הצד האפל של הדיבוב

shirpan

New member
הצד האפל של הדיבוב

חברים, הריני חולקת איתכם מעשה שקרה השבוע שאינני גאה בו כלל ואני משלמת עליו את המחיר ברגע זה. הכל בגלל הצפרדע הארורה.. ביום שני הייתי בנ.ל.ס לצורך הקלטות של משהו שלא ידעתי מה, הבמאי ביקש ממני לנסות איזו דמות חדשה כדי לראות אם אני יכולה לעשות אותה. היה מדובר ברוח צפרדע שצריכה להשמע כמו.. צפרדע מבוגרת וצרודה. עשיתי נסיון והוא אמר שזה מתאים. הידד. שאלתי אם אולי כדאי להתחיל בדמות שפחות תהרוס לי את הקול.. הוא שאל אם אני מרגישה שזה לא טוב לי לקול לעשות את הדמות ואמרתי : מה פתאום. שטויות. באמת שהיה שטויות בהתחלה.. אבל אחרי חצי שעה של קול צרוד נהיה לי יותר ויותר קשה להפיק את הקול הזה.. עד שבסוף הוא הפך למעין לחישה כזו.. קיצר, מה שהיה בתחילת הפרק, נשמע אחרת לחלוטין בסופו! שמחתי מאוד כשסיימתי עם הדמות הזו ועשיתי עוד כמה דמויות קטנות בהן הייתי צריכה לדבר בקול רגיל (תודה לאל) הבעיה האמיתית התחילה קצת אחרי.. הגרון שלי התחיל ממש לכאוב. בהתחלה זה היה שטויות.. קצת עיקצוץ.. אבל ביום שישי הייתי צריכה לעבוד (בבית ספר - אני מעבירה שיעורים על איכות הסביבה לתלמידי יסודי) אז יצא שדיברתי קצת יותר מידי.. ביחד עם הצפרדע מיום שני.. בקיצור, אני לא יכולה לדבר. בכלל. לא מסוגלת להפיק צליל מהגרון. כואב לי לבלוע וכואב לי לשתות.. אני חיה על 6 כוסות של תה עם דבש כבר יומיים.. ומחר אני שוב צריכה לעבוד בבית הספר. איך עומדים מול כיתה כשאין לך קול!?!?! ...למדתי לקח חשוב השבוע. אתה חייב לדעת מה המגבלות של הקול שלך ואסור אסור אסור לך לעשות הכל בשביל לקבל תפקיד.. שלכם, אריאל (הבנתם את ההקשר?)

Hawkgirl

New member
ו... זה הצד האפל?

האמת שאני לא רואה איפה האפלוליות בכל מה שתארת O: זו פשוט הייתה טעות שלך O: את הרגשת שזה מכאיב לך לקול, ונשאלת אם זה לא טוב לך לקול ובכל זאת הסכמת. את צריכה לדעת מה יכולות הקול שלך. אני יודעת על עצמי שניסיתי כבר כמה פעמים לדבר הרבה זמן בקול צרוד וזה פשוט לא הלך ורק כאב לי הגרון בסוף - אז לא ממשיכים עם זה. ולא נורא, קורה שצרודים OO" אני דווקא אוהבת קולות צרודים, זה סקסי P: בכל אופן תרגישי טוב O: תשתי לימון, זה סבמבה לגרון O:

Tu Lus

New member
לא הבנתי את אריאל אבל אחלה לקח

זה נכון מאוד מקווה שהקול שלך יחזור במהרה ותחזרי לדבב.

yotam2233

New member
מסכנה....

אני מכיר את זה, זה ממש ממש מרגיז זה קורה כשמשתמשים בגרון כדי להפיק צלילים ולא בשרעפת וזה ממש קשה להשתמש בשרעפת אז לרוב משתמשים בגרון, אני ממש מקווה שתחזרי להיות עצמך וזה לא יהיה פגם תמידי, כי יכול להיות שיהיו לך אחרי כן בעיות להגיע לגבהים מסויימים או לקולות מסויימים .... אבל ממש ממש ממש בהצלחה בהבראה ושתהיה רק הבראה מלאה !!!!!!!!! ואת ממש צודקת, חייבים לדעת את מגבלות היכולת ולא לעשות ההההככווול כדי לקבל תפקיד...:\ אז, תהיה בריאה ^_^ !!!!!!!

נשמע לא נעים בכלל.

