הצהרה אישית

המשנה

New member
הצהרה אישית

האם כדאי בהצהרה האישית לתואר ראשון, בגלל שאני נחשב MATURE STUDENT (בריטניה), לכלול את השירות הצבאי בחיל האוויר? ברור למה אני חושב להסתיר, לא יודע איך זה יתקבל. לא יודע מי יקרא את זה. מה דעתכם?

Gidi Shemer

New member
מה שנהוג לכתוב זה

compulsory military service בכך אתה "סותם" את החור של שלש/ארבע שנים ומדווח אמת. מצד שני, אתה לא מעורר שדים רדומים. דיסקליימר- בזמנו, לא בקבלה לתואר ראשון, אלא בחיפוש אחר משרת פוסטדוקטורט היה פרופסור אחד שלא קיבל אותי בגלל שהייתי בשירות צבאי בישראל. עם זאת, גם אם לא הייתי כותב כלום, אדם שכמותו (שממש מסרב להנחות חייל ישראלי לשעבר) היה בוודאי עושה אחד ועוד אחד, כך שקורות החיים שלי הם לא אלו שפגעו בקבלה.

idohatam

New member
הוא כתב לך במפורש ששרותך הצבאי הוא הסיבה

שבגינה לא לסכים לקבל אותך למעבדתו?

Gidi Shemer

New member
הוא כמובן לא כתב לי דבר שכזה

אבל ברבות הימים הצטרפה למעבדה שבה עשיתי פוסטדוק פוסטדוקטורנטית חדשה שהייתה בעבר דוקטורנטית אצל אותו חוקר. היא סיפרה לי שבאותו יום שפניתי אליו אותו חוקר סיפר להם שהוא קיבל ממני פנייה, שמבחינה מקצועית הוא היה יותר משמח לקבל אותי, אבל שהוא לא יכול לראות את עצמו עובד עם מישהו שהיה בעבר חייל ישראלי.

GrapevineNoa

New member
סביר שבאמת עדיף

You would have gone at each other's throats

אני ציינתי את השירות הצבאי

בקורות חיים, זה לא היה סוד ולא הסתרתי שום דבר. לא ציינתי את זה בפרסונל סטייטמנט שלי - זה פשוט לא נראה היה לי רלוונטי לנושאים שעליהם כתבתי. מה שכן, זה היה לדוקטורט בארה"ב ולא לתואר ראשון בבריטניה.

למעלה