הצד השני של המטבע

bumperz100

New member
הצד השני של המטבע

לאחר שנגמרה ההתלהבות מהסופרבול, ודעכה אש המשחק של שבוע שעבר, הגיע הזמן להעלות את הנושא. צר לי לבאס את כל אלו ש"מתרגשים עד עמקי נשמתם" אבל זה מה שאני בדר"כ עושה. את הבעיות שהיו לקבוצה שלי (סברס) אני אשאיר בסוד, וכמובן שנעבוד עליהן (בסך הכל יצאנו גדולים אבל איך הגענו למצב ההוא??) אבל אם אנחנו ב-א-מ-ת רוצים לקדם את הליגה אז יש גם דברים רעים שצריכים להאמר. כמובן שאין פה משהו אישי וכמו שכותבים פה המון לאחרונה "כל הכבוד לכל העוסקים בדבר..." ובעיקר לשחקנים ששיחקו ואני בטוח שכאב להם הגוף כל הסופ"ש. זאת ההקרבה האמיתית! בכל מקרה לנושא העיקרי- השיפוט. אני בטוח ששחקני 2 הקב' יודו שהשיפוט היה (איך לומר את זה יפה...) בעייתי. המון עבירות, חלקן הזויות, ואני מדבר על 2 הצדדים, קבוצתי קיבלה כמה lucky calls או pitty calls. אני בטוח שגם לחיפה יש טענות ולא ברור למה לא מעלים אותן. אם אנחנו רוצים לקדם את הרמה אז צריך גם לקדם את השיפוט. למה ששופטינו הנכבדים לא יגיעו גם למשחקי "השכונה" של ימי שישי ויסתכלו על איך אנו משחקים? אחרי הכל אנחנו שילמנו להם על הביטוח אז נראה לי שזה הגיוני לבקש. איך בדיוק נהיים שופט? קראתי פה שהוסמך עוד שופט, מה זה אומר, שהוא סיים את הרמה הכי קשה במאדן 2006? שופטים חייבים לראות משחקים, ולא של מקצוענים אלא שלנו!! השיפוט צריך להתאים את עצמו אל הליגה. לא יעזור אם שחר מחיפה יקבל עבירות false start על תנודת עפעף, אני ראיתי שהוא לא ממש זז אבל השופט שורק, אי אפשר לשחק ככה. אני מודה, לא צריך לצפות מהם להיות מקצוענים וגם אין להם אופצית replay, אבל אצלי בקבוצה זה הגיע לרמת השתגעות במהלך המשחק. תארו שצוות ערוץ 2 יצלם ריבים על שיפוט? ואני יודע מה יעשו עכשיו, יתנו עבירה על התווכחות כדי למנוע עובדה זאת, ממש יפתור משהו... נקודה נוספת היא העובדה ששופט מסויים שורק את רוב העבירות בלי קשר למיקומו במגרש בעוד שהיה שופט שלא שרק עבירה אחת כל המשחק! אף אחת!!! אז למה הוא שם? ומילא לא היו אבל שופט אחר שרק במקומו למרות שהיה רחוק... לדעתי גם אפשר להוריד את הקטע של שופט ראשי, לא נראה לי שזה משהו שחשוב לקורות חיים של בן-אדם, ושכל השופטים יהיו שווים וישפטו שווה וה-call תעשה ע"י השופט הקרוב למקום העבירה. אז אני אסכם את זה- שופטים גם צריכים להתאמן ולא רק לבוא למשחקים רשמיים, וחלק צריכים to step down קצת וחלק צריכים להשתפר ולקחת אחריות ויוזמה. ועכשיו אומר כל הכבוד לכולם! ובואו נראה את התגובות (רביב- במיוחד מעניינת אותי שלך).

