הצטננות וויטמין C

הצטננות וויטמין C

האם זה נכון שבזמן הצטננות מומלץ לצרוך ויטמין C כתוסף או שמספיק לצרוך אותו דרך התזונה? ובכלל, האם יש תוספי תזונה מומלצים שיכולים להקל על הצטננות? (וכן, אני יודעת שהצטננות בכל מקרה עוברת תוך כמה ימים אבל אם יש דרך להקל או לזרז את ההחלמה אשמח כמובן לדעת על כך).

TheGreatNut

New member
לדעתי,

אצל >>אדם בריא<< ללא בעיות בריאותיות, כשמגיע הצטננות >>ללא תופעות חמורות<< כמו חום גבוהה מאוד למשל, עדיף שלא לצרוך שום תוספים ולתת לגוף לעבוד בעצמו. זו הדרך הכי טובה לחיזוק המערכת החיסונית. כלומר, כתשובה לשאלה שלך, לצרוך ויטמין C דרך תזונה בלבד ולא דרך כדורים. אני מציין שאני לא רופא ולא מטפל.

hal767

New member
אינך מטפל אבל תשובתך מעולה

אין לויטמין C כל תפקיד כשמדובר בטיפול בעיות ההצטננות. מחסור בויטמין ניתן לפתור בקלות באמצעות אכילה סבירה של פירות וירקות. אני דוגל בצריכת מזון אורגני כדרך נכונה להזין את הגוף. הדעה הרוווחת באשר ליעילות צריכת התוסף בזמן ההצטננות, מקורה בייצרני התוספים. כאמור, אין צורך באלה, הכל יש במזון הטבעי. שימוש בתוסף, שהינו חומר לא מאוזן ומרוכז יתר על המידה, מזיק. הפרזה בצריכת ויטמין C גורמת לנזק לכליות ולדרכי השתן, למערכת העיכול ולאובדן מינרלים בסיסיים כמו סידן למשל. ממילא יכולת הגוף לקלוט אותו היא קטנה. הסיבה לכך היא שהוא אינו זקוק לכמויות גדולות ממנו.

אחד55

New member
תשובה מדהימה

גאון ! רשמת הכל לבד או שההורים עזרו ?

TheGreatNut

New member
דרך אגב, שיתוף אישי...

כשהגוף שלי עובר מחלה, התאבון שלי נהיה ממש ממש ספציפי לדברים מאוד מאוד מסויימים. בפעם האחרונה זה היה מרק קישואים, הרבה אורז ולפעמים ביצה עם לחם (ואני ביום יום לא אוכל לחם). והכל היה חייב להיות חם חם חם (שזה כמובן פוסל פירות שמכילים ויטמן C). אני לא מנסה להגיד שזה מה שאמורים לאכול בהתקררות, ממש לא. הרי זה נושא כל כך אינדיוידואלי. אני רק מנסה להגיד שהגוף יודע מה הוא צריך וחשוב להקשיב לו. בזמן מחלה הוא ידגיש את מה שהוא רוצה לאכול ויסלוד ממה שהוא לא רוצה לאכול פי כמה מאשר בחיי היום היום.

0 אור 0

New member
../images/Emo45.gif חוכמת הגוף

אתה עושה נכון שאתה מקשיב לגופך, החושים שלנו מעט הדלדלו בתקופה המודרנית, עם דרך החיים התכליתית והשכלתנית ועם הטעמים המודגשים, אך מי שיודע בכל זאת להיות קשוב, הגוף יודע מה נכון לו

TheGreatNut

New member
כן, לגמרי...

אני אישית חושב כבר מזה זמן רב שהגוף תמיד אומר את האמת. זה רק אנחנו שלא תמיד יודעים איך לפרש את מה שהוא אומר. ובשביל לפרש את מה שהוא אומר יותר ויותר במדוייק צריך ללמוד להקשיב יותר ויותר לעומק.

