הצטננות קלה לתינוק

ErezLevanon

New member
הצטננות קלה לתינוק

לתינוקינו בן החצי שנה יש מדי בוקר מעט השתעלויות ומעין הצטננות קלה - השיעולים נשמעים סוג של שיעול חורפי כזה. היינו אצל 2 רופאי ילדים והן לא מצאו שום דבר חריג ושלחו אותנו הביתה , אך זה ממשיך. מה לדעתכם ניתן לעשות ? האן יש איזה תרופה ללא מרשם על מנת לחזק את המערכת החיסונית ? או משהו למריחה חיצוני ? נשמח לקבל טיפים והמלצות. ארז

טאוֹ

New member
חיזוק המערכת החיסונית

שלום ארז, ניתן לחזק את המערכת החיסונית של ילדכם באמצעים שונים, בהתאם למצב. להופעה של סימפטומים של שיעולים והצטננות קלה יכול להיות יותר מגורם אחד, ולכן ההמלצה שלי היא לקחת את התינוק למטפל ברפואה משלימה - למשל, רפואה סינית - כדי שיתבונן בתינוק מנקודת מבט קצת שונה משל רופאי הילדים ששלחו אתכם הביתה ללא מענה. רפואה שלמה.

tookmy

New member
בדיוק מה שרציתי לשאול

לי נשמע כמו רגישות למוצרי חלב, אם ניזון מאוכל מקופסא או יונק והאם אוכלת זבל לבן.

0 אור 0

New member
כשהייתי ילדה אמרו לי שלא אומרים זבל על אוכל

ההתייחסות שלך מאד מעליבה ופוגעת, להזכירך, הפורום מוגדר כפורום רפואה משלימה, ולא כפורום הטבעונים השרופים. חבל שאת לא שוקלת זאת לפני שאת בוחרת להשתמש בביטויים פוגעים מסוג זה.

tookmy

New member
להפך

לא אומרים זבל על אוכל. גם אני אוכלת מיני זבל לפעמים, אבל קוראת לו בשמו הנכון, שלא יהיה בלבול. הבוקר אכלתי לארוחת בוקר זבל, אך זה? לגוף שלי לא טוב עם זה (לא בהכרח ברמה המיידית) ואני יודעת את זה לפחות.

0 אור 0

New member
לגוף שלך זה לא טוב

ולהרבה אנשים זה כן עושה טוב, בכל אופן לקרוא זבל למה שטוב לאנשים אחרים, זה במקרה הטוב ביותר לא מנומס ...

tookmy

New member
לא

הבוקר אכלתי משהו מקמח לבן, ממש לא מאמינה שזה טוב למישהו. גם חלב פרה לא יכול להיות טוב לאנשים, שהרי הוא מיועד לעגלים.

0 אור 0

New member
כבר היו הרבה דיונים על הנושא הזה

זכותך להאמין כך, אך בבקשה אל תהפכי כל דיון תמים למסיונריות של הנושא הזה. אני לא מתכוננת להפוך את הדיון הזה לדיון על החלב ותועלתו או נזקו לאדם, ולכן לא אגיב. אם תנצלי זאת לרעה, אאלץ גם למחוק.

yperelman

New member
בעצם התגובה

שלך הפכת אותו לדיון בנושא. עד לתגובה שלך זו הייתה הבעת דיעה (אמנם נחרצת ולא מעודנת). האם זה כשלעצמו פסול לפי תקנות הפורום?

0 אור 0

New member
אתה מנסה ליצור לי פה מילכוד 22

אני לא מגיבה, ואז במשך ימים שלמים כל שאלה שנשאלת נענית ב"תוריד את החלב" - כל אחד יבין מכאן שזו עמדת הפורום, וכך רואה הרפואה המשלימה את הדברים. אני מגיבה - אז אני יוצרת ויכוח. אולי יותר פשוט לשמור על תרבות דיון הולמת. אם אתה מאמין באמונה שלמה שנזלת אלרגית נובעת מחלב, אתה יכול להגיד זאת וזה בסדר(ואולי בכל זאת עם איזה סימן שאלה קטן קטנטן ולא בכזאת נחרצות שמא אולי בכל זאת זה לא הגורם היחיד האפשרי ??), אבל מה שלא מקובל עלי, ולא מתאים לפורום זה הלשון המבטלת והגסה והשימוש בלשון של "זבל".

yperelman

New member
לא שאני לא

מבין את עמדתך, אני פשוט רוצה לבדוק האם להגיד על מאכל/מוצר/תכשיר כלשהו שהוא רע/מזיק/ גרוע/.... סותר את נהלי הפורום (ולכן ראוי למחיקה לפי מה שכתבת למשיבה). אם כן כדאי לקבל על כך החלטת הנהלה ולהודיע. אם המילה זבל היא מה שהפריע לך, הרי שאפשר לדעתי להעיר לכותב נקודתית על השימוש בה, ללא שיוך לנושא המדובר ובכך למנוע את המשך השירשור הפופולרי בעד או נגד מוצרי החלב שבת שלום