lambdeus

New member
כמה דברים

1 לא מכבסים כביסה מלוכלכת ברבים. 2 מי כמוך יודע שהיו כמה שריקות שפשוט הטריפו אותי וגרמו לי לתפוס את הראש ביאוש לכן, אני מסכים איתך לגביי דברים מסויימים בשיפוט. אבל אחרי הכל, זה רק משחק ובגדול, לא נעשו העדפות מצד השופטים לקבוצה זו או אחרת. גם השופטים בNFL עושים לפעמים חרא של עבודה. 3 אבל, הגישה שלי לשיפוט היא: עדיף לשחק עם שופטים טירונים שעושים גם טעויות מאשר לשחק בלי שופטים בכלל. ואם נמשיך בגישה הזו של לרדת על צוות השיפוט, לזלזל בעבודת הקודש (כן, עבודת הקודש) שהם עושים עבור הליגה. אז מהר מאוד נמצא את עצמנו שוב פעם בויכוחים אין סופיים עם עצמנו. 4 אתה לא יכול לבוא בטענות לשופטים שעדיין לא מומחים בשיפוט, או שופטים חדשים שזה רק עתה הוסמכו, כמו שאתה לא יכול לבוא בטענות לשחקן חדש שלא מצליח לרוץ ראוט כמו שצריך או שמפספס תאקלים. practice makes perfect ולמיטב זכרוני, זהו המשחק החמישי שמשוחק עם שופטים כאשר חלקם שפטו עד כה במשחק אחד או שניים. השיפור יבוא עם הזמן ובינתיים יהיו טעויות ובעיות. 5 לגביי הדרישה שלך ששופטים יגיעו גם למשחקים פתוחים "ללמוד" את המצבים: תזכור שכרגע בצוות השופטים יש 5 או 6 חברים. אתה לא יכול לדרוש מהם להתייצב כל שבוע ולעמוד לרשותנו. למרות ששחקני הליגה כיסו את מחיר הביטוח עבור צוות השיפוט (וגם זה לא בטוח, אני לא זוכר שאף אחד שילם עבור השופטים החדשים) אני עדיין מרגיש שבעצם התנדבותם של אנשים אלו לשמש כשופטים בליגה, תפקיד תובעני, ולפי מכתבך, גם כפוי טובה, הם עושים לנו טובה עצומה שמחיר הביטוח אפילו לא ממתחיל לכסות אותה. 6 עופרי והצוות שלו לא חייבים לנו כלום והם יכולים להפסיק להגיע למשחקים באותה מידה שהם התחילו להגיע. מאותה סיבה שגם אתה יכול להחליט להפסיק להגיע בכל רגע. הכל על בסיס התנדבותי. 7 לכן, חשוב ששתי הקבוצות, השחקנים והשופטים יסתדרו בינהם בצורה הטובה ביותר ואת הבעיות שנוצרות בינינו, לפתור בדרך הגיונית ולא דמגוגית. 8 לגבי תואר שופט ראשי: מצידי עופרי יכול לקרוא לעצמו מלך העולם ונשיא רפובליקת הIFL., זה לא משפיע עלי ועל צורת המשחק. זה עניין פנימי של חבר השופטים וחוצמזה, עופרי הכי מתאים להיות ראש צוות השופטים מבחינת ההשקעה שהוא משקיע וההתייצבות שלו לכל משחק ופגישת הנהלה. 9 לסיכום, גיא אתה יודע שאני אוהב אותך ומעריך אותך כשחקן ובן אדם, אבל אתה הגזמת עם המכתב הזה.

מארינו

New member
לגיא ורביב, ולכל מי שנוגע לו הנושא

אתם יודעים שאני בד"כ לא כותב בפורום. אבל הפעם אני ממש מסכים עם גיא כמעט בכל מה שהוא אמר. אני אבל חושב בגישה שונה. אני חושב שיש רק שופט אחד במשחק וזה עופרי. השאר מבחינתי לא באמת שופטים הם יותר כמו צופים ולא שופטים. שופטים צריכים לבוא בגישה של לשפוט. ולא לקוות שיהיה מתח במשחק או שיהיה מעניין ולא יודע מה עוד. שופט הוא שופט והוא צריך להסתכל על כל הדברים מעבר למשחק השוטף. יצא לי לראות כמה פעמים ששתי שופטים מסתכלים על הק"ב בזמן משחק ולא על הליין ועל הרסיברים. זה לא הגיוני. הם לא קהל. הם שופטים. בקשר לזה שעופרי שופט ראשי. אין בעיה. עלכיפאק. תמיד יש הרבה עבודה לעשות וצריך לתת ביקורת כזאת לדעתי. כי אני חושב שהשופטים הם יותר כמו קהל מאשר שופטים. יום טוב שיהיה

