הצטרפו למאבק

כמובן שהמגמה נסגרת בגלל

קיצוצים בתקציב, אבל פה כבר נכנסים לעניין של התוכנית הכלכלית ולאו דווקא לסגירת מגמת תיאטרון ולזה אני לא אכנס כי זה לא המקום. בכל אופן כמובן שיש קיצוצים אבל המחאה שלנו היא על כך שמקצצים דווקא את מגמת תיאטרון כשיש עוד מיליון ואחת אופציות אחרות שפחות פוגעות בנו. את מנהל מחלקת החינוך לא ממש מעניין אם תסגר מגמת תיאטרון בבגין, וגם את ראש העיר זה לא ממש מעניין, מה שכן מעניין אותו זה לנצח בבחירות המוניציפליות הקרובות, ואת זה אנחנו דווקא כן מנצלים, אנחנו כן פונים למועמדים וכן מבקשים מהם עזרה וייתכן שגם נקבל, אבל זה עדיין לא מספיק. המאבק שלנו לא מסתכם בתיאטרון רחוב, הפגנות ומודעות ברחבי העיר, אנחנו פועלים בכל תחום שאנחנו יכולים כולל פניות לאנשים בעלי השפעה. בכל מקרה אנחנו צריכים גיבוי, בעיקר של שכבת י' בבגין וגם של תושבי רה"ע.

HoMi16

New member
שמעי יש כמה מגמות

יש את מגמת אומנות, טכ"ם, תיאטרון, ספורט אני חושב שזהו. המגמה שהכי פחות מושקת היא תיאטרון, אז כבר עדיף לקצץ אותה מאשר כל שאר המגמות שלפי דעתי גם תיאטרון זאת גם מגמה מבוזבזת, לפחות בראש העין.. אם היו משקיעים בה אז סבבה אבל הם לא.. אז ככה ש...

מגמה מבוזבזת??

אתה בכלל לא יודע על מה אתה מדבר יקירי, אז אל תמהר להסיק מסקנות בקשר להחלטות של שוש. פרט לעובדה שלא ממש הבנתי מה ניסית להעביר בהודעה שלך, אני גם לא חושבת שזה משנה כי לפי מה שהצלחתי להבחין עד עכשיו אתה לא ממש מבין למה מקצצים, מה מצב המגמות בבית הספר ואילו שיקולים היו לשוש. לטעון שהמגמה הכי פחות מושקעת היא תיאטרון (ואני מניחה שהכוונה שלך הייתה למושקעת) זו שטות מוחלטת. תיאטרון היא אחת המגמות היותר חשובות בבגין. בתיאטרון התלמידים יוצרים, התלמידים מביאים מעצמם ללימודים, הם לא רק משננים חומר או נוסחאות, במגמת תיאטרון יש להם אפשרות לבטא את עצמם, ותרצה או לא זה יותר חשוב מכל ההיסטוריה או הפיזיקה או המחשבים שאי פעם תלמד. המגמה הזו מושקעת בהחלט, ולא מהכספים שמגיעים ממשרד החינוך, תלמידי מגמת תיאטרון משלמים עוד כסף בנוסף בכדי לממן את המגמה. עכשיו תנסו להבין כמה זה אבסורדי שסוגרים דווקא את המגמה הזו.. פשוט בזיון.

telenovelagirl

New member
זאת מגמה

לא מושקעת כי לא משקיעים בה. לא מתייחסים אליה ברצינות (עובדה שסגרו אותה), לא נותנים לכם שעות ומורים ושיעורים והעשרות ובכלל לימוד רציני של אמנות וידיעת התאטרון. מגמה שמי שנמצא בה לומד תאטרון שלוש שעות שבועיות, סלחי לי, זאת לא מגמה רצינית. אין לכם שיעורי פיתוח קול, תולדות, עיצוב, תנועה, משחק וכו, אלא "תאטרון" כשהכל מעורבב, עם מורה אחת בלבד. כשסגרו את המגמה היו בה בכיתה י' 13 אנשים. לא פותחים אף מגמה כשמשתתפים בה 13 אנשים. אף מגמה. אנשים לא הגיעו לשיעורים וגם הם לא התייחסו ברצינות. גם התשלום השנתי למגמה היה מאוד נמוך, ולא מספיק כדי לפתח אותה כמו שצריך. בקיצור, אי אפשר לפתוח ככה מגמה.

אוקיי, לאט לאט,

יש לימוד של ידיעת התיאטרון, של ההיסטוריה של התיאטרון והתפתחותו במשך השנים, יש יחידות עיוניות, זה א. ב. במגמה אומנם משתתפים 13 אנשים אבל יש עוד קבוצה נכבדת של אנשים שמתכוונים להיכנס למגמה בשנה הבאה (בתקווה שהיא תמשיך). ג.אנשים לא הגיעו לשיעורים כי באמצע השנה שוש נכנסת לכיתה, מודיעה לתלמידים שזהו, אין להם יותר מגמה ועכשיו שילמדו.. מה אתה מצפה? בטח שלא יכנסו תלמידים לשיעורים.. הרי אין להם בשביל מה! אז התחילו לחפף, להבריז, לא להתייחס ברצינות, אבל זה לא בגלל שהתלמידים לא רוצים את המגמה ונמאס להם, זה בגלל שאין להם בשביל מה, ומי שבאמת אוהב תיאטרון המשיך להגיע לשיעורים. ד. בהנחה שכל מה שאמרת תופס, ובהנחה שהטענה שלך ש"אי אפשר לפתוח ככה מגמה" גם תופסת, המגמה כבר קיימת, ולבוא לתלמידים באמצע השנה ולסגור מגמה שכבר קיימת, שכבר התחילו ללמוד בה, זה כבר לא בסדר ואני אגיד את זה שוב, זה ב-ז-י-ו-ן !

