הצטרפות לתנועה

MaddyD

New member
הצטרפות לתנועה

אחרי נסיון לא מוצלח עם הנוער העובד והלומד שהוציא לי את החשק מכל ארגון בארץ עוד בשלהי כיתה ד' [חה חה] נמאס לי מתנועות ופוליטיקה אבל המצב כיום בלתי נסבל. להקיא מהמצב הקיים במדינה ועדיין הרגש שמושך אותי להשאר כאן. זאת המדינה שלי ואפשר לשנות אני מאמינה שכן ואחרי ההקדמה אני דנה, אני בת 18 [באוגוסט] מגבעתיים רציתי לדעת איך אני מצטרפת [אני בגפי ולבדי, אז אצטרך הסבר די מפורט, על הפעילויות והאם אני חייבת לקחת בכולן חלק, אני אישית נגד סמים בחוק. וכולי] ומה הסניף הקרוב אלי יש בגבעתיים? אם לא, אז יש במרכז תל אביב או בדרום רמת גן? תודה.

doresh shalom

New member
שלום דנה, ../images/Emo41.gif

דבר ראשון, אני שמח שאת מתעניינת בפעילויות שלנו. נעור יח"ד (מרצ) היא תנועה שפועלת ב-2 מישרוים, החינוכי-ערכי והפוליטי. במישור החינוכי ישנן פעולוות אחת לשבוע בסניפים שלנו שאותן הש"ש (מדריך שעושה שנת שירות לפני הגיוס) מעביר. במישור הפוליטי זה קצת שונה. קודם כל, בניגוד להרבה תנועות אחרות, בנוער יח"ד הנוער עצמו מנהיג את התנועה והנוער עצמו קובע את הפעילויות שבהן הוא ישתתף/שאותן הוא יזום. הנוער פועל בהרבה תחומים ונושאים, הנושא הכלכלי-חברתי המדיני, נושאי וכויות אדם, איכות הסביבה וכו'.. בתשובה לשאלתך, לא, את לא חייבת לחקת חלק בשום דבר. הרי אם מישהו מצטרף לתנועה סביר להניח שהוא רוצה לפעול, אנחנו לא נאלץ אף אחד לבוא לפעילות כלשהי. יש לנו סניף נהדר בת"א (שאני חבר גאה בו) ולו ש"שית מעולה העונה לשם נועה גלילי. כדי להצטרף את מוזמנת להתקשר אליה (אשלח לך הפרטים במסר). להת' תומר. נ.ב. תוכלי לקרוא עוד פרטים על הנוער באתר הנוער .

MaddyD

New member
אתקשר אליה ביום ראשון

זה לא יפגע לי בשירות הצבאי אני מקוה מבחינת חסיון ותחקרי בטחוני מרצ לא נחשבת תנועה קיצונית עד כמה שאנייודעת מקוה שלא יפתיעו אותי..\: על אף שהתפקיד שלי לא סודי בעליל אבל ההתעסקות אולי עם החיילים תגלה אספקטים של חסיון? אנערף.

The Bugi

New member
זה כן פוגע

חברות באירגון פוליטי כלשהו פוגעת בקבלת סיווג בטחוני גבוה בהתאם לתפקיד שתרצי בו, צה"ל יודע הכל.

Fleddermaus

New member
אם כך, ../images/Emo119.gif

עליך להסביר איך החניכים המסורים ביותר בגיעו לשירות ביחידות מודיעין מובחרות.

[אורן]

New member
שטויות במיץ גזר מגוש-קטיף

הייתי בנוער מרצ עד שהוקמה הצבעים שלנו ואז הייתי בצבעים שלנו (תנועה גם שמאלנית וגם גאה) ואפילו הייתי הדובר שלה ושמי הופיע בעיתונים קהילתיים וארציים. אתה יכול להיות בטוח שזה לא פגע לי בסיווג הבטחוני.

ערב רב

New member
אבל מכיוון שאין לך את הסיווג הגבוה

ביותר, אתה לא באמת יודע זאת, נכון?

ח"כים של מרצ היו חברים בתת-הוועדה

לשירותים חשאיים. אנחנו ארגון ציוני-ממלכתי מקובל על כולם. אין שום סיבה שאנשים שהיו חברים במרצ בצעירותם לא יגיעו לתפקידים עם סיווגים בטחוניים מאוד גבוהים בהמשך. בפועל זה אפילו קורה.

tapr

New member
האם

יש קריטריונים בטחוניים לחברות בוועדה בכנסת?...

tapr

New member
אז

גם חברות בתנועות מרכז וימין פוגעת בסיווג?

ממש לא נכון.

צה"ל בהחלט יודע הכל, אבל מעולם לא שינה את הסיווג של מישהו בגלל שייכות לארגון פוליטי זה או אחר. אני חבר בתנועות שאת חלקן הצבא לא אוהד (בלשון המעטה) והסיווג שלי לא הושפע עקב כך.

MaddyD

New member
התכוונתי וחשבתי שהדגשתי

שאני לא מעוניינת לפעול בתחום של ההתנגדות הפעילה והגופנית אקא הפגנות וכולי אלא ביותר עזרה הומניטארית ואף בירוקרטית נטו אולי זה היאוש מהמציאות שהביא אותי לתפיסה שלעזור אפשר רק מבפנים [מתוך המערכת ולא בהתנגדות מעשית מחוצה לה] ואולי אני טועה בתפיסה אני כן יודעת שאני פתוחה לרעיונות והתנסויות שונות בתחום עם זאת אני בטוחה שעם חלק מהתחומים שהתנועה תומכת בהם אני לא מסכימה.. אבל אולי זה קורה מחוסר ידע פר תחום או סתם אדישות והמחשבה 'יש דברים יותר חשובים על הפרק' קיצר נזרום עם זה. מה האופי העקרוני של הפגישות השבועיות? זה כמו בתנועתנוער? משחקים וכולי?? אני באמת שואלחת או שמדובר בדיונים וכולי?

croovy

New member
../images/Emo171.gif האופי של הפגישות קצת שונה

לפעמים יש משחקים, תלוי מי הש"ש שלך, ועל מה הפעולה. בדיונים הש"ש משתדל\ת להיות אובייקטיבי\ת, ולא להוביל אותך למסקנה מסויימת, בניגוד לתנועות נוער אחרות. וזה ממש שטויות שזה יפגע לך בשירות הצבאי. גם רמטכ"לים היו חברים בתנועות נוער פוליטיות בתחילת דרכם. גם אם תשתתפי בהפגנות פוליטיות זה לא יפגע בך באף צורה. יש קצת הגבלות על חיילים בקשר לחברות בארגון פוליטי (ז"א ההגבלה היא שאסור לחייל בזמן שהוא חייל להיות חבר בארגון פוליטי), אבל מותר להם להשתתף בדיונים בפעולות, ומותר להם לבוא להפגנות, למרות שהחיילים בד"כ לא יודעים שמותר להם, וחושבים שאסור חהם לעשות שום דבר פוליטי.

the mnm factor

New member
זה מפתיע...

ברוכה הבאה בכל אופן

למעלה