NINIman

New member
בקשר לערוץ 2

לכל כבוצה יש קפטן שרק הוא אמור לדבר עם השופטים ובדיוק בשביל זה הוא שם יש פאול שהוא יפנה לשופטים לא כל הקבוצה וזה צריך להיות בכל המשחקים לא רק בזה שמצולם בשום ספורט נורמלי חוץ מכדורגל השחקנים לא באים לשופט בתלונות בקשר לשיפוט ובכל ספורט יש על זה עונש גם פה צריך כדי שכל השחקנים יפסיקו לריב עם השופטים זה לא משחקים של שכונה ובקשר לשיפוט אני רק יכול לקוות שהם ישתפרו עם הזמן אין מה לעשות צריך אותם

tragula

New member
הערה קטנה והארה

הערה: עד לפי המשחק של סברס-אנדרדוגס עפרי וצוותו התיחסו בסלחנות לעבירות false-start. לבקשת השחקנים (כלומר אני) ביקשנו מהם להחמיר את היחס וזה (כפי שאני שומע ממך) מה שקרה במשחק. מציאות דומה יש בכל הנוגע לתאקלים לא חוקים, עבירות holding ועוד. מדיניות השיפוט עדין בשלבי התגבשות ועבירות נשרקות שונה ממשחק למשחק (לבקשת השחקנים) וייקח לנו זמן לייצב את התהליך הזה. הארה: מנסיון של משחק יחיד, לא קל לשפוט בזמן אמת. בתור שופט ב- secondary מצאתי את עצמי חושב כמו saftey מנסה לזהות איזה מה- 3 או 4 רסיברים יהיה הרלוונטי ותוך כדי כך להשגיח שאין ריצה (וצריך לרוץ כדי לזהות את איכות התאקל). התוצאה היתה מעט שריקות מצדי (בצדק או לא, לעולם לא נדע), למעשה היתי כל כך עסוק בלחפש את איכות התאקל + PI שכמעט כל השריקות לעצירת מהלך הגיעו מעפרי שהיה קילומטרים ממני. דרך אגב, מניסוני במשחק הזה, ראיתי שעפרי לא מתנהג כמו דיקטטור, מוודא עם כל השופטים שאכן נצפה המהלך ולא מושפע מלחץ של הקבוצות - בקיצור ממלא היטב את הצפיות משופט ראשי. מסקנות: - החיים קשים. - השיפוט משתפר ממשחק למשחק (בוודאי אצל שופטים שהתמידו). - שחקנים שעסוקים בלהשתגע על השיפוט, מוטב להם להתרכז באיך הם משחקים את המשחק (אני מניח שיש כמה דברים לשפר). - היה נהדר אם היינו יכולים להביא את השופטים "להתאמן" באופן קבוע, לארגן להם סדנאות וכו' (דיברנו על זה בפגישת ההנהלה האחרונה).בעולם האמיתי אנחנו לא מצליחים להביא את השחקנים להתאמן באופן עקבי, ולכן לצפות מהשופטים יותר ממה שאנחנו דורשים מחברינו לקבוצה נשמע קצת מוגזם. - דיונים מסוג זה יכולים וצריכים להעשות בפגישות הנהלה (כמובן נשמח אם יהיה נציג לסברס מלבד רביב). - הטענה שאתה מעלה היא אכן לגיטימית (ולא חדשה), הסגנון קצת תוקפני.

