הצד השני

ענתנוי

New member
הצד השני

בצד השני יש טיגריס - קוראים לו "תודעה".
הוא מופיע לפעמים על מסך המודעות, בתנאים מיוחדים, ומשאיר אחריו סימנים מוכרים: רגעים חטופים של אושר ואימה.

יש אנשים שמכירים אותו היטב, כי מסך המודעות שלהם חצי שקוף - הם יודעים שהוא שם ומפחדים ממנו. לפעמים קוראים להם "אוטיסטים".

הגישה ההתנהגותית לא עוזרת להם. מסבירים להם שאין טיגריס. הם נאחזים בידיעה המרגיעה הזו בשימחה ומתנהגים כמו כולם עד למפגש הבא.....
הגישה הרגשית מסוכנת להם. מסבירים להם שהטיגריס הזה הוא רק נמר מנייר. הם לומדים לחייך אליו, לצלם אותו ואפילו ללטף אותו - עד שהוא טורף אותם....
הגישה הסביבתית מציעה להם מקום מוגן - הטיגריס קיים אבל לא כאן, ויש אנשים שזה מספיק להם - אבל לא לכולם.

כי יש גם אנשים שחיים עם חלון במקום מסך או מראה והטיגריס חי וקיים בתוכם. הם חייבים ללמוד להכיר אותו, להבין אותו, להזדהות איתו וללמוד לרכב עליו - כי הטיגריס הזה, בשפת הקבלה, הוא "המרכבה".....

איך מזהים אותם? - הם סובלים מ"אקולליה" (מילולית, רגשית, התנהגותית), הצפות וקריסות לא צפויות.
איך עוזרים להם? מלמדים אותם לדבר ב"שפה זרה" שנקראת גם "שפת הסוד" - כי הטיגריס מבין רק את השפה הזאת....

arana1

New member
למה ? כי המדע לא מסוגל להוכיח את קיומה ?

המחלה הכי קשה של המאה האחרונה היא ה"מדענות"
הפראים כל כך התלהבו מהחרוזים הנוצצים שהטכנולוגיה חילקה להם עד שהפכו למאמינים פנאטים ואדוקים בדת המדע
ומאז
כל דבר שלא ניתן להשגה וכימות מיידי על ידי המדע נחשב כלא קיים

כל דבר שלא ניתן לניסוח כמספר נחשב כלא ראוי לדיון
והכי מצחיק,ועצוב,שהמאמינים הפנאטים של דת המדע בטוחים שהם מייצגים את החופש והקידמה

כי אין ראיות לקיומה, ואין צורך בקיומה

ניתן להסביר את רוב הדברים היטב גם בלעדיה.

dina199

New member
אנחנו קולטים את העולם על ידי 5 חושים בלבד.

זאת אומרת שדבר יכול להיות קיים גם אם החושים לא קולטים אותו (ז"א 'אין ראייה')

arana1

New member
ומי הוא זה שמסביר את הדברים ?

ולמה הוא מוצא לנכון להסבירם ?
אתה יכול להסביר היווצרות של שפה שבעזרתה אנחנו מסבירים דברים גם ללא תודעה ?
וגם אם אתה יכול למה נדמה לך שזה אומר שזהו בהכרח ההסבר הנכון או היחידי ?

מה זה רוב הדברים ?
יש לך או למישהו אחר מושג לגבי מספר הדברים שאפשר וצריך להסבירם ?
למה נדמה לך ששם נרדף לאיש מדע אמור להיות סתם שחצן ?

ניתן להסביר הרבה מאוד דברים בלי לשלב או למקם את הנפש במקום שבו היא מוקמה בעבר
זה יהיה הכי לא מדעי להסיק מכך שאין מקום או צורך בהיבט הנפשי בכלל
רוב העדויות מראות בבירור שלאדם יש נפש,תודעה,נשמה,או לא משנה איך תקרא לזה
התפישות של האדם כסוג של מחשב מגיעות מאנשים שלא מבינים מספיק לא בניורולוגיה ולא במחשבים

גור42

New member
את הראיה המכרעת לקיום התודעה כבר הביא דקארט:

cogito ergo sum (אני חושב משמע אני קיים)

בין אם מדובר "רק" בכימיה של המוח ובין אם מדובר במשהו אחר, אי-אפשר להכחיש את עצם העובדה שאני - כיישות חושבת ומודעת - קיים.

arana1

New member
דקארט הוא גם זה שפגע עמוקות בתפישת התודעה

עם השנים יותר ויותר פילוסופים למדו לזהות את הפגיעה העמוקה שתפישתו הפשטנית של דקארט,שבעצם מתחה עד הקצה דיכוטומיות מאוד פרימטיביות,גרמה להתפתחות המחשבה והתפישה

עד היום עולם המחשבה מנסה להתאושש מהנזק שאנשים כמו דקארט גרמו להתפתחותו

גור42

New member
נכון.