0 אור 0

New member
יש כאן שני אלמנטים

קודם כל, אני לא רק מנהלת הפורום אלא גם בן אדם. וכל הלינץ' הזה שעושים במי שמעיז לדבר על חלב גורם לי לעתים קרובות לתחושה שמקומי לא פה, ועד כדי רצון לעזוב את הפורום. שנית, אני גם מנהלת הפורום, ואני לא חושבת שצריך תקנון מיוחד כדי לבקש ממישהו להשתמש בלשון נקיה, להתחשב ברגשות של אחרים ולא לקלל. תשים לב שפניתי ברמה האישית, ורק אחרי שהמשיכה להתווכח אתי, עניתי כמנהלת כדי להפסיק את הדיון. כבר ציינתי שאין שום בעיה גם בפורום הזה להגיד משהו רע על מזון - כל מה שאנו מבקשים (ואם אתה רוצה תנסח לזה תקנון) הוא שזה יאמר על דעתו של האומר ולא כהצהרה כללית שכביכול מובנת מאליה, שזה יהיה מנומק ובהקשר לשאלה הנשאלת, שלא יהיה בהמלצה אפשרות לנזק לשואל ושזה יהיה בלשון נקיה. אני חושבת שזו לא בקשה מוגזמת.

yperelman

New member
ה"לינץ"

במקרה דנן הוא נגד מוצרי חלב ולא נגד אדם. אם גם בעינייך אין בזה פסול אז מדוע מגיע איום במחיקת שירשור? אפשר לבקש ואף לדרוש לעדן את השפה (זה מופיע בתקנון). כמה להרחיב/לנמק דעה, תלוי באופיו של המשיב, סגנונו ולעיתים אף בזמן שעומד לרשותו להשיב באותה העת. יש לא מעט שמשיבים במשפטים קצרים ואף סתומים במגוון רחב של נושאים. אני הגבתי על האמור לעיל לא כדי לחזק או להחליש את המתנגדים או המצדדים במוצרי חלב. הגבתי משום שאני בעד מינימיזציה של התערבויות ניהוליות (איום במחיקה) שלטעמי אין להם מקום.

0 אור 0

New member
"אם תנצלי זאת לרעה"

אני לא חושבת שיש לי או למי ממנהלי הפורום יד קלה במחיקת שרשורים וחסימת משתתפים. ההודעות היחידות שנמחקות בקלות ובמהירות הינן הודעות פרסומיות בעליל או מקרים קיצוניים של בוטות. מציעה שהמשך הדיון באופן ניהול הפורום יהיה במסרים.

yperelman

New member
אני מסכים

להמשיך במסרים דיונים נוספים על אופן ניהול הפורום. חשוב לי שתביני שאין לי שום בעיה עם אופן ניהול הפורום באופן כללי ובודאי שום דבר אישי הקשור בך כאדם או כמנהלת. להיפך, אני מאוד מעריך את האופן בו הפורום מנוהל ואני חושב שלא מעט בזכות הניהול, הפורום הזה כל כך פעיל ומוצלח. אני מגיב כשיש משהו נקודתי שמפריע לי. כמו במקרה הזה. שבוע טוב

ישנים עם מזגן?

אם כן, זה משפיע (מנסיון, גם שלי ככה כל בוקר בזמן האחרון). גם השינויים בכלל במזג האוויר עושים את זה. אם זה עובר בשעה- שעה וחצי הראשונות של הבוקר, לא הייתי מתייחסת לזה בכלל (אישית, אני מעדיפה לא לתת כלום אם אין ממש צורך). אם זה לא עובר, אז בהחלט יש מקום לחזק את המע' החיסונית (וגם לבדוק תזונת התינוק/אם- בעיקר מוצרי חלב). אני אישית, נותנת לילדים שלי (בן 4 שנים ובת 4 חודשים) פורמולה של תמציות תדרים שמטרתה חיזוק המע' החיסונית, ועד כה זה הוכיח את עצמו מצויין. בהצלחה. ורק בריאות. יעל

0 אור 0

New member
מעבר להמלצה של טאו לחזק את המערכת החיסונית

יש לבחון את המערכת הסביבתית הכוללת: חשיפה לשינויי מזג אוויר תכופים (בעברית - יציאה וכניסה תכופה מחדרים ממוזגים), וירוסים שמשתוללים עכשיו אצל כל בני המשפחה, ראפשרות של רגישות לגורם סביבתי - אבק, מזון, דשא או חרקים התרופות לבליעה שניתנות לחיזוק המערכת החיסונית אינן מומלצות לתינוקות - בגיל זה התרופה הטובה ביותר הינה ההנקה, אהבה וחום של ההורים.

hal767

New member
מערכת החיסונית שלו עובדת מצויין

הסימפטומים המתוארים מצביעים על סילוק רעלים החוצה מהגוף באמצעות מנגנוני הפרשה. פעולה זו היא תוצאה של מערכת חיסונית שעושה את עבודתה כראוי, ומונעת הצטברות פסולת בתוך הגוף. זאת לא מחלה, זה ריפוי טבעי. על אף שאינו נעים, זהו ריפוי אמיתי. הטיפול הנכון הוא לברר מהם מקורות הפסולת [תזונתיים, תרופות וחיסונים, אוויר מזוהם וכד'], ואז לטפל. דרכה של הדרך הטבעונית לטפל בבעיה היא לסלק את גורמי הבעייה, ולבצע תזונה טבעית אורגנית מתאימה שתסייע לגוף לנקות את עצמו ותספק לו את כל צרכיו התזונתיים. זה טוב שלרופא אין מימצאים. סימן שאין נזק.

למעלה