הצד השני

elieshed

New member
הצד השני

גם לשכנינו יריבינו הפלסטינאים יש סופרים ויוצרים בולטים משלהם .והבולטים מכל הם המשורר מחמוד דרויש והאינטלקטואל אדוארד סעיד. האם יכולה הספרות כאן לתרום לקירוב הלבבות בשני הצדדים או רק להרחיקם ? עוד על כך :

יוסי99

New member
זו שאלה רטורית?

בכל הקשור לסופרים ול"אינטלקטואלים" הערבים (בייחוד אלו החיים בארצותיהם, באלו שברחו משם עוד יש פה ושם ניצוץ של תקווה), כידוע כל קשר בינם לבין דו-קיום וריאליזם שפוי מקרי בהחלט. מה לעשות, שפיכות דמים ו נקמה עקובה מדם, אותה לא שוכחים לעולם, הם נושאים פיוטיים אשר מהווים מרכיב מרכזי באתוס המקומי של המזה"ת. לעניות דעתי, זה גם בא לכפר על חסכים עצומים בתחומים אחרים, אבל זה כבר נושא לדיון שונה.

זה די ברור מהקטע הנ"ל

אני לא מכירה אמנם את היצירות של הסופר הנ"ל וחייבת להודות שלא קראתי יצירות של סופרים ומשוררים ערביים אחרים, אבל ככל שזה נוגע לדרוויש, המוזכר בהודעה ובקישור שצירפת, ברור שזה עלול רק להרחיק. מגוחך לחשוב שיוסי שריד רצה להכניס את היצירות שלו לתוכנית הלימודים הישראלית, בזמן שהדעות האנטישמיות שלו כל כך בולטות לעין. אם כבר להכניס ספרות פלשתינית לתרבות הישראלית, אז למה לא לעשות זאת דרך יצירות שמעודדות שלום וקירוב לבבות.

ורדה ש

New member
נטע, האם את מכירה כזה?

כבר הרבה זמן שאני מחפשת מישהו מהצד הפלשתיני שיוצר "יצירות שמעודדות שלום וקירוב לבבות". (ספר או סרט או שיר או מסה או משהו). חיפשתי ולא מצאתי. אם את יודעת על יצירה כזו בעברית (הערבית המדוברת שלי לא מספיקה כדי לקרוא), אשמח להתוודע אליה. האם מישהו כאן יודע על יצירה ערבית-פסלטינאית כזו שנטע הציעה? שמעודדת שלום וקירוב לבבות????

לא נתקלתי בכזאת יצירה למען האמת

אם כי בלי קשר לזה בכמה מהביקורים שלי בספריה נתקלתי ביצירות של סופרים ערביים, שהן נטולות דעה פוליטית כלשהי. הסיבה שלא לקחתי אותם היא שהם פשוט לא ממש משכו אותי.

ורדה ש

New member
למה אני לא מצליחה להתחבר?

ספרות ערבית מאד מסקרנת אותי. אבל אני משום-מה לא מצליחה להתחבר אליה. אני לא יודעת למה - אולי יש משהו בקצב, או במנטליות. כבר ניסיתי לקרוא לא מעט דברים ממה שתורגם לעברית, היחידי שהצלחתי לקרוא ולהנות היה נגיב מחפוז, אם יש כאן מישהו שקרא ספרות ערבית שהפוליטיקה לא משחקת בה תפקיד ראשי ונהנה - אשמח לשמוע המלצות.

למעלה