הצטרפות

הצטרפות

נדמה לי שהצטרפתי למועדון... אוף! זה כל כך קשה. איך אתם חיים עם זה. הדו פרצופיות הזאת קורעת אותי.
בכל זאת אני עדיין לא סגורה על עצמי לגמרי. מתלבטת, מתנדנדת ונקרעת...

מחדשה לחדשה

ברוכה הבאה לעיר המבוכה!
כולנו כאן מתלבטים. בין אם אודות אמיתות התורה, שקר החרדיות, הזמן המתאים לצאת אם בכלל, איך לחנך את הילדים, איך להתנהג אם בן הזוג ועוד ועוד.
בחרי לך את התלבטותך.

את מוזמנת להרגיש בבית.

מזגזגת2

New member
וולקאם!

ברוכה הבאה, הרגישי נא בנוח.
הא לך כיבוד:
(הבחירה בידייך אם להפריד;))

ואת מוזמנת לספר טיפטיפה על עצמך.
ב.ה.צ.ל.ח.ה רבה במסע.

nonsensical

New member
ברוכה הבאה

חזקה על מקום זה ששהיה מועטה בו מחוללת גדולות ונצורות.
נסי ותווכחי.

משתפת

קצת על קצה המזלג
כבר הרבה זמן שאלוהים מסתיר פניו ממני ואני לא מצליחה לראות אותו... חשבתי שהבעיה בי עד שהבנתי שאף אחד לא מסתיר משהו כשאין שום דבר מאחוריו. לא ויתרתי על האמונה אני מחפשת אותה בדרכים אחרות שלא קשורות בהכרח לדת. רוצה להאמין שישנה משמעות לקיום ולכן מחפשת. בדת במתכונתה זו אינני מאמינה. וכן באלוהים שנוצר ממנה.
וחוץ מזה ההתלבטויות הרגילות, אז מה עושים בפועל?
איך מחנכים את הילדים?
איך מסתדרים עם ההורים?
מספיק, לא?

הלואי שהיו לי תשובות

אבל מה שאני כן מאמין בו הוא למצוא אלטרנטיבה אמיתית, לא להתמקד בהאשמת העולם החרדי ואת אלוהים במה שאין לנו.
אני חושב שבדרך כלל זה לא בריא וגם לא נכון לבסס את החיים על קונפליקט מתמשך.
הרבה יותר נכון למצוא את החיובי ואת הדברים שחשובים לך ועושים לך טוב, לחיות חיים מלאים בתוכן אמיתי כזה שמבוסס על דברים שאת כן מאמינה ואוהבת אותם, ולא לנוע במעגלים סביב עצמך ולהיות מלאת טרוניה וכעס על מה שהחיים עוללו לך.

זה לגבי החלק לפני השאלות המעשיות.
ממבחינה מעשית, לגבי חינוך הילדים זו שאלה של רצון ויכולת, אני מניח שחוכמה במקרים אלה היא להעדיף צעדים קטנים אך בטוחים, למשל לשנות במסגרת האפשר לתגבר לימודים במקצועות שהן לאו דווקא קודש, זה גם עניין של מספר וגיל הילדים ופיזור הגילאים.

אתה כל כך צודק!

אני מאמינה שזה עניין של תהליך. למצוא את הדברים שמאמינים בהם, ואת זה בדיוק אני מחפשת.
הגישה לא להתייחס בטרוניה לדברים השליליים היא חכמה מאד בעיני שכן לפעמים יש נטיה לברוח למקום הזה וזה אכן לא מוביל לשום מקום. תודה לך על הדברים.

ברוכה הבאה

ומי יתן ותעברי את שלב המשבר וחוסר היציבות מהר ככל שאפשר ותמצאי לך את דרכך בחיים

asafbarron

New member
בהצלחה בדרכך החדשה - החלטה מתוך שלמות

שלום לך וברוכה הבאה!
אני מעריץ אנשים כמוך. באמת. לצאת מאותו עולם שבו חונכתי וגדלתי על ערכיו, לצאת מהשקפת עולמי ולגלות עולם שלם חדש לגמרי - אתם פשוט אמיצים כלכך!

אני בעצמי (שמי אסף ואני חילוני לגמרי) חדש פה ומחפש לעזור ולתת מידע כמה שניתן על העולם החילוני ובעיקר לענות על שאלות כאלה ואחרות.
בבקשה שתפי אותנו במה שאת מרגישה וחווה, אני בטוח שזה קשה ולא פשוט בכלל.

בכל מקרה, שיהיה לך המון בהצלחה בדרכך החדשה!! :)

למעלה