הצגת הודעה מהשרת

moriay

New member
הצגת הודעה מהשרת

שלום, אני רוצה להציג הודעות שגיאה/הצלחה מצד השרת (כמו alert). למישהו יש מושג איך עושים את זה? תודה רבה

rnan

New member
לגבי איזה פעולה אתה רוצה תגובה ?

קריאה ? כתיבה ? התחברות ? לכל דבר יש ZONE משלו .......

moriay

New member
למשל , לאחר פעולת שמירה בבסיס ...

הנתונים, אני רוצה להודיע למשתמש אם הצליח ואם לא, מה סיבת הכשלון. אני זקוקה למשהו כמו MessageBox שיציג הודעות למשתמש. תודה רבה על ההתיחסות והעזרה!

rnan

New member
../images/Emo189.gif בבקשה.....

לכל פעולה של INSERT UPDATE DELETE יש פרמטר שחוזר מהפונקצייה execute reader הוא מסוג INT וערכו נקבע כדלקמן : אם 0 אז 0 שורות שונו ב DB או נמחקו או עודכנו ואם גדול מ1 , אז כמספר המספר - שורות שונו.... כלומר אם אתה רוצה למחוק כל האנשים שהאות הראשונה שלהם היא ט ( ונגיד שאתה יודע שיש לך 10 כאלה) אז אחרי הפעולה של המחיקה , הפונקציה תחזיר לך ערך 10 , כך שתוכל לדעת אם הייתה שגיאה או לא. OK ?

moriay

New member
קודם כל, תודה רבה...

שנית, נראה לי שלא הסברתי את עצמי כראוי. אין לי בעיה לדעת אם ארעה שגיאה, עי" try catch למשל , הבעיה היא שאני רוצה להציג אותה למשתמש בעזרת משהו כמו alert ואני לא יודעת איך עושים את זה! איך ניתן להציג הודעות למשתמש מצד השרת ? תודה רבה!

rnan

New member
בבקשה

תקחי את הקובץ הזה תצרפי אותו לפרוייקט שלך ועכשיו את יכולה להשתמש כמו ב WINFORM : ("messagebox.show("bla bla

moriay

New member
ממש תודה רבה!

אני אנסה את זה עכשיו, ועוד דבר קטן, אני יכולה לקבל דרך ה messageBox הזה תשובה של כן/לא? או שזה רק לאישור? תודה רבה

rnan

New member
../images/Emo189.gif מממממ......

מה שהבאתי לך זה רק מוסיף ALERT מתי שאת רוצה כאילו את מתכנתת ב WINFORM messagebox.show כך שזה רק מחכה לאישור

moriay

New member
יש אפשרות "לשכלל" את זה כך

שזה יציג גם כן/לא ע"י הוספת קוד של html?

24sharon

New member
בשביל להוסיף ALERT צריך להתעסק

עם קובץ CS?
myPAKAD.Attributes.Add("onclick", "javascript: return window.confirm(\"האם למחוק?\");");​
ואם המדובר על לחצן ב2005 מכניסים את הארוע ל- onclientclick בהצלחה

rnan

New member
חוצ מזה שהיא

רצתה בשביל להציג הודעות בכללי , ולא כתגובה על לחיצה של משהוא לא משנה...

Admini

New member
יש לך נשק שאתה שומר בבסיס?

סתם. נראה לי שכדאי שתלמד לעומק על ההבדלים בין צד שרת לצד לקוח, הבלגן של הטפסים בשרת ועל קוד פשוט בלקוח.

drbunsen

New member
לאט לאט

נראה לי שהפתרון הזה ,משובח ככל שיהיה, קצת מוגזם. WEB זה לא WINDOWS.קופסאות ALERT ים שקופצות כל שנייה זה דבר שמאד מעצבן משתמשים. אפשר בקלות להוסיף איזה LABEL עם עיצוב ייחודי/שונה/בולט ולשנות את הטקסט שלו בהתאם לתוצאות הפעולה. זה הרבה פחות מעצבן בעין. אם זו איזו מערכת ניהול סגורה שמוציאה הודעות רק על שגיאות, ניחא. אם זה באתר "פתוח" - זה ממש לא לעניין....

moriay

New member
חשבתי על הרעיון הזה, אבל...

אם אני רוצה לקבל מהמשתמש תשובה של כן/לא, איך אפשר לעשות זאת בלי alert? תודה רבה

drbunsen

New member
טוב, זה כבר יותר מעניין.....

אני מניח שמה שאת יכולה לעשות זה להוסיף לצד ה-LABEL של ההודעה גם BUTTON שהוא HIDDEN בד"כ, ובקוד שבו את מציגה את השגיאה את ההופכת אותו ל-VISIBLE. בקוד של CLICK של הכפתור את מיישמת את כל הלוגיקה שאת רוצה שתרוץ במקרה שהמשתמש "ענה לך". זה בשליפה. דורש עוד קצת מחשבה, האמת...

Admini

New member
אם כבר אז כבר

לא Lablel אלא Div, וצריך קצת JS מסביב. לא מסובך במיוחד אבל במצב כזה עדיף להימנע מלעבוד עם הטפסים בשרת עצמם.

למעלה