הצילוווו!!!

אבירם120

New member
הצילוווו!!!

פרצו לי למחשב (אני יודע זאת כי FIREWALL הראה לי ) מה אני צריך לעשות? בתודה אבירם מזרחי

tberger

New member
איזה F/W

איך ראית? בעיקרון אם ה F/W ראה את נסיון הפריצה הוא חוסם אותה וכך הוא גם מודיע ב LOG. אם לא חסם צריך לקנפג אותו שיחסום זהו תפקידו. אם תאמר איזה F/W ואיך ראית אולי ניתן יהיה להוסיף פרטים.

אבירם120

New member
תגובה

ה F/W שלי הו א של SYGATE נראה לי שהו חסם אותו כי אחרי זה עשיתי סריקה והוא לא מצא כלום. בדיוק שהו פרץ הופיע הודעה שהיו פריצות (3) ואחרי זה כלום.

uzi2

Active member
פיירוול לא מודיע בד"כ על פריצות

אלא רק על נסיונות פריצה, וגם אז זכה לא אומר שהנסיונות היו מצליחים עם הפיירוול לא היה קיים. כאשר הוא מודיע, אז הוא גם כותב את הפרטים של נסיון הפריצה. לפי זה אפשר לדעת האם זה משהו משמעותי או לא. ההודעות היותר חשובות של הפיירוול קשורות להודעות על תוכנות שמאזינות או הודעות לנסיונות תקשורת עם תוכנות שקיימות. את ההודעות האלו באמת חשוב להבין כי מזה אפשר ללמוד על הגנה במקרה וקיימת בעיית אבטחה במחשב. ככלל, סתם הודעות על נסיונות התחברות לפורטים סטנדרטים של עכברושים (כאשר ממילא אלו לא מותקנים על המחשב) הן הודעות חסרות כל חשיבות. כל הזמן ילדוני סקריפטים סורקים את המחשבים שלנו לחפש האם המחשבים נגועים באחד מהעכברושים הללו. אם המחשבים שלנו לא נגועים באף אחד מהם, אז מצידנו שיסרקו את זה מליון פעמים ממילא זה לא יעזור להם. כנ"ל גם לפעמים בדיקות לגבי פורט 139, שוב, אם file sharing חסום החוצה אז ההודעות וההתרעות לא צריכים לעניין אותנו.

אבירם120

New member
תגובה

איך אני יכול לבדוק/למחוק את הקבצים שהילדונים האלה מחפשים?

uzi2

Active member
האנטיוירוסים הטובים מזהים

האנטיוירוסים הטובים מזהים גם סוסים טרויאנים. אפשר לבצע סריקת פורטים מקיפה, ולראות לאלו פורטים המחשב שלך מגיב ואז לראות אלו תוכנות מאזינות לפורטים האלו. לסריקת פורטים, ראה למשל: http://www.sygatetech.com אבל שוב, הבעיה היא לא אם ההתראות שהפיירוול חסם מבלי שהגדרת אליו חוק. אלו נסיונות סרק. הבעיה היא באותם מקרים שבהם הפיירוול מזהה שיש תוכנה שמאזינה ומבקש ממך רשות.

למעלה