הצילוווו!! דחוף!!

קונטי1

New member
הצילוווו!! דחוף!! ../images/Emo206.gif

יכול להיות שביום אחד נגמר החלב? התינוקת שלי (בת חודש וחצי) יונקת מלא. בימים האחרונים היא היתה לא רגועה והחלטתי לבדוק כמה היא אוכלת. שאבתי חלב והיא אכלה קצת יותר מ-100 CC. היום מהבוקר רק שאבתי חלב ונתתי לה. הבעיה היא שלא הצלחתי לשאוב חלב. כל שאיבה לקחה המווווון זמן ובקושי יצא לי חלב. השאיבה האחרונה ששאבתי היתה בשעה 15:00 בערך ויצא לי בערך 60 CC במאמץ רב מאוד. עכשיו (שעה 19:00) ניסיתי שוב לשאוב חלב ולא יצא כמעט כלום. בקושי 20 CC. יכול להיות שנגמר לי החלב? איך אני חוזרת "לייצר" חלב. אין לי שום תחליף חלב בבית. מה לעשות? אני נואשת! הלוואי שתוכלו לעזור לי.. הלוואי! בתודה מראש קונטי

Revili

New member
תפסיקי לשאוב...

תפסיקי לתת בקבוקים ותחזרי להניק... לא כל עצבנות של התינוק קשורה לחלב שלך וגם אם כן - הדרך היחידה להגדיל את כמות החלב היא ע"י הנקה. בנוסף, חשוב לדעת ששאיבה במשאבה אינה נותנת שום מושג על כמות החלב שיש לך, התינוקת יונקת באופן יעיל בהרבה מכל משאבה וכל עוד את ממשיכה להניק החלב ממשיך להווצר גם תוך כדי היניקה...לכן - תמיד יש חלב בשד. לשאיבה במשאבה צריך להתרגל, זה לוקח זמן...אני הנקתי שנתיים אך מעולם לא הצלחתי לשאוב יותר מ -50 מ"ל. הפסיקי לדאוג, הניקי את הקטנה בכל פעם שנדמה לך שהיא רעבה ואל תתני כלל בקבוקים. במקביל, עקבי אחר מספר החיתולים הרטובים/מלוכלכים בכדי לוודא שהיא מקבלת מספיק חלב.

gv2004

New member
בהצלחה!!!

בתור אמא לילד בן 10 חודשים. המלצה חמה ממני אליך... תמשיכי להניק, אבל תנסי לתת לה פעם ביום תחליף חלב. זה מה שאני עשיתי בערך בגיל חודש עם בני היקר. כך הוא התרגל לבקבוק (לפיה של הבקבוק), וגם לתחליף חלב. כשהתייעצתי עם האחות בטיפת חלב, היא אמרה לי שלא קורה כלום אם הילד מקבל פעם ביום תחליף חלב ובעצם להפך!!!!!!!! כשאני מניקה הוא "אוכל את מה שאני אכלתי". אני לא הייתי אוכלת נכון ולכן לא היה לי הרבה חלב, והחלב אף היה דליל(כמו מיים). וגם בתחליפי חלב יש הרבה מרכיבים שלא תמיד יש לנו את כולם בהנקה(למי שלא אוכלת נכון) ואת כל זה גיליתי רק לאחר ששאבתי וראיתי שהחלב שלי דליל מאוד. וגם ראיתי כמה אני מצליחה לשאוב(בערך 100 CC) ולעומת זאת כשנתתי לו בקבוק עם סימילאק הוא היה יותר שבע ואכל יותר.120 CC בערך. וגם כשהוא יונק יותר קשה להם "להוציא" את החלב לעומת הבקבוק ש"הכל מוכן" להם. מיליוני ילדים גדלו ויגדלו על תחליפי חלב, אז גם הבת שלך תמשיך לגדול ולפרוח ובינתיים את תתני מנוחה לעצמך "ותייצרי" חלב. ב ה צ ל ח ה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Revili

New member
אוי כמה מידע מוטעה../images/Emo10.gif

אחיות טיפת חלב בחלקן, אינן מבינות הרבה בהנקה וחלב אם....חבל להעביר הלאה את השטויות ששמעת ממנה. רצוי לא לתת בקבוק ובטח לא תחליף חלב לתינוק יונק - זה משנה את אוכלוסיית החיידקים במערכת העיכול, גורם לבילבול ובעיות בהנקה ויש אימהות שבגלל בקבוק אחד ביום נאלצו להפסיק להניק. תינוק לא צריך להתרגל כלל לבקבוק ובטח לא בגיל חודש, יש סיכוי שלא ירצה לינוק אח"כ וגם אם "הרגלת" אותו בהצלחה, הוא יכול להתחיל לסרב לבקבוק בדיוק ביום בו תרצי לצאת...בנוסף, על כל בקבוק תחליף חלב שאת נותנת, את מייצרת פחות חלב. החלב לא מכיל רק את מה שאת אוכלת, אלא גם מרכיבים חיוניים שאת לא אוכלת...גם אימהות שסובלות רעב באפריקה מיצרות חלב בריא ומזין עבור תינוקותיהם....חלב דליל כמו מים - אין דבר כזה!!! חלב אם הוא המזון המושלם עבור תינוק, נכון שהוא פחות לבן מחלב פרה תעשייתי או מתחליף שהוא אבקה תעשייתית - אך הוא מותאם בדיוק לתינוק שלך והוא רק נראה דליל. אי אפשר לייצר חלב אם לא מניקים - זו ממש בדיחה...לתת תחליף חלב ובנתיים לשבת ולייצר חלב. רצוי להבין בנושא לפני שעונים תשובות כאלה. כל הכבוד על ההצלחה שלך עם בנך - אך אותה הצלחה לא מובטחת לכל אחת שתמע לעצותייך....חבל.

אפרת_ח

New member
רוילי את כל כך צודקת

רוב האנשים לא יודעים - וגם לא מוכנים לשמוע - שגם לתמ"ל מועט יש נזקים בריאותיים. ההבדל בין 100% הנקה לבין 90% הנקה הוא יותר משמעותי מהמתמטיקה.

קונטי1

New member
בנות תודה רבה

סליחה על התגובה המאוחרת שלי. אתמול, אחרי שכתבתי את ההודעה שלי, קראתי קצת בפורום והבנתי שאני פשוט צריכה להרגע, שהחלב לא נגמר ושהחלב מיוצר בעיקר בלילה (בגלל איזה הורמון שמופרש אם אינני טועה). האכלתי את הבת שלי והלכתי לישון וברוך השם, בלילה היא ינקה כמו תמיד ובבוקר קמתי עם "מחלבות מפוצצות" אולי בגלל שאתמול שיגעתי את עצמי עם השאיבות.. אני ממשיכה להניק בהמווון אהבה לבתי הקטנה. מעבר לזה, אני חייבת ללמד אותה לינוק גם מבקבוק (חלב אם כמובן) מאחר ובתחילת חודש יוני אני חוזרת לעבודה. אז פעם ביום אני שואבת בקבוק ונותנת לה. שוב, המון תודה לכן
קונטי.

למעלה