הצילו!!! איבוד שיער

m a y 2 9

New member
הצילו!!! איבוד שיער

שלום, אני בת 29, סובלת מגיל 24 בערך מאיבוד שיער שהולך ומחריף. השינוי הינו דרסטי היות והיתה לי רעמה! על הראש וכיום אני מדוללת שיער לחלוטין. האיזור הקדמי של הראש ממש מקריח והשיער נושר מכל הראש, אני מטופלת במכון שיער בשיטות טבעיות והדבר אינו עוזר. עלי לציין כי לא עברתי לידות. לאחרונה עשיתי בדיקת דם מקיפה שתוצאותיה יצאו טובות, לדברי רופאת המשפחה, אולם הברזל עומד על 184 מה שלמיטב הבנתי חורג מהגבול העליון, וB12 עומד על 228. האם אנדוקרינולוג יכול לאבחן מה הסיבה לאיבוד השיער, אני מיואשת ומתוסכלת כיוון שאני מוציאה סכומי כסף רבים על טיפול שלא ממש עוזר, אך זהו המפלט האחרון. בבקשה עזרו לי.

האם קיימות תופעות נוספות?

שלום מאי, ספק אם הישועה תובא לך מכוון האנדוקרינולוגיה. איבוד שיער מלווה מצבים אנדוקריניים. בעיות בתפקוד בלוטת התריס יכולות לגרום לנשירה, אבל במשך 5 שנים אני מניחה שכבר היו עולים על כך. בעיות של עודף אנדרוגנים (הורמונים זכריים), גם הן יכולות לגרום לנשירה, אבל לרוב זו לא תהיה תופעה יחידה אלא יהיו גם הפרעות במחזור, אקנה, שיעור יתר בגוף. כך שאם זו תופעה בודדת, קשה להניח שזו הסיבה, אבל בהחלט ניתן לבצע כמה בדיקות מכוונות לנושא. מה שאת בהחלט יכולה לעשות הוא ליטול מולטיוויטמין טוב משכיל גם את כל יסודות הקורת ובנוסף להשתמש במינוקסי. גם כאן אין בטחון שזה יעזור, אבל שווה לנסות וזה לא נורא יקר.

m a y 2 9

New member
הצילו!!!!איבוד שיער

מה בקשר לחריגה בברזל, בבדיקה רשום שהגבול העליון הינו 145 ובבדיקה התוצאה יצאה 184 - האם אין איזשהו קשר, עלי לציין כי אני עייפה, חלשה, עצבנית, כל התופעות הקיימות בחוסר בברזל? איך ייתכן?

למעלה