הצילו! הסרת סיליקון

הצילו! הסרת סיליקון

בוקר טוב לכל החברים. אני צריכה להסיר סיליקון כדי לחדש מקלחון. התחלתי להסיר מהקרמיקה בעזרת סכין יפני, אך עדיין נשאר קצת וגם מהרצפה זה לא מתאים, כי הסכין פוגע ברצפות. אני מאוד לחוצה בזמן ומקוה שתתנו לי עצה מהירה. המון תודות ובוקר נעים.

שימוש בממיס לקחת ממיס כמו אצטון,ועם סקוץ לשפשף. יש גם ממסים מיוחדים לסילקון,תשאלי בסנטרים.

תודה אבל...

חובב, תודה רבה על עזרתך התמידית. הבעיה עם אצטון (כך אמרו לי) היא כשמנסים להוריד את הסיליקון מחלקי המקלחון העשויים אלומיניום צבוע, כי אז הוא עלול להוריד גם את הצבע. הממיסים המיוחדים (והיקרים) לסיליקון עלולים לפגוע באותה מידה בצבע. נו מילא, אנסה מחר בעדינות ואדווח. לילה טוב.

דניעל

New member
או! הנה משהו שכבר ניסיתי!

לפני כמה חודשים עשיתי דוקטורט בנושא... סתם... אצלי כפי הנראה זה היה פשוט יותר, כי אני עשיתי זאת כך: מהמקלחון הסיליקון ירד צ'יק צ'ק במשיכה, כמעט בחתיכה אחת. הוא כמעט לא נדבק לאלומיניום. מהקרמיקה העברתי סכין יפני, אבל(!) לא כאשר הוא בתוך הידית שלו. כלומר, מוציאים את הסכין, ועובדים רק עם המתכת, כך שהסכין תמיד מקביל לקרמיקה. זה לא שורט אותה, או שורט פחות. בסוף, כשנשארו שאריות דקיקות, שיפשפתי עם סקוץ' רגיל, בלי שום חומר, רק מים, השאריות התגלגלו וירדו.

תודה דניאל,

המבחן יהיה מחר כשאנסה להדביק ואחר כך סוף סוף להתרחץ... בכל מקרה, אני גם גיליתי את מה שאתה, אבל כן נשארו חתיכות סיליקון על האלומיניום שקשה להוריד (בעיקר בפינות).

הסרת סיליקון - סיכום

גמרתי להסיר את הסיליקון מהמקלחון שפירקתי! עכשיו אני מרגישה באמת מומחית ורוצה לשתף אתכם במה שלמדתי. הסכין היפנית די מתאימה לחרסינה, כמו שאמר ידידנו, אם כי היא לפעמים פוגעת בה. לאלומיניום היא ממש לא מתאימה כי היא פוגעת בצבע שלו. לרצפה (גם שם היה סיליקון) היא ממש מתאימה. אצטון עזר קצת להוריד את הסיליקון אבל גם הוא פוגע קצת בכל המשטחים. על חלקי המקלחון לבסוף נשארו חתיכות קטנטנות של סיליקון שהיה מאוד קשה להסיר, אפילו גירדתי אותן עם הצפורניים שלי! ובסוף בסוף לקחתי מברשת קשת זיפים מהמאטבח (כזו שמקרצפים איתה גזר) ושפשפתי וזה בהחלט קידם. עכשיו הדבקתי מחדש עם מסטיק אקרילי מיוחד למקלחונים, ומקוה שהפעם לא יהיו דליפות. (הסיבה בגללה פירקתי את המקלחון מלכתחילה). לסיכום סיכומי ואחרון - זה היה מייגע, לא יעיל, והמשטחים נפגעו בחלקם. אני מזמינה את אלה שיש להם נסיון אחר לשתף אותי.

למעלה