הצילו! דיכאון קיץ

למואל א

New member
הצילו! דיכאון קיץ

נולדתי בחורף אבל אני לא חושב שזה קשור.
אני תמיד מעדיף את החורף-סתיו-אביב בישראל כי הקיץ כאן נורא חם עד כדי שזה משפיע לי לרעה על מצב הרוח, כי כשאתה בחוץ אז זה הרגשה הישרדותית, כמו שאתה הולך במדבר ורק מחפש מים, הרגשה של קוצים ויובש.
והבעיה בקיץ שבימים החמים זה כל הזמן ככה, איך אפשר להינות מנופש או נופים כשהכל לח וחם וצריך להיות לבוש?
לשמחתי עכשיו התחלתי לעבוד מהבית ולא אהיה חייב לצאת הרבה, אבל גם בבית זה חם ואני עדיין לפעמים עובד בחוץ.
אני מעדיף לעבוד בגשם ולהתרטב מאשר לעבוד בשמש ולחות
קראתי שלרפואה הסינית יש התיחסות לבריאות לפי עונות השנה, ויכול להיות פיתרון לדבר כזה.
אם הייתי במדינה כמו אנגליה או גרמניה שם בקיץ קריר ויורד גשם אז לא הייתי סובל מזה, אולי שם גם הייתי כמו רוב האנשים, שונא את החורף.
אבל אנחנו בישראל, יש איזה פיתרון, (אולי זו בעיה פסיכולוגית?) חוץ מהדברים הברורים של מזגנים, שתיה, או ללכת למקומות קרים
תודה

0 אור 0

New member
תעבור לגור בנגב או בירושלים או צפת

בנגב חם אבל יבש, בירושלים וצפת אתה תחגוג ...
לרפואה סינית יענו לך המומחים ה"סיניים" שלנו, אבל בהחלט יש מזונות מקררים שמסייעים להתמודדות עם החום והלחות

יעל ND

New member
אין לנו ארץ אחרת

גם אם היא חמה ולחה....
תתרגל. אדם יכול להתרגל לכל דבר.
לשאלתך - תאכל מזונות מקררים ואל תאכל מזונות מחממים.

למואל א

New member
ובכן, זה רק עניין של כסף

פוליטיקה, ותחבורה, שאני חי בישראל.
בעיני גבולות זה דבר מלאכותי וזמני, ואם היה לי כסף אז כמו הציפורים, הייתי נודד בהתאם לעונות השנה.
לגבי מזונות, אני לא מדבר על לאכול מרק בחורף וגלידה בקיץ, זה מובן מאליו, כולם כמעט עושים כך, וזה לא מה שמפריע לי נקודתית אם כרגע אכלתי משהו חם וחם לי.
אני מדבר על כך שיולי-אוגוסט באופן כללי חם כל הזמן וזה מייבש את המח ואת המצב רוח

0 אור 0

New member
מזונות מחממים ומקררים זה לא מרק וגלידה

יש תורה שלמה שאני מכירה רק את הקצה שלה,
בגדול המזונות הטבעיים המסורתיים משקפים אותה, כיגם בלי ללמוד אנו חשים שמרק שעועית או מרק שורשים עשיר מחמם ומתאים לחורף, לעומת הסלטים שמתאימים יותר לקיץ.
אבל למשל מנטה או נענע שמצננות, ירקוים שמקררים וכתומים שמחממים, תבלינים שמתאימים יותר למצבים מסויימים של החיים,
טיפול לפי הרפואה הסינית או איורוודית בפירוש יכול לשנות את רמת הסבל שלך מהחום מבחוץ.

ינוקא1

New member
פשוט

כנראה יש לך חום פנימי רב בגוף , וממילא כשמגיע הקייץ החום בלתי נסבל והחורף סבבה.

אכן יש לרפואה הסינית כלים להתמודד עם זה , אבל נדרש אבחון מדויק.

(לפעמים החום יושב על רקע "חוסר" , לפעמים "עודף" , לפעמים יותר חיצוני , לפעמים פנימי ועוד ועוד. לכל מקרה דרך טיפול שונה).

יעל ND

New member
תלוי במטפל

אם אתה רוצה רק אבחון, אולי כדאי לך לפנות לקופת חולים.

0 אור 0

New member
חס וחלילה וחס

דוקא אם הוא רוצה אבחון אז קופת חולים זה ממש המקום האחרון שהוא צריך ללכת אליו,
המטפלים בקופת חולים לא אמורים לאבחן
הם אמורים לקבל את האבחון של הרופא הממיין ורקלדקור לפי מה שהוא אמר,
אז ברור שהטובים שבהם מנסים לדחוף קצת אבחון בזמן הקצר שניתן להם והם לא יגרמו נזק, ואולי אפילו יועילו במידה מסויימת - אבל אין מה להשוות לרמה של אבחון ויחס שאפילו אותו מטפל עצמו יתן כשתגיעי אליו לטיפול שבו הוא אחראי על תכנון הזמן ואסטרטגית הטיפול

0 אור 0

New member
אגב הפתרון האולטימטיבי לדכאון קיץ זה הנאות

הקיץ המסורתיות: ללכת לים, לאכול אבטיח עם גבינה צפתית על המרפסת, טיולים בגליל ליערות ונחלים, בילוי בפארק מים וכו'

ינוקא1

New member

לפעמים שוכחים את הדברים הפשוטים !