מניסיון שלי, עוד לפני שמתחילים לעשות דמות מסוימת חושבים על הקול שאתה עומד להוציא מהפה כדי לדבב אותה. ואצלי היו פעם או פעמיים שעשיתי דמויות שקצת הרסו לי את הגרון. אצלי זה לא היה כל כך קריטי, אבל העצה שלי היא תמיד להגיד "לא" למה שלא נראה לך. זאת אומרת, למה שאת לא חושבת שתוכלי לעשות. זה לא נורא, בסך הכל תפקיד, ואני בטוח שהבריאות שלך חשובה הרבה יותר מסתם תפקיד בדיבוב, לא? ולמי שלא הבין את פשר המילה "אריאל", אז... אריאל? בת הים הקטנה? היא איבדה את הקול שלה You Know... מקווה שהכאב יעבור ותרגישי טוב במהרה! :)

דוווושה

New member
אהה עכשיו אבנתי ת'קטע עם האריאל..:)

חחחח עכשיו אבנתי ...... אהה ותחלימי אני יודעת זה לא נעים.. אז שתי הרבה דברים חמים ..:) אני שווונאת תה עם דבש יש לזה טעם מגעיל אני לא מבינה איך את שותה את זה..

shirpan

New member
כל הכבוד רמי

ידעתי שיהיה אפשר לסמוך עליך שתסביר בדיחות פרטיות מעולם דיסני :)

MorraniChan

New member
אוי, תרגישי טוב! ../images/Emo201.gif

צריך באמת לדעת מהם הגבולות של הקול שלנו S: אבל את יודעת, יכול להיות שזה פשוט איזה וירוס שישב וחיכה ואז ברגע קטן של חולשה התפרץ לו בלי שום אזהרה מוקדמת. זה מה שקרה לי בכל אופן.. למדתי את הלקח- לא לעשות בשום פנים ואופן דברים שמזיקים לנו לבריאות למען תפקיד גם אם זאת תהיה דמות ראשית. אל תדברי הרבה, אם יהיה צורך אז תתקשרי לבית הספר ותבקשי שיחליפו אותך בשיעור. הבריאות חשובה מעל הכל! גם מרק צח עוזר מאוד [לא מרק מאבקה]. ותמשיכי לשתות הרבה!! שוב: תרגישי טוב והחלמה מהירה!

מאיוש33

New member
אויש..לא נעים :/

אם רצית לעשות את הדמות ולא רצית לוותר עליה רק בגלל כאב קטן ולא משמעותי בגרון [ או לפחות חשבת שככה זה ^_^ ] אז היית צריכה פשוט למצוא דרך אחרת שלא תכאב לך ..כמו ענת ניב למשל, הפקת הקול של מארג' סימפסון ממש לא מכאיב לה כי מצאה איזשהי דרך להתגבר על המכשול הזה ולהפיק את הקול בדרך אחרת :) אהה ו...חח כותרת מעניינת D: [ כן כמו רותם, גם אני לא רואה פה שומדבר אפל.. O: ] הממ..תשתי המון תה ומרק P:

DeathD

New member
תרגישי טוב!!

(בוהו, תה עם דבש זה הכי טוב XD) מקווה שהקול שלך יסתדר D:

miaBaby

New member
אויי שירשיר!!!

זו הדמות ששמעתי אותך עושה באותו יום???? מכירה את הבעייה, אבל לאט לאט תלמדי ת'גבולות שלך. כשהתחלתי לעשות את מק בבית פוסטר בהתחלה הייתי צרודה כל הזמן, עד שמצאתי ת'מקום הנכון להפיק ממנו את אותו קול צרוד... זה יגיע וימשיך להשתפר

shirpan

New member
כן אכן זו הייתה אותה הדמות הסוררת..

תוהה איך אפשר להפיק קול ממקום אחר שהוא לא הגרון אבל אני אנסה :)

shirpan

New member
תודה לכל איחולי ההחלמה!

אני בדיאטת שתיקה כבר יומיים וחצי ואני מרגישה הרבה הרבה הרבה יותר טוב. אני כבר יכולה לדבר! לא לשיר או לצעוק או משהו כזה אבל לדבר! באמת ויתרתי על בית הספר והמורות היו כאלה חמודות ואמרו שהכל בסדר והעיקר שאני אהיה בריאה. איזה כיף שיש תמיכה והבנה מחברי הפורום! כבר אמרתי שאני חולה על כולכם!?

אוקיקי

New member
../images/Emo201.gif

אני שמחה שמתחיל לחזור לך הקול. מטעויות לומדים :p אני גם פעם עשיתי איזשהו קול קשה לדמות משנה שלא דיברה הרבה, ופתאום היה קטע ממש ארוך שהיא הייתה צריכה לדבר בלי הפסקה..אז הייתי צרודה לאיזה יומיים.
ואם כבר-רציתי לשתף במשהו: לפני יותר מחודשיים (
) הייתי צרודה ממש, לכמה ימים. חשבנו שאלי זה מהשינוי מזג אוויר (מתאילנד ללונדון חח)..זה עבר אבל מאז כאילו נעלם לי חלק מהקול. אני יכולה לדבר אבל לא לעשות קול גבוה, או לשיר
?

אוקיקי

New member
טוב, הגזמתי קצת../images/Emo5.gif

אל תלחיצי אותי עוד יותר בבקשה! פשוט אני לא יכולה לשיר או לדבר בקול גבוה. כרגע.

shirpan

New member
הייתי אצל הרופאה

ויצאתי בזול- שני סוגי כדורים, ביקור אצל אף אוזן גרון ובדיקה אצל קלינאית תקשורת. הידד

למעלה