רק הבהרת את זה שסיון אמרה
שכמות גדולה מדי מורידה מהאיכות, ברור שהכי טוב שתהיה גם כמות וגם איכות אבל נדיר שדבר כזה קורה... "כי הם התחילו להבין שהם לא התמקדו באיכות של המשצ"ים" זה בדיוק מה שאמרתי, אם עכשיו יש קצת סינון זה מצוין מה ששוב מראה שצריך להתמקד באיכות וזה מה שעושים במשצים אצלנו בביצפר זה בטוח וגם במחוז מתחילים לעשות זאת בצורה יותר רצינית, מה שבצופים לא קורה זה הכל... מש"צים לא מוגדרת כתנועת נוער אבל יש לה הרבה מהמאפיינים שלה, כמובן שיש דברים שנוגדים תנועת נוער כמו השיוך לשל"ח ולבית ספר ספציפי, כמו הכפיפות הישירה למשרד החינוך. אבל אפשר לקרוא לזה כמעין תנועת נוער. אם קורים אצלכם במש"צים דברים לא טובים זה לא טוב והתפקיד של אנשים טובים ואיכותיים כמוך אני מאמין, כי את נראית לי בחורה רצינית, התפקיד שלך זה למנוע את זה ולגרום לכך שהמשצים יהיו דבר שמונע את הדברים השליליים, כי אז מה עוזר כל השלח והשדה והכל אם אין ערכים בסיסיים?... זה הכל , להעליב את הצופים לא הייתה המטרה שלי, ושוב אני אגיד שאני מברך כל תנועת נוער שמחנכת לערכים חיוביים, סה"כ מנהלים פה דיון מכובד וסה"כ אמרתי את דעתי על כל הקטע של הכמות ואי הסינון לצופים, וכנראה גם בחלק מהמקומות למש"צים. הערה חשובה זה שהסינון לא צריך להיות אתה תבוא אתה תלך אלא ללמוד תוך כדי מהלך הפעולות ולא להגיע למצב שכמה ילדים שליליים הופכים את כל המערכת לכזאת...