הצילוווו כלכלה

הצילוווו כלכלה

שלום לכל הסטודנטים, אני תכף מסיימת שנה ראשונה בדם ויזע ורציתי לדעת קצת על שנה שנייה, האם היא באמת כ"כ קשה או שאפשר לעבור את זה? אפשר לשלב עבודה? טיפים/עצות חשובות? כל דבר שיכול לעזור לי לדעת האם להמשיך את התואר או לא, אשמח לתגובות,תודה

abalaba2

New member
שנה שניה היא הכי קשה בתואר

אבל שווה לעבור אותה כדי להגיע לשכונה שבשנה שלישית. יש לך: מחירים א'+ב' שזה המשך ישיר של מיקרו וזה 2 קורסים בין הקשים בתואר מקרו א'+ב' המשך למקרו- קורסים די קלילים אקונומטריקה (ניתן להשיג בבית המרקחת הקרוב) א'+ב' שאף אחד לא באמת יודע מה זה כמותיות- שזה מתמתיקה ממש פשוטה ואת הקורסים של המסלול שלך תכ'לס שנה קשה אבל עוברים אותה בסוף. טיפים קשה לעבוד בשנה הזאת אבל אפשרי (ממש לא מומלץ) ללמוד למחירים כמו למבואות

היי....../images/Emo13.gif

לפי מה שהבנתי גם שנה ג' לא כ"כ שכונה ,אבל אולי יחסית לשנה ב' כן. ת'כלס אני שואלת כי אצלי במכללה (מכללת אשקלון) יש גם תואר רב-תחומי בכלכלה ומינהל עסקים בחסות של בר-אילן שהוא ממש קל ואני אוכל לעבוד במשרה מלאה,אבל אני פשוט מפחדת שאם אני אבוא לראיון עבודה עם תואר B.A רב-תחומי לא יסתכלו על זה ברצינות ולכן אני נקראת בין עבודה ללימודים במסלול ההתמחותי.חשוב לציין שדווקא הולך לי די טוב ממוצע של סמסטר א' 87. החשש שלי מוצדק?

דפי ר

New member
לי דווקא שנה א הייתה הרבה יותר קשה משנה ב

מבחינת הקושי במבחנים

דפי, מה את משחקת אותה ? עשית ת'תואר בהליכה..

היית באוניברסיטה במהלך התואר ???? ( חוץ מהבחינות כמובן ) מעניין באמת מי את חחח.... דפי זה שם של בחורה סבבאית לגמרי :)

דפי ר

New member
באמת בקושי הגעתי לאוניברסיטה אבל ..

לי הבחינות של שנה א היו הרבה יותר קשות מהבחינות של שנה ב אין יותר קשה (לי) ממקרו ומיקרו.. וזה מה שרשמתי קודם.. (בהתייחסות לבחינות) ולא לשעורים עצמם.

moran1131

New member
כן בהחלט אפשר לעבור אותה

כפי שאת רואה את נמצאת בפורום של שנה ג' ואכן עברנו אותה בשלום. הרעיון בשנה ב' זה להשים דגש במחירים א' וב' והכי חשוב לא להרים ידיים כל כך מהר!!!!!! בהצלחה

הסתדת בשנה א'? יהיה בדיוק אותו דבר בהמשך...

קצת יותר קשה... קצת יותר קל.... הכל אותו חרטה... בסוף תקבלי תואר בלי להבין כלום בכלכלה ולא משנה איפה תסיימי אותו. אבל אם כבר תואר של בר אילן יהיה שווה כנראה הרבה יותר...

נכון, רק שיש בעיה קטנה עם התואר של בר-אילן...

בתעודה עצמה לא רשום שלמדתי כלכלה רשום B.A רב-תחומי ולא משנה אם למדתי חינוך, סוציולגיה או כלכלה, לעומת זאת בתואר ההתמחותי רשום B.A בכלכלה וניהול. בגלל זה אני מתלבטת כי אני לא יודעת איך יסתכלו על הרב-תחומי, אם זה לא משנה אז אני מעדיפה לרדת למסלול הקל ולעבוד מה שאני לא כ"כ בטוחה שיתאפשר לי בהתמחות כי הבנתי שבשנה השנייה נורא קשה לעבוד. ומסכימה איתך שבסוף התואר אני לא אבין כלום בכלכלה, אני כבר עכשיו לא זוכרת מה למדתי בתחילת שנה.

אין לי נושא טוב לכותרת הזאת

בתחילת שנה א' כולם אמרו מיקרו, מאקרו... חשבנו שהגיע סוף העולם. בשנה ב' הבנו שסוף העולם קצת יותר רחוק ממה שחשבנו לפני כן... אבל כולנו עברנו גם אותו. כמו שכבר כתבתי, אם את כבר לומדת ומשקיעה אז תתאמצי טיפה יותר ותקבלי תואר שרשום בו בפירוש כלכלה ולא משהו כללי, בשוק ובמיוחד היום מה שרשום בתעודה יכול ההבדל אם מישהו יעיף מבט לעבר הקורות חיים או יזרוק לפח. אין ספק שתואר מבר אילן שווה יותר, כמה יותר? הזמן יגיד את שלו.

אני חושבת שיש בנינו קצת אי הבנה...

התואר של בר אילן זה התואר הרב-תחומי, ההתמחות זה של המכללת אשקלון.

באופן כללי תואר ראשון בכלכלה שווה הרבה יותר

מכל תואר רב תחומי. גם אם שניהם מאותו מקום. עד כמה שווה זה שאלה שאין עליה תשובה מוסכמת, לדעתי זה יכול להוות יתרון משמעותי.

למעלה