הצהרות חיוביות?

הצהרות חיוביות?

בהרבה מקומות ראיתי את ההמלצות לאמירת הצהרות חיוביות לעצמנו לשיפור ההרגשה. בספר המקסייים של לואיז ל.היי היא אמרה שלהגיד לעצמך מאות פעמים ביום "אני מעריך/ה את עצמי" במשך תקופה מסוימ יחולל נפלאות. לא יודעת אני רק בהתחלה ואי יודעת שיש לי הרבה מה לעבוד אבל אני מרגישה שכשאני אומרת את זה , זה רק מילים וכך בנוגע להצהרות אחרות, צריך אמונה אמיתית בזה למען השגת שינוי ובזה הבעיה, כי אין לי את האמונה בזה. ממה זה מתחיל מהאמוהנ או מהמלים? או אולי מהמוכנות? מה אתם חושבים? חוויות אישיות וכדומה יתקבלו בברכה. אוהבת אותכם.

איל באש

New member
זה מתחיל מהאמונה ../images/Emo26.gif

שיוצרת מחשבה שיוצרת מציאות אותה את חיה. אני מצרף פה תרגיל לשחרור/ביטול אמונות. בהצלחה.

מנסיוני האישי...

אפשר לנסח את האמונה באופן הדרגתי "מרגע לרגע אני מלאה יותר באהבה", לעומת "אני מלאה באהבה", ואז זה קל יותר לעיכול, ופחות מעורר קושי לתת אמון במילים. אני לרוב אוהבת להשתמשת באמונות לא הדרגתיות: הגוף שלי חזק, הגוף שלי בריא, אני מלאה באהבה. לפעמים כשאני מרגישה שזה נכון אני משתמשת באמונות הדרגתיות: "מרגע לרגע הגוף שלי מתחזק", "מרגע לרגע אני מתמלאת בעוד אהבה"...וכו'. כל אחד ומה שמתאים לו. היו דברים שאני אמרתי לעצמי (למשל ריצה נותנת לי אנרגיה), ואני לא האמנתי למה שאמרתי... אבל אני גם ידעתי באותו הזמן שהמידע האחר שאני אומרת (ריצה מחלישה אותי) לעצמי הוא שקרי.... (האפשרויות שלנו הן בלתי מוגבלות. מה שקורה לנו מושפע ממה שאנו אומרים לעצמנו) אז המשכתי להגיד את זה לעצמי (ריצה נותנת לי אנרגיה), ונתתי למילים לחלחל בתוכי, ושכל החלקים בתוכי ישמעו את המסר הזה....והם הסכימו להשתנות...
כמובן שבתור התחלה רצוי שתהיה מוכנות לשינוי. אחר כך מוכנות לנסות להגיד לעצמנו אמונות חיוביות. את לא חייבת להאמין בהן ישר. פשוט תהיי מודעת לכך שאנחנו כל הזמן מזינים את עצמנו במידע (כאשר לרובו אנו לא מודעים), אז אם כבר עובר בתוכנו מידע, אז למה לא להזין לעצמנו מידע חיובי – כזה שיעזור לנו ליצור לעצמנו חיים נפלאים בדיוק כפי שאנו רוצים?
הרבה אנשים מתקשים להגיד לעצמם אמונות תומכות / חיוביות. הם מרגישים שהם משקרים לעצמם. לדוגמא: מישהי שהאמונה שלה היא: "הגוף שלי חלש". היא מרגישה שאם היא תגיד לעצמה: "הגוף שלי חזק" בזמן שהיא מרגישה "שהגוף שלי חלש", אז היא משקרת לעצמה. אבל להגיד לעצמה שהגוף שלה חלש, זה באותה מידה שקר, כי אנחנו יוצרים את המציאות, והאמונות שלנו מתגשמות. כמו כן, אפשר להתייחס לאמונה חיובית כאל הנחייה, ואז החלק שמרגיש שאנחנו משקרים יכול להירגע.

למעלה