קודם כל מזל טוב וטוב שפנית לעזרה../images/Emo24.gif
אני חושבת שאת צריכה בדחיפות להפגש עם יועצת הנקה. כל אמא חדשה ומניקה צריכה, קל וחומר זאת שיש לה בעיות בהנקה, ותינוק צורח ללא הפסקה זה בהחלט בעיה. אם תכתבי איפה את גרה נוכל להמליץ על יועצת הנקה מוסמכת הקרובה למקום מגורייך. הביקור אמנם יעלה לך כסף אבל זה בדיוק המחיר של 3 שבועות הזנה מבקבוק. אז גם אם תניקי בזכותה רק 3 שבועות יותר ממה שהיית מניקה בלעדיה, כבר זה משתלם. עד אז , כמה דברים כלליים מאוד (ותזכרי שאני לא יועצת מוסמכת אלא סתם אחת עם נסיון-מה בהנקה, שלי ושל מה שקראתי בשנה האחרונה בפורום הנקה בוואלה) 1. צריך לשלול בעיה רפואית ובשביל זה ניגשים לרופא ילדים ומבקשים לערוך בדיקה מקיפה לתינוק (כדאי גם לשקול אותו) 2. אפשר לשלול בעיה של מעוט תזונה על ידי ספירת טיטולים רטובים ומלוכלכים, אם יש 6-7 כאלה ביממה סימן שהתינוק מקבל מספיק תזונה. 3. אפשר וצריך לשלול בעיה של רגישות לחלב פרה על ידי הפסקה מוחלטת של תוספות על בסיס חלב פרה למשך כשבוע. בכלל, אם את רוצה להמשיך להניק, כדאי לך דחוף להפסיק כל תוספת שהיא (חוץ מחלב שאוב שלך שאפשר לתת בבקבוק אחרי גיל חודש). ואגב אין דבר כזה "אין לי מספיק חלב כי התינוק גדול". אם אני (שתמיד מתקשה לייצר כמויות של חלב יחסית לבנות אחרות) הנקתי מלא-מלא תינוק בן 8 חודשים במשקל 9 קילו אז את לא יכולה לייצר מספיק חלב ל-4 קילו?! לא יודעת מי אמר לך את זה אבל הוא לא מבין יותר מדי בהנקה, ולכן כדאי מאוד מאוד לפנות בהקדם ליועצת מוסמכת שזה המקצוע שלה. עכשיו למשל תינוקך אמור לעבור קפיצת גדילה ראשונה של 3 שבועות ואת בהחלט יכולה להגביר את כמות החלב שלך כך שהיא תספיק לו, אם תניקי לפי דרישת התינוק (גם אם זה יהיה כמה ימים כמעט ברציפות, שזה קשה אבל עובר בסוף ואז יש הרבה חלב...) התינוק יכול לצרוח בגלל סיבות אחרות- למשל הוא זקוק להרבה מגע ותנועה ואז כדאי לגייס אבא/סבתא שיעזרו לך לשאת אותו "על הידיים" כדי להרגיעו. תחזיקי מעמד, תינוק צורח זה נורא מתיש. תשמרי על עצמך, את בסך הכל קרובה מאוד ללידה. ושוב, תכתבי מאיפה את ואנחנו נשתדל להמליץ על יועצת טובה. בהצלחה.