אבל את ההברקה של "אני חושב משמע אני קיים" אי-אפשר לקחת ממנו.

arana1

New member
גם לא צריך,אבל ההברקה הזאת היא הבעייתית

והיא מהווה חלק אינטגרלי מגישה די תקועה ותוקעת

אין לי בראש כרגע את כל המאמרים והדעות שמנתחים את הבעייתיות שעומדת מאחורי ההברקה הזאת
אני רק זוכר שבזמנו זה מאוד שיכנע אותי
וגם קראתי לא מעט פילוסופים שמסבירים את המידה שבה גישתו פגעה בהיבטים האתיים של הקיום האנושי
בגדול
משפט זה,הברקה זאת,מבוססת ומבססת על סוג של דיכוטומיה מאוד נוקשה בין אובייקט לסובייקט
דיכוטומיה שכישפה את המדע והמחשבה האנושית לתלות במערכת קואורדינטות שהקשתה מאוד על תרגום ההיבט ההדדי של הקיום לשפה פרקטית ומדעית
מה שהופך את המשפט הזה לבעייתי במיוחד לאוטיסטים

dina199

New member
אז כשאנחנו מודעים לדברים

מה בדיוק עובד ?

arana1

New member
אנחנו לא באמת מודעים,זה הכל ריאקציות כימיות :

את לא מכירה את סוג ההזיות שמניעות את חברי הכת המטורפת של המדע
הכל זה רק כימיה ופיזיקה וביולוגיה
נפש זו מילה אסורה
נשמה זה פויה
אנשים נאורים חושבים רק במספרים

dina199

New member
זה בהחלט ידוע לי

ואני אפילו בעד פרויד שהאמין בתת מודע

ענתנוי

New member
היכלי המדע

היום ביקרתי במוזיאון החדש יחסית, בבאר שבע.
היכל עצום מימדים, מהדהד בריקנותו המפוארת. מרשים מכל הבחינות חוץ מהתכנים.
זה היה סיור עצוב מאד בתוככי העולם שהכרתי ואהבתי פעם.
שום דבר לא השתנה. אותם מוצגים, אותם רעיונות, אותם מתקנים - בלי סקרנות, בלי התלהבות, בלי רמז למה שעוד אפשר לגלות ולחקור - כאילו יש לנו כבר את כל התשובות,
והגרוע ביותר - במקום לעודד את המבקרים להפעיל את הראש ולהתנסות קצת במחקר עצמאי יש רק משחקי תחרות מטופשים ומתקנים שאפשר להשתמש בהם רק במתכונת איומה של מנחה ומפעיל - עם פרסים ועונשים.

וזה מה שנשאר מהמדע - ממסד נפוח מגאווה שהחליף את הכנסייה ששלטה פעם בפשוטי העם - בדיוק באותה צורה...

יש מודעות ויש תודעה - כי המצאנו אותם. בדיוק כמו את שאר המושגים שיוצרים את המציאות של בני האדם.
מילים הם כלים לעיצוב המציאות כי מה שיש באמת נמצא מעבר לכל המושגים וההגדרות שלנו - וזה המדע האמיתי, שאי אפשר כבר למצוא אותו במוזיאונים או במוסדות המוכרים......

זה מוזיאון מעולה!

התערוכות עם משחקי מנחה/מפעיל באמת חלשות. אבל יתר התערוכות די נחמדות.

ענתנוי

New member
מצטערת לקלקל לך

אבל ראיתי כבר יותר מדי מוזיאונים כאלו ואפילו עבדתי קצת בזה - ועם כל החידושים במדע ציפיתי למשהו קצת יותר עדכני, מלהיב, מרחיב אופקים.....

ענתנוי

New member
נחמד זה לא מספיק

מה ההבדל בין מדע לדת? בדת יש תשובות - במדע יש שאלות.

מוזיאון מדע צריך להציג שאלות, לעורר ספקות, לחשוף בעיות לא פתורות - לעודד מחקר ולא להעמיד את החוקרים על מדף גבוה ולהציג אותם כגיבורי-על.
זה מוזיאון ידע ולא מוזיאון מדע.....

dina199

New member
גם בדת (לפחות ביהדות) יש שאלות

אבל כנראה כשהדת נעשית ממסדית , נשארות רק התשובות

למעלה