ofribecker

New member
תגובתי

צוות השופטים ימשיך לשפוט לפי מראה עיניהם של כל חברי צוות השיפוט, כמו שהיה עד עכשיו. השופט הראשי ימשיך להתיעץ עם השופטים האחרים בכל עבירה כדי להפיק את הפסיקה שנראית כנכונה ביותר, ללא קשר ללחץ או אמירה כן או לא מצד שחקן, מאמן, אוהד או עובר אורח זה או אחר. כך עשינו עד כה, וכך נמשיך, כי כך הכי אפקטיבי לשפוט. סוגיית שופט ראשי - לדעתי אם אין על מישהו מבין חברי צוות השיפוט אחריות וסמכות עליונה, יש מקרים שלא יוכלו להתכנס להחלטה סופית כמו שצריך. לכן חייבים מישהו שתפקידו מוגדר כשופט ראשי, אם לא היה ברור ממה שקורה בזמן המשחק, אז רצוי שכולם ידעו, שכל צוות השיפוט מתיעץ וההחלטה מתקבלת ברוב המקרים בהסכמה מלאה. השופט הראשי הוא בעל התפקיד של לקרוא בפני הקבוצות את העבירה בקול רם וזה לא אומר שהוא עשה אובררולינג כלשהו, אלא הוא רק מוסר את החלטת השופטים הסופית. ישנם כמובן מקרים שמחייבים החלטה כשיש מחלוקת, ואז תמיד יהיה צד שירגיש מקופח. ככה זה בכל ספורט. כמו כן - אני מבטיח שתמיד ימשיכו להיות גם טעויות, כי אחרי הכל כולנו בני אדם. כמי שכתב את ספר החוקים בהתיעצות עם כל נציגי הליגה, וכמי שחיבר את בוחן ההסמכה, וכמי שמרגיש שידיעת החוק יושבת אצלו באופן החזק והמופנם ביותר במצב כמו שהוא כיום, אני חושב שהכי אפקטיבי לליגה שאני אקח את האחריות ואני חוזר, האחריות, להיות השופט הראשי (שאגבת תפקיד כזה קיים גם בצוות שיפוט במשחקי NFL), וכך אני פועל. לסיום, אני מאוד ממליץ לכל השחקנים לנסות ולהפנים את העובדה שבמשחקי ליגה, הם לא השופטים. במשחקי שכונה, אין מה לעשות, אין שופטים אז מי שדורש או מתנגד חזק יותר בסוף גם קובע,... בליגה זה לא עובד. צריך להתרגל, גם אם נראה לשחקן כל שהו שהשופטים טעו, כי הרי זה ברור שטיעון של שחקן יכול להיות טיעון צבוע באינטרסים, שהשופט נקי מהם. חברים, בקיצור תתרגלו לשחק עם שופטים, אי אפשר לקיים ליגה בלי זה, ואנחנו מצידנו נעשה כל מה שאפשר כדי להמשיך ולהשתפר. כמו שהשחקנים אנשים עובדים, לומדים וכו', כך גם כל השופטים.

Yo-man

New member
אשמח לתרום את 2 האגורות שלי לדיון

כאחד ששפט 2 משחקים בטרום העונה, ואחרי שקראתי את התגובות של מארינו, רביב וטרוגולה, יש לי כמה תשובות. עופרי רשף אני (וכל שחקן אחר ששופט לפעמים) לא צריכים לבוא לאימונים לראות איך מתנהל משחק פוטבול כדי שנדע איך לשפוט אותו. רובנו משחקים 6 שנים, מכירים את החוקים, את השחקנים ומה מצופה מאיתנו. והטיעון שזה יבוא תמורת תשלום הביטוח מעט מעליב. לא קנית את הזמן החופשי שלי או של אף אחד אחר בביטוח הזה. אנחנו באים כי כיף לנו להיות חלק מהליגה, וחלקינו לא יכולים להתחייב למשחקים עצמם. אתה יכול לנחש את המשך המשפט שאני נמנע מלכתוב... לגבי איך נהיים שופטים; זה די דומה לאיך שנהיים שחקנים - מביעים נכונות לקחת חלק בליגה. זה מה שנדרש בשלב הזה. אצלכם זה אומר גם השתתפות באימונים, אצלינו זה פגישות עדכון או מבחן לגבי חוקי המשחק. כשיהיה לך היצע גדול יותר אני אשמח אם תיישם תהליך סינון טוב יותר. אני מצאתי את עצמי במשחק הראשון מתבונן במשחק ולא בשחקנים, ותיקנתי את זה במשחק השני. זה תהליך שלומדים בו לאט לאט איך זה צריך לעבוד. False Start זו העבירה שנראית הכי בקלות (כל ה-dead ball פאולס) לכן היא נשרקת יותר מעבירות אחרות, חוץ מזה - ראבאק - תפסיקו לזוז לפני שהכדור יוצא... ובטח שתפסיקו להתלונן אם תופסים אתכם עושים את זה. ב-NFL יש 7 שופטים מאומנים היטב, לנו יש 4 שמנסים לעשות כמיטב יכולתם. קורה שאנחנו מפספסים עבירות או שורקים לדברים שמזווית אחרת לא נראים כעבירה, ואין מה לעשות. זה קורה גם ב-NFL. זה שהיה שופט שלא שרק בכלל (לא היתי אז אני לא יכול לדעת באמת על מה מדובר) יכול להיות שזה כי הוא חדש וחסר לו הביטחון. ככה גם אני וגם רשף היינו במשחק הראשון שלנו. קח אוויר ותן לנו גם להתפתח. לדעתי במקום לדרוש שאנחנו נצטרף למשחקים אולי תצטרף אתה לצוות השיפוט יום אחד ותראה עם מה אנחנו מתמודדים ? העמדה שלי היתה מאחורי קו ההתקפה. ה-flow שלי היה קודם להסתכל על ההיערכות של השחקנים (אופסייד וכיו"ב), הסנאפ, הקו (וקשה לשלוט 4 זוגות של סוסונים במרוצה ב-2 השניות עד שה-QB נפטר מהכדור), המסירה או הריצה, LATE HIT על ה-QB ואז שאר השחקנים. אתה קולט שכל התיאור הזה הוא ל-4 עד 5 שניות? וכשאני רואה את האנשים מהגב אני לא תמיד רואה HOLDING או "יד לפנים"... ואם אני לא בטוח לגמרי שראיתי - אני לא אשרוק. לשופטי הקו (עופרי ורשף בדר"כ) יש flow משלהם וגם הם מוגבלים בכמה הם יכולים לקלוט בזמן קצוב. היכולת להבחין בכל כך הרבה עצמים נעים בבת אחת היא משהו שאני יודע בוודאות שלי, לעפרי ולרשף יש (מהיכרות אישית). מה שאולי ראוי שיעשה זה שנקבע כי השופט בצד ההגנה יהיה אחראי לרסיברים (מגע לא חוקי, PI, "איש לא חוקי במורד המגרש" וכדומה ו-3 האחרים יהיו אחראים על הליין וה-back field. לגבי מינוי של שופט ראשי - גם זה שאתה רסיבר לא יועיל הרבה בקורות החיים שלך. במקרים שיש צורך בהכרעה, שופט ראשי לוקח על עצמו את האחריות. במקרה הזה מדובר במי שכתב את ספר החוקים, מיישם אותו ותורם המון מזמנו הפרטי. אני לא חושב שיש לך בכלל את הזכות להפחית מתפקידו ההתנדבותי. אני לא חושב שאתה טועה בעניין הצורך להשתפר בשיפוט, אבל גם הצורה בה אתה מציג את טענותיך לא נעימה, וגם הפתרון שהצעת לא נראה לי נכון. ולגבי ההערה שלך לערוץ 2 - אם תכבד את החלטות השופטים (לכל כיוון שהוא), ואפילו אם רק תבלע את הגאווה שלך למשחק אחד, לא יהיו להם ריבים להראות. זה לא תלוי באיכות השופטים אלא בתוקף שאתם, כשחקנים, נותנים לנו.

