הצילוווווווווווו

ת ה ל ה

New member
סיפור מורכב מאד

חבל מאד שהמצב הגיע לידי כך שההורים של חברתך הצליחו להשפיע עליה כל כך עמוק ולהחזיר אותה הביתה. עם כל הכבוד למצב של האב הרי לא ברור לי כיצד הנוכחות שלה במצבה הנפשי הזה אמורה לעזור לאבא שממילא לא יודע על הקשר בינכן. לקחת אחריות על החיים של מישהו אחר הוא דבר מאד יומרני. מי אנחנו שנאמין שאנחנו אחראים לחייו של מישהו אחר, על אחת כמה וכמה הורה בוגר. יש לדעתי בכך משהו של שיחרור ההורה מהאחריות שלו על חייו ועל מצבו וגם אם הוא חולה [לא ברור עד כמה ומה מצבו באמת]. אשר לאיומים של האם, אני מוכרחה להודות שזו תגובה מאד אגואיסטית ולא משקפת התחשבות ואמפתיה אמיתית מצידה. לא כל ההורים הם בהכרח הורים טובים ולעיתים תגובות של לחץ וסחיטה רגשית לא מביעים יחס אוהב אמיתי מצידם. יש כאן לדעתי מסע סחיטה מאד אכזרי מצד האם בעיקר תוך שימוש במחלה של האבא להביא את הילדה לדרך שלה. אשר לשתיכן, נראה לי כרגע שחברתך מאד לחוצה וקשה לה מאד להקרע בין שתיכן. היא לא יכולה מצד אחד להתעלם מההורים שלוחצים עליה כל כך ומצד שני לא יכולה להתמודד עם הקשר שלכן באותו הזמן. עצתי לך למרות שזה קשה, תני קצת זמן. תרגעו שתיכן וכל מה שאת יכולה כרגע לעשות הוא לתת לה את התחושה שאת לא בורחת לה, את מבינה את מצבה הקשה ותחכי בסבלנות עד שהמצב יתבהר, תמכי בה, היי שם בשבילה ואולי כדאי לשתיכן להעזר ביעוץ מקצועי, יש באגודה יועצים מצויינים למצבים כאלה וכדאי מאד לנסות להגיע אליהם. וחוצמיזה ניתן להעזר בתהל"ה, אתן יכולות להגיע למפגשים של הורים באיזור מגוריכן ולקבל סיוע מהקבוצה. בדקי באתר מתי מתקיימת פגישה באיזור שלכן ובואו. מאד מומלץ וספרי מה קורה מחזיקה לשתיכן אצבעות דליה

white star

New member
../images/Emo54.gif ../images/Emo201.gif

מצד לא נעים
מה לעשות? כרגע נראה שאין הרבה מה שאת יכולה לעשות. תחכי תראי במה היא הבוחרת, משום (שלפחות כרגע) יש עליה אולטימטום. אבל תהיי איתה בקשר, תגידי שאת מתגעגעת והכל

יעל Y

New member
כל אחת מכן

עוברת עכשיו תקופה מאד קשה של פרידה כפויה ולחצים מאד קשים של אהבה, האהבה בין שתיכן ואהבה להורים. כל כך קשה לסכן את האהבה אבל כנראה שהאהבה ביניכן היא מקום יותר בטוח לעומת הקשר עם ההורים וההענות היא מתוך פחד וחרדה מנטישה שלהם. האיום במות הוא ביטוי של נטישה. כל אחד בשביל אהבה עוזב ... עוזב את בית ההורים לקראת הזוגיות ויש פעמים שנחשף קושי בתהליך וצריך למצוא את הגשר שיאפשר את המעבר. כדאי בתקופה הזו כן לקבל תמיכה ביחד או לחוד. להבין יותר את כל הרגשות והצרכים שהתערבבו להבין את הכאב ולנסות לקבל ממנו השראה לגבי ההמשך. בהצלחה, יעל

ת ה ל ה

New member
באתר שלנו שמות של יועצים

לכי באתר לכפתור תמיכה - אנשים איתם אפשר להתיעץ, יש שם רשימה של יועצים מקצועיים המתמחים ביעוץ בנושא הומו-לסבי וכן טלפונים של אנשי תהל"ה איתם ניתן לשוחח עוד לפני המפגש. בהצלחה וספרי מה קורה איתכן מחזיקה אצבעות דליה

הצילוווווווווווו

לפני כ - 10 ימים לערך סיפרתי לאמי כי אני לסבית וכי יש לי זוגיות מדהימה שנה וחודשיים מעבר לעובדה שהיא אינה חשה בטוב ומעבר לעובדה שאבי אינו יודע כוון שמפחדים על בריאותו, אמי מנסה להחזיר אותי הביתה ולהשיב אותי למוטב.... מה אומרים ואיך מחזקים? אני מרגישה שיש לי המון מה להגיד לה אך ברגע שהיא מתחילה עם הנשימות הכבדות והרעידות אני נאטמת ומתקשה להראות לה כמה טוב וכמה אושר. אני ממש חוששת, לא רוצה ולא מוכנה לאבד את בת זוגתי ומצד שני... הבריאות של ההורים יושבת לי כביכול על הכתפיים....

ת ה ל ה

New member
זה לא פשוט

להתמודד עם התגובה של ההורים. אין כאן הרבה פרטים עליך, בת כמה את, נראה לי ממה שכתבת שאת לא גרה בבית עם ההורים מה שמקרה זה מקל במעט. העובדה שהורים מגיבים בהלם, פחד, בהלה ובנסיונות להשיג את הגלגל אחורנית היא התגובה השכיחה ביותר שאנחנו נתקלים בה בתהל"ה בין הורים רבים. האחריות עם זאת על הצורה בה ההורים מגיבים - מקבלים או מנסים לשנות את המציאות - היא בחירתם החופשית כאנשים בוגרים. אני מבינה את הדאגה לשלום הוריך, אבל גם הם לא היו הופכים להומואים כדי לעשות לך את החיים יותר קלים. כאשר הבן שלי יצא מהארון לפני עברתי גם אני תהליך של התרגלות שהיה לא פשוט עד לקבלה. הרגשתי שזו האחריות שלי לעבור את התהליך הזה כי אני אוהבת אותו ואין לי כל יכולת או זכות לדרוש ממנו להשתנות למעני. בכל מקרה הקושי שלו, וכמובן גם שלך, הוא הרבה יותר גדול מהקושי שלי לקבל. לכן, עצתי לך, חיי את חייך, נסי לקרב את אמך לאט לאט בסבלנות ובהבנה, נסי לא לתת לה להשפיע עליך בכל מיני דרכי סחיטה רגשיות, ספרי לה מה זה אומר להיות לסבית, יש גם המון חומר כתוב אצלנו באתר. המליצי לה לבוא לקבוצה שלנו ואחרי כל זה, תקווי שתבין, ותקבל. מעבר לכך, אם היא תראה שזו המציאות בסופו של דבר היא תקבל ותתרגל. שהרי אני בטוחה שהיא אוהבת אותך ורוצה שתהיי מאושרת. בהצלחה וספרי לנו מה קורה דליה

למעלה