם על היבשה) סה"כ אנחנו הפולשים לתחום שלו.

"אל תדאג אין מקום לחשש"

הדבר היחיד שנראה לי שצריך להזהר הוא מממש לגעת בדגים/אלמוגים. יתר על כן, הזהרונים לא ששים שיגעו בהם, ואני מניח (לא ניסיתי בכח) שאם תתקרב אליו בלי כוונה, הוא יתרחק (לאט) ובשום אופן לא יתקוף. למען האמת, צריך גם להזהר לא לגעת בסלעים (האבנונים האלה מדהימים). אני ואלו שצללו איתי מעולם לא התרחקנו משום דג, פשוט שחינו לידו לאיטנו. בנוסף, אני ורבים אחרים צללנו צלילות לילה, שבהן גם הזהרונים יוצאים לטייל וגם שדה הראיה מאוד מוגבל. לא שמעתי על אף אחד שהצליח להתקל בזהרון ולהפגע ממנו. למען האמת, לא זכור לי ששמעתי בשנים האחרונות על איזשהו צולל שנפגע מאחד הדגים המסוכנים (אני לא מדבר על שריטות מאלמוג אש או דקירות מקיפוד). עם כל כך הרבה צוללים, אני מניח שזה אומר משהו על הסיכון.

חי בר

New member
פעם לפני שנים רבות נסעתי לספארי

באפריקה. בלילה, יצאנו מחוץ לשמורת המסאי-מרה, הקמנו אוהל במקום נחמד והתכוננו לשנת הלילה. כעבור כמה דקות ניגש אלינו מסאי חמוש בחנית ואלה והכריז: "שלום, אני השומר שלכם הלילה". אמרנו לו יפה תודה ושאנחנו לא צריכים שומר. "אבל יש פה אריות, היפופותמים ועוד כל מיני חיות מסוכנות. אתם צריכים שומר. מסוכן מאוד פה". הבטנו מסביב, בתמימותנו חשבנו שאין חיות מחוץ לשמורה ואמרנו לו שוב יפה תודה, אבל נסתדר בלי שומר. ואז הוא אמר את הפאנץ´-ליין שלו: "ואתם יודעים, בני-אדם הם לפעמים יותר מסוכנים מחיות" ומיד לקחנו אותו כשומר לילה... אני כמעט מסכים אם האמרה של אותו בחור: בני אדם הם תמיד יותר מסוכנים מחיות. אז כשאתה צולל, תזכור שאתה הכי מסוכן בסביבה, ותתנהג בהתאם: הסביבה צריכה יותר שאתה תשמור עליה מאשר שאתה תישמר מפניה.

ניב ד

New member
זה שלא שמעת זה לא אומר שלא היה

אני מכיר אישית שני אנשים שאחד מהם נפגע לפני כמה שנים מאבנון והיה על סף כריתת רגל אך למרבה המזל טופל במיידית והחלים, והשני מדג חשמל כלשהו וקיבל "עקיצה" חזקה למדי. יש לציין ששני המקרים היו כנראה בלי שימת תשומת לב של הצוללים שכרעו על הברכיים מבלי לבדוק את השטח (מדובר בשני מקרים שונים). אני מסכים אבל שהסיכון הוא מינימלי מאד ובעיקר במקרים כגון אלה - נגיעה או דריכה על אבנון וכד´.

menimm

New member
האם חליפה ארוכה עוזרת במקרים כאלה?

האם מישהו מבאי הפורום התנסה?

granot

New member
אמנם לא התנסיתי עם חיות

ארסיות באמת, אבל ננשכתי לא פעם ע"י שושנון (clown fish) שחשב שאני משיג גבול לא רצוי, ואין ספק שזה הרבה פחות כאב כאשר הלונג ג´ון היה מולבש על הרגליים.

למעלה