הצורך באלוהים

• פותח הנושא דז
  • פורסם בתאריך

דז

New member
הצורך באלוהים

הצורך באלוהים מהו אלוהים ? , האם זה בהכרח נצרות יהדות ואיסלם ? לדעתי לא חיפשתי במילון " אלהים אלוהים -אל ברא עולם , שופט , דן הדן לפי תורת אלוהים . -[ אלהי -] " - אבן שושן המילון העברי המרוכז . האלוהים שאני מדברת עליו עכשו הוא לא ההגדרה הזו , ה " עבודה " שלו היא לא בריאת עולם ועשית צדק , היא עליונות על האדם . כלומר היא הידיע של אדם שיש גוף מעליו . לדוגמא: שהייתי קטנה אמא היית אלוהים . כיום הממסד והחברה היא אלוהים . לאדם דתי האל הוא אלוהים . לאלוהים כזה יש חשיבות , הידיע שיש משהו מעל האדם , שהוא לא הראשון בחברה ואין לו יד חופשית , { אולי הוא הראשון לעצמו , ומזדה עם עצמו , אבל יש דברים מעל הישג ידו } מונעת ממנו לבצע דברים שיזיקו נזק ניכר לשותפו לחברה . לדוגמא פושע , לדעתו הוא מעל החוקים , שומר חוק ישמור אותם . כדי שחברה תצליח להתקים , בשלום , ודמוקרטיה סבירה חייב להיות לה אלוהים , אחת כול אדם ראשון בעינו , ומבצע לפי זה . לדוגמא שאדם מגיע לעבודה חדשה הוא מקבל חוקים , אם זה היה תלוי בו הוא לא היה קם כול בוקר ב8 , אבל יש מעליו מעביד שאחרי למשכורת שלו . הידיע שיש אלוהים גם מרגיע , תמיד יהיה משהו חכם ממני שאם אכנס לצרה ולא אדע לצאת ממנה יבוא לעזור לי . אם לא יהיה אלוהים ואדם יראה את עצמו כשווה בין שווים תיתכן חברה שיתופית . אם לא יהיה אלוהים , ואדם יהיה מסוגל לראות עצמו כשווה בין שווים הוא ישתגע , גוף עליון מעניק משמעות , אם אני הכי הרבה ובכול מצב אני יהיה שווה , אין לאן להתקדם , ואין אלוהים שישמורר ויוסיף לי משמעות , אני אולי נותן את המשמעות אבל לא מקיים אותה . האדם רואה את עצמו ראשון , וזה אומר לפני אחרים יכול לקחת מהם דברים , או להעזר בהם בלי תמורה , אם לא היה משהו עליון האדם היה רק לוקח , ולא נותן ובסוף לא היה מה לקחת . כדי לחיות בחברה אדם חייב אלוהים , משהו עליון ממנו ,אחרת החברה לא תתנהל . עוד שאדם במצוקה הוא יפנה לאלוהים , { יכול להטבטא בחבר שהוא מכבד ומקשיב לו } אין אדם בלי אלוהים
נויה יחפה עם נעלים

דז

New member
רק להבנה

שאני אומרת אלוהים בקטע מתחת להגדרה של אדן שושן הכונה היא למשהו מעל האדם , לא לאל שברא עולם , אלא אם נכתב ככה במפורש נויה

^^flower^^

New member
יש צורך אבל לא אלוהים

הצורך קיים ואת צודקת בהחלט!! אנחנו צריכים דמות מעלינו, להעזר בה, לשאוף להגיע אליה, להאשים אותה, לסמוך עליה, שהיא תתמרן אותנו ועוד... אבל לא הייתי קוראת לדמות הזאת אלוהים, למרות שהבנתי את הכוונה שלך כאשר את אומרת - אלוהים, אני חושבת שיש אנשים שהם צריכים רק את עצמם ולא שום דמות מעליהם. אבל כחברה אני חושבת שאת צודקת ורק כך החברה בגדול יכולה להתקיים (וגם מוסדות שונים...). אני חושבת שיש אנשים ללא אלוהים, אך החברה חייבת אלוהים, גם אם האלוהים הוא תכנון וחוקים מסוימים!!

גרעאפס

New member
יצרנו את אלוהים

כי חיפשנו משמעות. לא הבנו. יצרנו דמות רוחנית שיודעת הכל.

איזה בולשיט !!

את אומרת שהאדם לא יכול לחיות בלי דמות מעליו זה ממש לא נכון בני האדם ענו על שאלות שהם לא יכלו לענות ופשוט נתנו את הפיתרון המושלם: מה שאני אומרת זה שלמה את חושבת שיש חוקים של המדינה וגם עונשים למי שעובר אותם? כי יש אלוהים? ואיך זה שיש גם אנשים אתאיסטים? ותחשבי על זה אוהבת את כולם:)

דז

New member
תודה חומד

סליחה עם בלבלתי אותך , הקשר או לא לאלוהים , הוא לעובדה שתמיד יהיה משהו מעל . אתאיסטים גם להם יש משהו מעל , החשברה , המחשבה , הפילוספיה , כול זה יכיתב להם , ובאיזשהו מקום שנקרא הגיון הם יודעים שזה מעליהם . למרות שבמציאות חלקם לא יאמינו בזה , זה יהיה קיים להם בהגיון , והם יציטו לזה . אתיאסטים מציתים לחוקי הכימיה , והפיזיקה לא , יש להם חוק מעליהם . אם את רוצה לבחון את זה בכלל קיום דורך חובות וחובות הם חוקים , לא רק עצל אדם , כי החפץ קיים הוא לוקח מקום של משהו , או הפעולה של המחשב כרגע החוק שלה הוא חשמל . גם לאדם יש חוקים , בכלליות הם נקראים העולם , אבל זה שיטחי ועצוב להכללי שאפשר לפרט ואם לא הייתי ממהרת הייתי מפרטת לך בשמחה איך לכול אדם יש חוקים מעליו . ואם לא היו חוקים זה היה הופך כול אדם לנעלה ביותר , האם מצב כזה הגיוני ? אבל יפה איך שהשתמשת במילה בולשיט מתה על לועזית , והסימני קריאה איזה יופי נהנהתי מאד . נויה יחפה עם נעלים

:0) האלוהים שלי הוא המצפון שלי

ואני מחליטה מהם החוקים שלי. אוהבת את כול כול כול כול כול כול כולם:)

למעלה