yoniyifat

New member
תגובה קצת יותר קצרה...

קודם כל, אני חייב להגיד שאני מסכים עם מה שיורם, דורי ועופרי כתבו. כולם צריכים להבין שגם השחקנים וגם השופטים עדיין מתלמדים ולעולם לא ניתן להגיע לשיפוט מושלם - וזה עדיין עדיף מהמצב ששחקני הקבוצות יתחילו להתווכח בצעקות כשאין שיפוט. לגבי ה false start - באמת העלנו את הנושא בפגישת הליגה האחרונה: הגענו למסקנה שאי אפשר לשרוק רק על תזוזה "משמעותית" ולהיפך! אז יתחילו ויכוחים מהי תזוזה משמעותית... חוץ מזה זו עבירה טפשית של השחקן שכנראה לא הגיע מספיק לאימונים בכדי לדעת שיוצאים אחרי הסנאפ... בקיצור הבנתם. ואם מישהו לא יודע, אז אחרי כל משחק השופטים מתכנסים ומתיעצים ומנסים להפיק לקחים למשחקים הבאים (שזה יותר ממה שהשחקנים עושים...) לסיכום - מספיק להתרגש ולהתכתש דיגיטלית. כולנו פה להנות.

bumperz100

New member
אני רואה שהצלחתי

אני שמח לראות שההערה לי עוררה תגובות נזעמות, זו הייתה מטרתי. יש לי כמובן (חשבתם שלא יהיה?) מה לענות אבל בגלל כבוד לרביב שביקש לא לכבס פה כביסה מלוכלכת אני מבקש שתזכרו את כל זה ונדבר על זה בשבוע הבא שנפגש בספורטק (השבוע מה לעשות יש מבחנים...). חוץ מזה שאני לא רואה פה כביסה מלוכלכת ומפתיע אותי שמישהו יראה פה ניסיון מלוכלכך. נראה לי שגם ציינתי שזה נועד לשפר, אבל אם זה מה שהביא אתכם לענות אז סבבה. 2 נקודות לסיום- אם מישהו פונה אלי אישית אז אני אשמח לדעת מי זה, אם אפשר לרשום שמות כי חוץ מרביב אני לא מכיר אף אחד. נקודה אחרונה היא ל-yo man: אל תעשה ממני TO. עדיין לא פתחתי את הפה ככה וגם לא ראיתי פה יותר מדי גאווה, אבל שוב בגלל רביב נדבר על זה.

