הצהרת בוש.

kundason2003

New member
הצהרת בוש.

לרגע חשבתי לעצמי, מה מניע את בוש להצהיר הצהרה שכזו? כידוע, בוש אמר שארה"ב תומכת בתכנית ההתנתקות, תומכת בהשארות ישראל בציר פילדלפי ובעיקרון בדיוק מה שצריך בשביל ששרון יעביר את תוכנית ההתנתקות בליכוד. אני מניח ששרון הציג לבוש את העובדות כך: אני הולך להתנתקות, אבל אני צריך תמיכה של הימין. אם תצהיר ככה וככה, הימין יתמוך. עכשיו לבוש יש כמה אינטרסים. העליון שבהם הוא כמובן להשאר עוד קדנציה. אם הוא יצליח למנוע מוות של חיילי צה"ל וגם שתהיה הורדה בפיגועים, ובנוסף שישראל תצא מחבל עזה, הוא יכול לצפות לתמיכה של רוב מי שמתעניין בסכסוך הישראלי פלסטיני בארה"ב, ובכלל זה היהודים. דבר זה מוריד קצת מהביקורת הרבה שמושמעת כלפיו על הלחימה בעיראק. הצהרת בוש היא נהדרת להתנתקות. אולי סופסוף נצליח לפנות את חבל עזה ולמנוע גם פיגועים (לא ישפיע על פיגועים בתוך הקו הירוק, ימנע חדירות לישובים כי הם כבר לא יהיו שם), גם מוות של חיילים וגם יוריד מהזעם שיש על ישראל על זה שאנחנו יושבים להם כמו קוץ.
 
אכן כך

הסיבות שציינת הם בדיוק הסיבות למניעיו של בוש לתת את הצהרתו. זאת, בנוסף ל2 נקודות קטנות: 1. בוש באמת מאמין בה. זה הרי בהיר ונהיר שלא יהיו פליטים שיחזרו לשטחי ישראל לאחר הקמת "פלסטין", כמו גם העובדה שאף אחד לא מבקש לפנות מאות אלפי מתישבים. 2. בוש קיבל אמש חלק מהתמורה שלו, וחלק הוא עוד יקבל בהמשך. הוא רוצה לקחת למתמודד נגדו, קרי, את הקולות היהודיים בארה"ב, שם הם רבים מאוד. ע"י תמיכה פומבית חסרת תקדים של שרון וישראל, יש לו סיכוי טוב לכך. כאמור, כמובן בתוספת לניסיון הנואש להציג איזשהו הישג בינ"ל... ש.
 

kundason2003

New member
כשאתה אומר שאף אחד לא מבקש

לפנות מאות אלפי מתיישבים, אתה מתכוון רק לתוכנית הזו, כמובן, כי באופן כללי אנחנו בהחלט רוצים לפנות מאות אלפי מתיישבים.
 
לא

אני מתכוון שבהסדר הקבע איננו רוצים לפנות מאות אלפי מתיישבים. ישנם מקומות, שנחשבים במונחים הבינ"ל ל"התנחלויות", מכיוון שהם מעבר לקווי 67', אך אף אחד לא מתכוון לפנות אותם. לדוגמא, מקומות שאני אישית מכיר מאיזור ירושלים: 1. מעלה אדומים - עיר שלמה, שאין לאף אחד ספק שהיא לא תוחזר. 2. פסגת זאב ונווה יעקוב - שתי השכונות הצפוניות ביותר של ירושלים, כשפסגת זאב מונה כ60 אלף בני אדם - גודל של עיר ממוצעת בישראל. שוב, לאף אחד אין ספק שהשכונות האלו לא יפונו בשום הסדר. זאת המשמעות של "חילופי שטחים" - במקום השטחים שעליהם יושבים שלושת האיזורים שציינתי - מקבלים הפלסטינים שטחים מהנגב. האיזורים הללו לבד - מדובר על למעלה מ100 אלף איש. שחר.
 

kundason2003

New member
טוב.

התנחלויות שלא קשורות לירושלים, כולל מעלה אדומים, צריכות להיות מפונות, כולל אריאל. זוהי דעתי.
 

wizibusy

New member
לדעתי פינוי כזה מסיבי לא יהיה אפשרי

פינוי כזה מסיבי של 200 אלף איש לפחות לא יהיה אפשרי ,רואים עד כמה זה בעייתי לפנות מאחזים. התנחלות כמו אריאל בטוח לא תפונה היא כבר גדולה מידי , אריאל ומעלה אדומים בטוח ישארו... אני אישית לא יודע איך מתכננים לפנות אלפיי אנשים מבתיהם.
 

kundason2003

New member
money money money

את האמת, קבוצה גדולה מאד של מתנחלים רוצה לעזוב את ההתנחלויות לתוך הקו הירוק, פשוט זה קצת קשה להם, מבחינה כלכלית וטכנית. מי שבאמת באמת רוצה מצליח, אבל את אלה שרוצים לעבור מיוזמתם ולא עושים את זה, צריך לעודד. בנוגע לשאר, נשלם להם פיצויים. זה אולי יהיה יקר בטווח הקצר, אבל להפעיל את כל החיילים שישמרו עליהם, הציוד הבטחוני היקר וכו', יהיה יקר יותר.
 

סלוניק

New member
תלוי היכן.

בעזה, לדוגמא, הדבר נבדק כמשתלם כלכלית. פינוי התנחלויות גדולות בגדה הוא בעייתי הרבה יותר. אמנם בטווח הארוך זה ישתלם, אבל זה לא אומר שיש את המשאבים שיספיקו לטווח הקצר. תחשוב על העובדה שמשפחה תקבל כמה מאות אלפי שקלים כפיצוי (סכום שאולי נראה מוגזם, אבל מהרבה סיבות הוא הגיוני. מפוני ימית זכו למיליון למשפחה, למיטב זכרוני). כמו כן צריך לבנות דיור חלופי באופן מיידי, מקומות תעסוקה חלופיים, ועוד. בקיצור, פינוי הוא מעמסה כלכלית שיש ספק גדול אם נוכל לעמוד בה. הוצע בעבר קו גבול המכונה "קו הזהב" מאת ח"כ יולי תמיר, שלצערי אני לא מוצא את אתר האינטרנט של תכניתה יותר והוא כנראה הוסר, אשר חישב ומצא מהו התוואי אשר יביא למינימום פינוי ומינימום המסופחים (מס' המפונים המינימלי בקרב המתנחלים, ומס' הפלסטינאים המינימלי שיסופחו למדינת ישראל בעקבות התוואי).
 

סלוניק

New member
משום מה אתר האינטרנט של תמיר ירד,

אבל אני אשתדל להשיג את המפה בימים הקרובים.
 
מה עמדת ח"כי ושרי שינוי?

האם הם יצביעו כולם כאחד בעד תוכנית ההתנתקות בכנסת ובממשלה?
 
ח"כי ושרי שינוי יצביעו בעד

תוכנית ההתנתקות של אריאל שרון. ישנם כמה שיש להם הסתיגויות כאלו ואחרות, אך בהפעלת משמעת סיעתית וקואליציונית - כל מפלגת שינוי תתמוך. אין כל ספק. שחר.
 

סלוניק

New member
../images/Emo65.gif../images/Emo77.gifברכות לגרשון צור!

על הזכייה של פורום שינוי בתפוח הזהב 2004!
 
למעלה