הצילו דחוף!

1שרהפ

New member
הצילו דחוף!

בני בן 4ח יונק מלא התחילו לי לסדקיםבפתמה .הפתמה נראה יבשהמאד .בצד אחד שהוא יונק יורד דם . 1.מה עושים עם פטמות יבשות (העור יבש מאד) 2האם הוא יכול לינוק שיורד דם או שלא כדאי (לי כאב במציצות הראשונות ואחכ לא כאב) תודה מראש

מינימי2

New member
פטמות סדוקות

קודם כל, אין בעיה להמשיך להניק למרות הדם. ייתכן שתראי את שרידי הדם בצואה של התינוק, אז אל תיבהלי. את כותבת שהפטמה יבשה מאוד וסדוקה. ייתכן שמדובר בפטריה על השד שכן היא עלולה להופיע כקשקשת על השד ולהוביל להיווצרות סדקים. אפשרות שניה היא התרשלות של התינוק בתפיסת השד הגורמת לחיכוך לא נכון של הפיטמה ולסדקים מדממים. המאבחנות הטובות ביותר של פטריה על השד הן יועצות הנקה, אך את יכולה לפנות גם לרופא עור או משפחה אם כי לא תמיד הם יודעים איך נראית ו'מתנהגת' פטריה בשד. במידה ואכן מדובר בפטריה תצטרכי לטפל בעצמך ובתינוק במקביל כדי למנוע הדבקה (לתינוק אוראל ג'ל ע"פ הוראת רופא הילדים, ולך דקטרין רגיל, למרוח שכבה דקה לאחר כל הנקה ואין צורך לשטוף לפני ההנקה הבאה).

1שרהפ

New member
כן בדיוק כך זה נראה כקשקשת

אני צריכה מרשם רופא לתרופות שהזכרת ? כי לא נעים לי להראות לרופא את השד (מספיק הסבר והוא יתן לי את התרופה) תודה על הענות המהירה שרה

מינימי2

New member
בהנחה שזו פטריה...

דקטרין אוראל ג'ל - קבלי מרשם מרופא הילדים. כדאי לבקש מהרופא לבדוק אם לתינוק יש פטריה בפה כיון שאז הטיפול צריך להיות אינטנסיבי יותר. (את יכולה לנסות ולהסתכל גם בעצמך אם יש נקודות לבנות בחלל הפה שלו או אודם רציני בטוסיק, אם כן - ייתכן ומדובר בפטריה. פטריה כזו בפי התינוק עלולה לגרום לו לקושי לינוק וכתוצאה מכך להשפיע על תפיסת שד פחות טובה. לגבייך - לדעתי ניתן לקנות דקטרין ללא מרשם... לא בטוחה. נסי בנתיים- -להכין תמהיל של חומץ ומים (כף חומץ לכוס מים) ולמרוח על השד מספר פעמים ביום -(לשטוף לפני הנקה), לאוורר את הפטמות כמה שניתן (פטריה משגשגת במקומות סגורים ולחים) -השתדלי להפחית אכילת מזונות המעודדים שגשוג פטריה (סוכרים ופחממות, קמח לבן...) שיעבור מהר

1שרהפ

New member
תודה רבה עזרת לי המון

הלכתי לרופא ביום שישי והוא נתן לשנינו דקטרין נעלם הכאב החד אבל יש לי עדין כאב חלש בזמן שהוא יונק וגם קצת אחרי זה מרגיש כמו שהצינורית בפנים כואבת יש פתרון או שזה יעבור עם הטיפול תודה שוב שרה

מינימי2

New member
כאב בפנים השד

ייתכן שמדובר בהקרנה של כאב מהפטמה אל השד, מה שיכול להתרחש במצב של פטריה. אם בזה מדובר אז סביר שיעבור עם הטיפול... האם לתינוק גם כן פטריה בפה? אם יש לכם דפוס מסויים של הנקות,האם חל שינוי בימים האחרונים?

1שרהפ

New member
כן לתינוק יש גם פטריה

והרופא נתן לו אורל ג'ל לא שינינו תנוחה ,הכאב הוא נסבל ומשתפר אני מקווה שיעבור כמה זמן לוקח לפטריה לעלם? תודה שרה

מינימי2

New member
תרגישו טוב ../images/Emo24.gif

תוך מספר ימים אמור להיות שיפור משמעותי, אך חשוב להמשיך את הטיפול בפטריה גם לאחר העלמות הסימפטומים כדי להיפטר ממנה סופית.

למעלה