Reshefgarcia

New member
רציתי...

לתת תגובה ארוכה הרבה יותר,אבל כיסו כמעט את כל מה שרציתי להגיד... כמעט... בשבוע שעבר,כששיחקנו במזג אויר מזעזע (כיפי,אבל מזעזע) במיוחד בשתי ההארכות שהיו,כשהתחיל מבול של גשם וברד,לכם השחקנים,יש יתרון קטן במה שאתה עושים... אתם רצים וזזים הרבה יותר משופטים,וכך שומרים על חום גוף...שלא לאמר...אתם נהנים הרבה יותר מהמשחק?!!! להיות שופט אף פעם לא היה החלום שלי,אבל אחרי כמה שנים טובות של משחקים,ויעידו על כך עופרי,יורם,רביב,ג'רמי ודניאל (כשיחזרו לארץ) הגעתי למסקנה ששחקן גדול אני כבר לא אהיה,והחלטתי למעט את הגעתי למשחקים. כשקמה הליגה ועופרי פנה אלי לגבי השיפוט,לא היססתי...למה? כי רציתי להיות מעורב בזה,רציתי לקחת חלק במשהו שאני אוהב,גם אם זה לא בתפקיד שחלמתי עליו. למדתי לבחינה של עופרי,ואני עובר על ספר החוקים לפני כל משחק,ולכן ההערה שלך על הסמכת שופטים פוגעת במיוחד...(בלי קשר לזה שאני מנצח את ALL MADDEN עם יד אחת מאחורי הגב),אנחנו,כמו השחקנים גם צריכים לעשות משהו כדי להרויח את לחמנו,וזה מה שאני עושה. ולחזור לנקודה המקורית...האם אתה חושב שאין לי דברים יותר טובים לעשות ביום שישי בבוקר חוץ מלעמוד במזג אויר מחורבן במשך 3 וחצי שעות ולראות אנשים עושים משהו שאני לא "ממש" חלק בו? ועוד שיתעצבנו עלי אח"כ? אז כן,יש לי דברים טובים יותר...אבל לא...אני לא עושה אותם,למה? כי אני אוהב את המשחק ורוצה לעזור...זה למה... אז בפעם הבאה,לפני שאתה מכריז בקול רם שאתה רוצה לעורר סערה,תשקול את המילים שלך היטב... נ"ב...אם אתה משחק,איך זה ששמת לב לעיניים של שופטים שלא במהלך? מה זה אומר עליך כשחקן?

מארינו

New member
נו באמת...

כשאני צופה מבחוץ, בזמן שההגנהעל המגרש. אני משחק בהתקפה לא בהגנה.

Reshefgarcia

New member
ואולי...

האם שקלת את האפשרות שאולי שני שופטים מסתכלים על הקווטרבק (למרות שלא ממש ברור לי איך אתה יכול לדעת לאן מישהו מסתכל) אבל כל אחד בעצם מסתכל על משהו שונה??? שופט אחד מסתכל "על" הקווטרבק כדי לוודא שלא קורה שום דבר לא חוקי מסביבו כמו הולדינג למשל. בשעה ששופט אחר בעצם מסתכל על הקווטרבק עצמו,ופעולות שהוא עושה,כמו מסירה,פאמבל,או מה שלא יהיה... לשם השכלה כללית,חלוקת התפקידים בין השופטים היא שהשופט הראשי מתחיל את המהלך בהסתכלות על הליין ועובד ל"השגיח" על פעולות ה QB,השופט שבצד של הקווטרבק מסתכל על סביבת ה QB בלבד,וכל מה שקורה או יכול לקרות שם. שופט הקו השני (זה שנמצא בקו הנגדי לשופט הראשי) מסתכל לרוב על פעולות הליין ודברים שמתרחשים באיזור לפני ואחרי הסנאפ...כמו אופסייד,הולדינג ROUGHING...ומה עוד שלא יהיה... השופט שנמצא בצד ההגנה הוא זה שמסתכל על עבירות PI חוקיות של תפיסות "רחוקות" וכל מה שקורה באיזורו. כך שקורים מקרים ששופטים מסתכלים כביכול על אותו שחקן,אבל מחפשים דברים שונים במהלך...ככה הוגדר בתיאור תפקידי השופטים...לפחות אצלנו בליגה

למעלה