הצהרת בלפור

הצהרת בלפור

איך אפשר לזכור את הקשייפ בהצהרת בלפור?!? מישהו כאן יודע את זה בעל פה??

תזכרי שלושה ברורים מאליו..

לכי לפי האינטרסים הבריטים,זה הכי קל. כלומר,תחשבי על עצמך בתור בריטניה-היית מתחייבת? אם את זוכרת בכלליות את ההצהרה עצמה,ומודעת לאינטרס הבריטי, באופן הגיוני תוכלי להוציא ממנה את הבעייתיות. טלטול

Liiiiiir

New member
זה לא כזה קשה

רוב הקשים זה קשיי ניסוח למשל בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל הנוסח הציוני"על ארץ ישראל להיכון מחדש כבית לאומי לעם היהודי. מכאן עולים שני קשים 1.למי תיהיה שיכת המדינה לכל העם היהודי או רק לעם אשר שוהה בארץ 2.קושי טריטוריאלי ז"א בארץ ישראל זה יכול להיות שטח מוגבל לא כל ארץ ,הנוסח הציוני אומר במפורש על כל הארץ ישראל, מאוד מעורפל קושי אחר זה "על ארץ ישראל להיכון מחדש" ההצהרה מתעלמת לחלטין מן הקשר ההסטורי של עם ישראל למולדות כמו כן יש לשים לב שבנוסח הציוני כתוב"ממשל הוד מעלתו מקבל את העיקרון" בהצהרה כתוב "רואה בעין יפה" מה זה עין יפה?! אין הבטחה מפורשת ז"א שהממשלה תנסה לעשות מאמצים אבל היא לא מבטיחה כלום! כמו כן בנוסח הציוני כתוב שבריטניה תתחיב לפעול למען הקמת מדינה יהודיה ובההרה כתוב רואה בעין יפה. הדבר הכי חשוב שאין שום אזכור של התנועה\ההסתדרות הציונית וההצהרה נמסרה כאיגרת לברון רוטשילד ז"א אין הכרה בתנוע הציונית כגוף פוליטי מיצג של היהודים. זה מה שאני זוכר :)

Liiiiiir

New member
תיקון טעות לגבי שורה אחת

בהצהרה הציונית כתוב תעשה את מיטב מאמציה להגשת מטרה זאת ובהצהרה עצמה נכתב תעשה מירב מאמצה להקל הגשמת מטרה זאת כמו כן מותנאת ההצרה בשני תנאים: לא לפגוע בערבים ולא לפגוע ביהודים בארצות אחרות שלא יהיו מענונינים לעלות לא"י

טוב..

תודה לכל מי שמנסה לעזור אבל אני עדיין לא מצליחה פשוט לזכור את הציטוטים מההצהרה. מה שאני זוכרת זה שההצהרה הייתה מיועדת לרוטשילד ולא לתנועה הציונית, ובכלל, רוטשילנד לא שייך לתנועה הציונית! ואני זוכרת שהם לא נתנו גבולות ברורים של א"י ולא ברור לאיזה יהודים תהיה את הזכות להתיישב בא"י אבל אני לא זוכרת את החלק הזה בשפה של ההצהרה!! אהה. אני גם זוכרת את רואה בעין יפה!! רגע, אז אני במצב די טוב, לא?

Liiiiiir

New member
כנסי שניה

אני לא בטוח את כמה זה חשוב לזכור את הציטוטים המדויקים מההצהרה זה רק יכול לעזור אבל אני לא בטוח שזה חובה! המטרה היא לא ללמוד בע"פ תאריכים שמות וכו' אלה לנתח אירועים לפי מה שהבנתי

אני מקווה

אני מקווה שלא צריך אבל אני לא בטוחה.. כמה הבדלים בניסוח הצהרת בלפור צריכים לדעת בכלל? אני מקווה שלא ישאלו על זה!!

איסקרה

New member
הכל על בלפור

למעלה משמאל ישנו חלון חיפוש. כתבו בלפור ולחצו חפש יש שם הרבה הודעות בנושא כולל כמה שלי.

למעלה