הצילו הוא מתייבש

Einatm

New member
הצילו הוא מתייבש

יש לי עציץ בבית, אין לי מושג מאיזה סוג (גבעולים דיי דקים יחסית ושעירים באורך של כ-80-100 ס"מ, עלים רחבים וארוכים - 3 פעמים כף יד ממוצעת, והצבע - שילוב של ירוק כהה וירוק בהיר. לעציץ אין תפרחת). הדבר היקר יושב במרפסת מוארת, ומקבל מים אחת לשבוע. בזמן האחרון אני שמה לב שהרבה מהעלים שלו מתייבשים למרות שיש צמיחה של עלים חדשים קטנים יותר.. זו העונה? מה קורה איתו? מה עושים כדי להציל אותו בהנחה שהוא זקוק להצלה??

lili5

New member
להפוך את העלים

ולהתבונן היטב: האם ישנן נקודות שחורות או כתמים אחרים. אם כן, טפילים הורסים לך את הצמח (עציץ הוא הכלי שבו נתון הצמח). יש צורך לרסס עם חומר הדברה מתאים ולי אין מושג איזה בדיוק. כאן בפורום ישנם מומחים לחומרי הדברה. נקווה שיעזרו לך.

Einatm

New member
תודה על התיקון ולא, אין כתמים או

נקודות, יש מעט חלקיקי "אבק" לבנים, משהו כמו פסים קצרים ודקיקים, אבל זה נראה ליותר כמו סתם לכלוך.. מישהו? משהו?

מוטי בר

New member
גשי לחנות פרחים או משתלה ובררי את ה

שם של הצמח. יתכן שזו תופעה טבעית של נבילת עלים ישנים ויש לי דעה שזה סוג של יהודי הנודד, אך גודל העלים לא כל כך תואם את הצמח כך שזה יכול להיות גם משהוא אחר.

Einatm

New member
לא, זה ממש לא היהודי הנודד

וצודקים, אני אגש לאחת החנויות באזור ואברר.. בתקווה שידעו... תודה

lili5

New member
קחי איתך למשתלה עלה יבש

ואולי שם יזהו מה הבעיה ומה שם הצמח. בהצלחה.

רוני ב1

New member
שאלה בסיסית

כשאת משקה, האם בסוף ההשקיה יש נזילת מים מתחתית העציץ? אם כן, אין לי מושג מה הבעיה. אם לא נוזלים, צריך לשטוף את תכולת העציץ בהרבה מים, לאט לאט, פעם אחת.

Einatm

New member
כן, אני מקפידה על השקיה שתשאיר

שאריות של מים.. העניין הוא שהצמח צומח מקסים, אבל במקביל יש התייבשות של עלים..

למעלה