הצופים הקופים

למה נראה לך

שאני אפרסם את השמות שלהם?! א. לא יודעת מי את ב. אני לא עומדת לפרסם את השמות שלהן בלי שהן יודעות ג. למרות שהן צופות, אני אוהבת אותן =] הם סתם קיבלו ממני בראש אחרי מה שאמרו על המשצים החלטנו לעשות תחרות P: אני ועוד משצית, נגד שתי הבנות. התחרות- בניית אוהלי סיירים P: חחחחח זה עומד ליהיות מצחיק P: אבל... אין עלינו =] המשצים מנצחים =]

noname202

New member
רק נקודה קטנה למחשבה

אני לא יודעת מה התכנים שאת עברת בקורס המשצ"ים שלך, אבל אני יצאתי משם עם שתי מיומנויות: 1. הדרכה 2. בניית אוהל סיירים זה בערך מסכם את כל מה שלמדתי שם. לפני יומיים עניתי על שאלון משוב על קורס המשצ"ים שלי, ורציתי להתחיל לענות על מיומנויות ב6, כי בסה"כ ידעתי את כל מה שרשום שם...רק שאז הזכירו לי שאף אחד מהמיומנויות האלו לא נרכשה במשצ"ים, אלא בצופים. אז באמת חוכמה גדולה, אוהל סיירים... אולי, ובאמת אולי את תוכלי לתת לצופיפניקיות האלה משהו שהן לא יוכלו לבנות, אבל להן יש המון דברים שאת לא למדת, ואם לא היית במסגרת צופית - גם בחיים לא תלמדי.

כמה דברים.

1. או שהקורס שלך ממש מעפן או שלא יודע מה. 2. בקורס אצלי למדנו כמה דברים ולא רק את מה שפירטת למעלה. 1.2. למדתי סוגי קשרים. 2.2. למדתי להסתדר על טונה ומים שבוע שלם:) 3.2. למדתי לבנות אוהל סיירים. 4.2. למדתי להדריך. 5.2. למדתי התמצאות בשטח (הכוונה איך בלי מפה בלי כלום , כשאתה תקוע באמצע שומקום איך להסתדר עד שמוצאים אותך) 6.2. למדתי לנווט בעזרת מפה ומצפן (וכן , לקחתי קבוצה שלמה מסלול קשה של בסביבות ה10 ק"מ בלי לעשות אותו לפני) 7.2. למדתי שלפעמים עדיף להתאפק שבוע שלם ולא לחרבן:) 8.2 למדתי מזה מסדר חנת"ר ועוד כל מיני דברים בסגנון שלעתיד יעזרו לי לעבור מיונים למקום אחר. (וכן , עברתי את אותם מיונים שהיו תלויים בכך) 9.2. אשכרה למדתי לבשל , לפני הקורס לא בישלתי כלום. 10.2.היש צורך שאני אפרט מה עוד למדתי?

תפסיקו להתווכח על מה יותר טוב...../images/Emo46.gif

כל אחד והדעות שלו.... אחד חושב שהמשצ''ים יותר טובים ואחד חושב שהצופים יותר טובים... אני כמובן חושבת שמשצ''ים זה יותר טוב אבל אני לא אפתח על זה דיון.... ובתגובה אליך....ניר הלחמי כ''כ נכון מה שאמרת... לא יכול להיות שרק בניית אוהל סיירים והדרכה זה מה שנלמד... אני למדתי מהקורס המוון דברים ובעיקר מה שהזכרת למעלה מחוז ירושלים- כ-ב-ו-ד :) אריות ונמרים!!!!! משצ''ים שלי אוהבת אתכם הכי בעולם!

מה קשור אריות ונמרים...?!

כי זה יצא חמוד דווקא P: בקורס משצים הייתי קבוצת האריות (שליטה!) ובגיחה ששימשתי שם כמשצית... היינו כיתת הנמרים (גררר...) בטוח שאת אמרת את זה... התכוונת למשהו אחר... אבל פרטי =]

שמעי... ממש לא יודעת איך להסביר את

מה שהלך אצלך בקורס. אין לי מושג. אני יודעת שאני רכשתי כלים בקורס הזה. הקורס נתן לי הרבה. אני מברכת את היום שבו יצאתי בכל זאת לקורס (יום לפני הקורס החלטתי שאני מוותרת... ולא רציתי לצאת. אח"כ אמרתי... "טוב נו... שיהיה" ויצאתי בלי מצב רוח). חזרתי עם כל כך הרבה חוויות שקשה לתאר במילים. בקורס פגשתי אנשים מדהימים שעד היום אני בקשר עם המון מהם, ואני מעריכה כל אחד ואחת מהם. מכל אחד אני לוקחת את הטוב שבו, והוא משמש לי כדוגמא. דווקא אוהלי סיירים לא בנינו בקורס. לא ישנו בכלל באוהלי סיירים. את האוהלי סיירים למדתי לבנות לפני 3 שנים במסגרת שיעורי של"ח בבצפר. ימי שדה, גיחות, הכל היה עם אוהלי סיירים. עד היום אני אוהבת לבנות את זה... בגיחה שהייתי שם משצית, בניתי לחצי מהכתה (אם לא יותר) את האוהלים שלהם P: אהה ואגב... כן הייתי ב"מסגרת צופית"... אבל ברחתי P:

Spidi man

New member
כל מה שיש לי להגיד זה...

שיש לנו מה ללמוד מהם. מחויבות, אחריות, יוזמה. חוץ מזה, בואו נזכור שצופים ומשצים מתעסקים בדברים שונים.

יודעים מה...?!

תלחצו על הכינוי שלי =] יש שם סקר!!! תענו בכנות!!!!!!

noname202

New member
איזה תינוקת, אלוהים

זה תלוי רק במי שייכנס לסקר הזה
אני יכולה עכשיו לשים אותו בפורום צופים, ויהיה לך שם 50-2 לטובת הצופים, נו באמת. כאילו שהסקר הזה באמת אומר משהו.

yara derei

New member
הדיון הזה כבר נהיה מעצבן!!

שמעו כולם, צופים, מש"צים, מד"צים, נוע"ל, וכל תנועה אחרת.. כל אחת מהן עוסקת בתחום אחר!! כל אחד מוצא את עצמו במקום אחר.. אני מעדיפה את המש"צים שני מעדיף את הנוע"ל ושלישי מעדיף את הצופים... הכל בעני המסתכל.. אני לא מבינה אתכם בכלל..כל הדיון הזה כבר מתחיל לעצבן כיאלו פאק כולה תנועת נוער!! בגלל זה להתעצבן מדיון?? אוהבים את הצופים?! סבבה אוהבים את המש"צים עוד יותר סבבה P= ת'כלס צופים הם אחלה, חוצמזה שהם מפגרים כאלה ושיש להם מסורת לפול מצוקים ולתבוע בנחלים הם ממש בסדר..

noname202

New member
חומד, כשתלמדי לכתוב "לטבוע" בלי

שגיאות כתיב, תחזרי ותספרי לנו שאנחנו מפגרים
יום נעים :)

למעלה