הצילוווו!!

הצילוווו!!

אני אמא חדשה לתינוק בן 3 שבועות שלא מפסיק לצרוח (עד כמה שהבנתי כואבת לו הבטן) אני מניקה,לא רק, כי הוא נולד גדול ודורש יותר ממה שיש אז הוא מקבל תוספת. וכן, אני נמנעת מדברים שעושים גזים כרוב, תפוזים וכו´. אבל,בכל זאת הוא לא מפסיק לצרוח ואני על סף משבר!!! אם למישהו יש עצה טובה אני אשמח.....

שירי ל

New member
כאבי גזים

בד"כ מלווים ברקיעות של הרגליים והתפתלויות. יש תכשירים מונעים גזים- אני ממליצה על הגליכל בייבי- תכשיר פלא. חוץ מזה, מסז´ בבטן בכיוון השעון, תנועות אופניים עם הרגליים, ולקחת אותו על הידיים עם הבטן מונחת על היד שלך, זה עוזר. להשכיב על הבטן ולדחוף לו את הרגליים מתחת לבטן, גם משחרר את הגאזים. ליתר ביטחון כדאי לנסות להניק אותו, יתכן שבכל זאת הוא רעב ולא סובל מגזים. בהצלחה!

קודם כל מזל טוב וטוב שפנית לעזרה../images/Emo24.gif

אני חושבת שאת צריכה בדחיפות להפגש עם יועצת הנקה. כל אמא חדשה ומניקה צריכה, קל וחומר זאת שיש לה בעיות בהנקה, ותינוק צורח ללא הפסקה זה בהחלט בעיה. אם תכתבי איפה את גרה נוכל להמליץ על יועצת הנקה מוסמכת הקרובה למקום מגורייך. הביקור אמנם יעלה לך כסף אבל זה בדיוק המחיר של 3 שבועות הזנה מבקבוק. אז גם אם תניקי בזכותה רק 3 שבועות יותר ממה שהיית מניקה בלעדיה, כבר זה משתלם. עד אז , כמה דברים כלליים מאוד (ותזכרי שאני לא יועצת מוסמכת אלא סתם אחת עם נסיון-מה בהנקה, שלי ושל מה שקראתי בשנה האחרונה בפורום הנקה בוואלה) 1. צריך לשלול בעיה רפואית ובשביל זה ניגשים לרופא ילדים ומבקשים לערוך בדיקה מקיפה לתינוק (כדאי גם לשקול אותו) 2. אפשר לשלול בעיה של מעוט תזונה על ידי ספירת טיטולים רטובים ומלוכלכים, אם יש 6-7 כאלה ביממה סימן שהתינוק מקבל מספיק תזונה. 3. אפשר וצריך לשלול בעיה של רגישות לחלב פרה על ידי הפסקה מוחלטת של תוספות על בסיס חלב פרה למשך כשבוע. בכלל, אם את רוצה להמשיך להניק, כדאי לך דחוף להפסיק כל תוספת שהיא (חוץ מחלב שאוב שלך שאפשר לתת בבקבוק אחרי גיל חודש). ואגב אין דבר כזה "אין לי מספיק חלב כי התינוק גדול". אם אני (שתמיד מתקשה לייצר כמויות של חלב יחסית לבנות אחרות) הנקתי מלא-מלא תינוק בן 8 חודשים במשקל 9 קילו אז את לא יכולה לייצר מספיק חלב ל-4 קילו?! לא יודעת מי אמר לך את זה אבל הוא לא מבין יותר מדי בהנקה, ולכן כדאי מאוד מאוד לפנות בהקדם ליועצת מוסמכת שזה המקצוע שלה. עכשיו למשל תינוקך אמור לעבור קפיצת גדילה ראשונה של 3 שבועות ואת בהחלט יכולה להגביר את כמות החלב שלך כך שהיא תספיק לו, אם תניקי לפי דרישת התינוק (גם אם זה יהיה כמה ימים כמעט ברציפות, שזה קשה אבל עובר בסוף ואז יש הרבה חלב...) התינוק יכול לצרוח בגלל סיבות אחרות- למשל הוא זקוק להרבה מגע ותנועה ואז כדאי לגייס אבא/סבתא שיעזרו לך לשאת אותו "על הידיים" כדי להרגיעו. תחזיקי מעמד, תינוק צורח זה נורא מתיש. תשמרי על עצמך, את בסך הכל קרובה מאוד ללידה. ושוב, תכתבי מאיפה את ואנחנו נשתדל להמליץ על יועצת טובה. בהצלחה.

אני כל-כך

מבינה אותך, כך בדיוק קורה לי עם בני, הוא נולד גדול דרש מיד הרבה, ולא היה לי, עד היום, הוא בן חודשיים, אני מוסיפה לו פעם ביום רמדיה אחרי הנקה בד"כ של אחה"צ כי הוא דורש עוד ואין לי, על אף שאני מנסה להניק אותו כמה שהוא רק רוצה, אבל כשאין חלב בציץ הוא מתעצבן מאד ומוציא אותו בכעס ויללות, כך שאולי הסתדר לך אם הוא יונק טוב, ואולי תוסיפי קצת עד שיסתדר לבד. לי בינתיים זה לא קורה.בהצלחה ובלי יאוש.

zimes

New member
שילוב בקבוק

בד"כ, הוספת בקבוק בד"כ מתדרדרת לסיום ההנקה. די קשה לשמור על מצב של חצי הנקה. כמה טיפים שאנחנו יישמנו: - בקבוק לא בא כהשלמה של הנקה, אלא כארוחה נפרדת (עצה של יועצת), או לפני הנקה (גילינו שאחרי בקבוק שאינו ארוחה מלאה, הם יונקים במרץ). אחרת, ילד עלול ללמוד שהוא מתפנן על השד, ואת האוכל יקבל אח"כ. - להשתמש בפטמה עם החור הכי קטן. תינוק אמור להתאמץ (לסת, לשון) כשהוא יונק, וגם כשהוא ניזון מבקבוק. בנוסף - את לא רוצה שיתרגל "לחיים הקלים". - בסופ"ש הורדנו את כמות הבקבוקים (או אחת לשבועיים שלושה) כדי לא להכנס למעגל בו יצור החלב לא עולה לפי הדרישה, אלא מגובה בבקבוקים.

למעלה