הצילו גוקים

הילית111

New member
הצילו גוקים

הי לכולם מה עושים ? אני גרה בדירה בבית משותף ועד הבית מקפיד יאמר לטובתו כל שנה לעשות ריסוס בביוב ובבניין ואני לא נתקלת בגוקים אני בקיץ מקפידה לא להשאיר פירור בחוץ אפילו הקורנפלקס אצלי במקרר. שומרת על ניקיון וסדר למרות שיש לי בייבי בן שנה וחצי.. אממה היום אני רואה במטבח 3 גוקים גדולים!!!! יצאתי בערב מהבית ולא סגרתי את התריסים חזרתי וראיתי את הגוקים יכול להיות שגוקים עפים שתי קומות? בעל הבית שלנו אנו גרים בשכירות אמר לי שיכול להיות שהמדביר השנה חיפף קצת וצריך לבקש ממנו שיחזור על העבודה יש אחריות לעבודה פעם אחת ראיתי גוק באמבטיה יוצא מהחור של הכיור !! בחדרים למזלי ובסלון לא נתקלתי. ידיד שלנו אמר שבגלל שהמטבח ישן הגוקים אוכלים אותו מבפנים?? יש מצב? אני גרה בבנין אומנם בן 30 שנה ברעננה אבל מטופח ושמור יחסית הוא המליץ לי על ריסוס זרחתי? מה זה? איך משתשמשים? על מרסס מקצועי אני מוותרת כי פעם עשיתי ריסוס בדירה שגרתי בה ובמשך חודשים כל הזמן יצאו גוקים והיה סיוט זה לא מתקפה של גוקים להקות אבל יש פה ושם וזה מציק כי הרבה פעמים אני לבד בבית עם התינוק שלי ואני לא יודעת מה עושים אם יש גוק....... איפה קונים ריסוס זרחתי? מה היתרון בו? מה הסיכונים ? יש לי כאמור תנוק בן שנה וחצי בבית תודה מראש לכולם

סביון1

New member
תעשי חיפוש על המילים ג'וקים, תיקנים, מקקים

ותמצאי המון מידע. הנה למשל ההודעה הזאת, רק מלפני כמה ימים. נדמה לי שריסוס זרחתי זה חומר ממש מסוכן, שבדיוק הוציאו מחוץ לחוק לא מזמן להשתמש בו בהדברה ביתית. יש לך תינוק בן שנה וחצי בבית. הריסוסים האלה עלולים להזיק לו הרבה יותר מכמה מקקים. לא שחלילה אני מציעה לך להתעלם מהמקקים. ברור שצריך להיפטר מהם, אבל אולי כדאי לנסות כמה אמצעי הדברה פחות אלימים. מנסיון אישי, כמה שהבית יותר ישן כך יש יותר מקקים, נמלים וחרקים בכלל. וכן, הם יכולים לטוס גבוה הרבה מעבר לשתי קומות. בהצלחה במשימה, סביון

סביון1

New member
לא בניתי תאוריה מסודרת, דיברתי על נסיון אישי

אבל לא קשה למצוא קשרים. למשל: בבתים ישנים ממש, נניח מעל 50 שנה, ויש כאלה למכביר בתל אביב ואני מאמינה שבעוד מקומות, היו פעם בורות ביוב בחצר. הבורות האלה התיבשו כשהפסיקו להשתמש בהם אבל הרבה פעמים אם לא טיפלו בהם טוב הם מהוים עד היום בית גידול למליוני מקקים. זה מנסיון אישי. בבתים ישנים נמלים יכולות להכנס בסדקים שנוצרים עם השנים בין המרצפות ולבנות שם יופי של קינים. אני פעם גיליתי בדירה שכורה שכל הרצפה שלי רוחשת נמלים מתחת לפני השטח. איך גיליתי? במקרה מרצפת אחת התרופפה ויצאה מהמקום. הייתי בשוק ממה שראיתי מתחתיה - עולם שלם התקיים שם. זה היה באחד מחדרי השינה, ואני לעומת זאת ריססתי כל הזמן במטבח בטירוף ולא הבנתי מאיפה הנמלים חוזרות ומגיעות. הן פשוט זחלו מתחת לרצפה וכך עברו בין החדרים. בבתים ישנים ארונות העץ הישנים לפעמים אכולים מבפנים והמקקים מקימים שם בתי גידול. זה יכול להיות ארונות מטבח או אחרים. פעם בנו ארונות מעץ מלא, היום לרוב כבר לא.

לא סתם שאלתי

אנחנו גרים בבית שכור כבן 50 שנה לדעתי אני לא מגזימה ואכן סובלים מחרקים לא ידעתי שיש קשר חשבתי שהסיבה היא בית קרקע

גאוי7

New member
גם אני גרה בדירה ישנה - יש פה מלא קינים

של נמלים , שמגיעות מי יודע מאיפה, ולא ניתן ע"י הרגלי היקיון רגילים להכחיד אותן . הכמויות אדירות. זה שיכון ישן בן 50 שנה , דירה שכורה . חייבים פה הדברה אבל לא נראה לי שאי פעם עשו פה.

למעלה