יעל ND

New member
ויטמין C

אכן ויטמין שנוי במחלוקת. לא לכולם ולא בכל מצב הוא מומלץ. למי שמותר לקחת אותו, במקרים של הצטננות, אני נותנת ויטמין C לפי בכמה מסוימת - ועוד לא היה מקרה (בכל גיל) שזה לא עבד - בכל גיל. בקיצור, ויטמין מצויין, מאד יעיל (ויעילותו בולטת לעיין בהצטננויות), אבל יש להשתמש בשכל. ולגבי מזון של היום, הוא מגונדס ומה לא וערכים תזונתיים שלו לא כמו פעם. למשל, קראתי פעם שכדי לקבל אותו כמות מזינים שהיו שתפוז של 1970 (סך בכל 40 שנה בלבד!!!) יש לאכול 72 תפוזים שגדלו בשנת 2005!! לכן, אתה לא יכול כפעם, לסמוך על כך, שאתה מקבל הכל עם המזון גם אם אתה משתדל לאכול בריא. לגבי מזון אורגני, הוא בפרוש הרבה יותר בריא, כי נטול כימיקלים, אבל מבחינת ערכים תזונתיים הוא שנוי במחלוקת עוד יותר מויטמין C: יש מחקרים לכאן ולכאן, ראיתי מחקרים על מזון אורגני, שבפרוש אומרים שאין שום יתרון כלל מבחינת הערכים התזונתיים שלו. אם שאלתך היא בעצם: האם לך אישית מתאים לקחת ויטמין C, מתי ובאיזה צורה - עליך לפנות ליעוץ אישי.

אחד55

New member
מזון אורגני

זה הרבה יותר פשוט וכל אדם יכול לבחור לעצמו את הפירות והירקות המזינים ביותר ללא מחקרים ערטילאיים. אין לקבוע באופן גורף שמזון אורגני בריא יותר. מה שכן, במקום שמוכר פירות וירקות אורגניים יש סיכוי לאתר פירות וירקות איכותיים יותר. למשל, ניתן לחוש איכות של פרי לפי: הטעם, העסיסיות, הצבע. אתן כמה דוגמאות: בתפוחים למשל זה מאד בולט. יש כרגע בשווקים 4 סוגי תפוח אורגניים כשרק אחד מהם איכותי. הוא קשה, עסיסי וטעים ובעת הקנייה יש לבחור תפוחים בעלי מראה אדמומי מכל הכיוונים. תות שדה: תות מגידול ביולוגי לא נופל באיכותו ואף עולה על תות מגידול אורגני. עגבנייה: ככל שהעגבנייה מלאה ובשרית כלומר עם מעט חללים וזרעים כך היא איכותית. כמו כן לעגבנייה צריך להיות צבע אדום עשיר גם מבפנים. העגבניות האורגניות נוטות להיות כאלה יותר משאינן אורגניות. עגבניות שרי יותר מרגילות. קיווי: קיווי צריך להאכל קשה עם טעם עשיר חמצמץ ומתוק כאחד. קיווי רגיל מיבוא מניו זילנד לא פחות טוב מקיווי אורגני. פלפל: הפלפל האורגני בדר"כ מעולה. צריך לשים לב שיש לו טעם עז של פלפל ולא של כלום, שהוא עסיסי קשה ופריך. וכן הלאה... בקיצור לפקוח את החושים ולשים פס על המחקרים הדביליים. הטבע העניק טעם למזון כדי שישמש בידינו כלי להערכת האיכות והבריאות. אחרת היינו נהנים לאכול מזון רקוב או מקולקל או שהיינו נהנים לאכול את הפירות הרעילים של עץ האיזדרכת למשל.

TheGreatNut

New member
ועוד על מזון אורגני...

יש הרבה יצרני אוכל שאכן מייצרים אוכל אורגני, אבל זה שהוא אורגני בכלל לא אומר שהוא בריא. יש תפיסה ממש לא נכונה בציבור שאורגני זה בהכרח בריא. יש המון חומרים אורגניים בטבע שממש לא בריא לאכול. למעשה, אם אני מעריך נכון, יותר מ-90% מהחומרים האורגניים בטבע לא ראויים למאכל אדם. אז זה שמוצר אורגני לא בהכרח אומר הרבה. אם בשר, ירקות, פירות או גבינה הם אורגניים זה אומר >>המון<< אבל אם עוגייה, קורנפלקס, אבקת מרק או גלידה הם אורגניים, חשוב לבדוק מה הרכיבים.

אחד55

New member
../images/Emo45.gif גם ביסלי וסופגניות אורגניות אינם בריאים

וזה מוכיח שגם ממההודעה הכי בנאלית ומיותרת תמיד יהיו דבילים שיתלהבו

למעלה