telenovelagirl

New member
ברור שלא

ברור שלא צריך לסגור מגמה שכבר נפתחה, אבל כיוון שכך הדבר, זה לא הוגן להגיד שצריך לפתוח אותה מחדש, בגלל שהיו 13 אנשים במגמה כשהיא נסגרה ולא אחרי שהיא נסגרה, אנשים לא הגיעו לשיעורים כי לא בא להם, וזאת בפירוש לא מגמה רצינית. אז מה אם הרבה אנשים רוצים להצטרף? הרבה אנשים רצו להצטרף גם בשנה הזאת, ואחרי זמן קצר הפסיקו להשקיע, ולא הייתה עם זה בעייה עד שהחליטו לסגור את המגמה. אז יש אנשים שלא מרוצים מזה, אז מה? יש אנשים שרוצים להרחיב היסטוריה אצלי בביצפר, אבל לא פותחים את המגמה, בין השאר הגלל שאין מספיק משתתפים. ככה זה. תפסיקו לחשוב שהתאטרון זאת מגמה יותר נחשבת מהמגמות האחרות ומגיעות לה יותר זכויות, כי כמו שאתם רואים, זה פשוט לא נכון.

לפי איך שאני מבין..

הם כלל לא ביקשו זכויות כפי שאת אומרת! הם בסך הכל ביקשו שיתנו להם להמשיך בדרך שבה התחילו וזהו! לא ביקשו תקציבים גבוהים... לא ביקשו מורה המתמחה בכל מקצוע... לא ביקשו כלום! הם רק רוצים את המינימום שבמינימום - מגמה שתתן להם להתבטא בדרך שבה הם אוהבים! אני אישית לא מוצא בזה כל פסול... ועוד בעיקר בגלל הסיבה שכבר התחילו את המגמה ועכשיו פתאום לסגור אותה ככה באמצע השנה זה ממש לא לעיניין! ובמקום לסגור את המגמה אגב, יכלו פשוט לחלק את התקציב בין שאר המגמות בצורה שקולה יותר ובכך אמנם "לפגוע" במגמות אחרות... אבל אם מכל תקציב של כל מגמה יקחו מעט בשביל תיאטרון, ובתוספת התשלום השנתי שתלמידי המגמה בכל מקרה משלמים - אני מניח שיהיה אפשר להגיע לפשרה צודקת והוגנת! מור.

telenovelagirl

New member
אבל תבין

אין מספיק אנשים בשביל לפתוח מגמה. לא יפתחו מגמה בשביל ה8 אנשים שעשו את הערב קברט הזה. נקודה. אם היו מספיק אנשים, והם היו משלמים כל אחד תש/לום שנתי נורמלי, אולי אפשר היה לפתוח. אבל ככה? אין מצב.

white queen

New member
ציפור קטנה לחשה לי....

אוקי...כולם יודעים שגברת שושה....אוהבת, מעריצה, מוקירה...וכו'.... את מגמת אומנות......אין מה לעשות עובדה ומנסיון.... (וזה לא בגלל שאני במגמה אני אומרת את זה!). בחיים אבל בחיים היא לא תקצץ...פשוט אין סיכוי.....למרות שאני ממש נגד ואני חושבת שזה פשוט לא הוגן שהיא הורידה את מגמת תאטרון! וכנ"ל בקשר לטכ"מ.... אני חושבת שאם לתלמידי התאטרון היה כל כך איכפת הם היו עושים משהו בנידון!! אבל עובדה הם לא...יש מספיק מקומות שהם יכולים לפנות.... אבל אחרי הכול מנהלתנו היקרה מחליטה.... אבל חבר'ה לפחות תנסו........

HoMi16

New member
אני פומה לעל האנשים

תרחיבו מחשביםםם!! אחלה של מקצועעע! יעזור לכם בחיים!! תרחיבו גם פיזיקה!

זה יפה שאת\ה פומה לעל האנשים אבל..

את מגמת מחשבים סוגרים (את זו שהחלה כבר בשנה הקודמת) אז אני מניחה שלא יפתחו אחת חדשה. ומי שירחיב בפיזיקיה אני יכולה רק לרחם עליו (בייחוד אם מינה תלמד אותו..). אני מאוד מקווה שלא היית רציני\ת בקשר לזה. ואממ אני מניחה שאת\ה בשכבה שלי אז אממ מי את\ה?

HoMi16

New member
את המגמה שלי לא סוגרים תודה לאל!

אני מהרתי אז היו לי קצת טעויות כתיב, אז מה :) אני עומר צומעי.. ומי את?

למעלה