הפיתרון

הוא פנימי ולא רק חיצוני כמזגנים וכד'.
באופו טבעי, האדם הוא חיה סתגלנית למזג אוויר משתנה.ולכן טיפול לאיזון יכול לעזור גם אם הסיבה היא "פסיכולוגית"
קרניוסקרל עוזר לאיזון הורמונלי וויסות תחושתי.
טיפול SE יעזור לשחרור הסיבה ה"פסיכולוגית".

ההצעה של אור- לראות "מה טוב" בקיץ ולנצל אותו, היא דרך טובה אותה תוכל ליישם לבד
.
קייץ נעים

se

טיפול בדיבור, בו המטפל מנחה את המטופל לשתומת לב אל תחושותיו הפיזיות דרכן ניתן לשחרר דפוסי תגובה ומתח.
כתוצאה מטראומה והצפה רגשית/פיזית, אנשים רבים נוטים להינתק מתחושות הגוף.
רוב המחלות ה"תוקפות" אותנו הינן בגלל ניתוק זה.

טיפול קרניוסקרל משלב גם דיבור ובמקרים רבים מזרז החלמה ונותן כלים להתמודדות עצמית

אבי 122

New member
SE

האם תוכלי להסביר איך 'דרך תשומת לב אל תחושותיו הפיזיות,
ניתן לשחרר דפוסי תגובה ומתח' ?
האם תוכלי לתת דומאות שיסבירו את השיטה ?

0 אור 0

New member
עבודה דרך מודעות כוללת הרבה תרגול

זה לא שאני באה ואומרת לך - תשמע אתה משדר ככה וככה ואתה אומר "וואללה נכון" ועכשיו כל בעיותיך נפתרו ...
המקום שבו אתה מצליח להיות מודע לתהליכים השכליים הלא מודעים שגורמים לך לתגובות פיזיות, ברמה שמאפשרת לך לשנות אותם, הוא מקום שלא פשוט להגיע אליו,
התהליך כדי להגיע לשם שונה מאדם לאדם, ולכן יש כל כך הרבה שיטות החל משיטות כמו רפלקסולוגיה או שיאצו שבכלל עובדות על פתיחת היכולת למודעות דרך הרמה הפיזית וכלה בשיטות מילוליות לחלוטין כמו אימון אישי או פסיכולוגיה,
ובאמצע יש המון שיטות שמשלבות את המילולי עם הגופני דרך תרגילים שונים מסוגים שונים זה מזה לחלוטין (ופה נכנסות גם שיטות שאינן משויכות בדרך כלל לרפואה המשלימה כמו טיפול באמצעות אומנות או מוזיקה או תנועה)
אם שאלתך היא על עצם קיום הקשר הזה, אז הכי קל להדגים דוקא באמצעות שיטה שאני פחות מחוברת אליה והיא הביופידבק שמאפשר לך לחוש ברמה מיידית את הקשר בין רמת המחשבה לרמה הפיזית.

לגוף זיכרון משלו

כאשר יש עומס והצפה, יש מנגנון טבעי העוזר להתנתק כדי לא לחוש מעבר ליכולת הסיבולת.
מנגנון זה, עוזר להישרדות במקרה קיצון, אך כאשר המתח אינו מעובד הופך לדפוס שמפריע בחיי היומיום.

ב SE המטרה: לחוש כיצד הגוף "זוכר" ולא מה היה הארוע שגרם לו.
בטיפול תונחה לשים לב למה קורה לך בגוף בהקשר לאירוע/מחשבה/דפוס שתרצה לעבד

עצם המעקב אחר התחושות, מעלה את המודעות ועוזר לשחרור.
לפעמים ניתן במעט פגישות לשחרר דברים ששנים אצל פסיכולוג "רגיל" לא עזרו.

כדי להבין יותר, כדאי לחוות ולא רק לקרוא.

לתרגול עצמי: חשוב לדקה על משהו שאתה אוהב
ולאחר מכן כדקה על משהו שמכעיס אותך ושים לב לתחושוות בגוף בכל חלק

0 אור 0

New member
מעניין איך כל התחומים מתחברים

את ה SE אני לא מכירה, אבל ביוגה ובפרט בעבודה ממוקדת של קונדליני יוגה יש תרגילים מאד דומים - לפעמים אנו מגיעים אליהם דרך העבודה על הצ'אקרות, אבל לא פעם תוך התייחסות לרגשות עצמם בשמם.

למעלה