הצגה

mic295

New member
הצגה

התחלנו לא מזמן לתת ריטלין לילד (כמעט בן 6) ועשינו הפסקה בגלל פסח. אתמול היינו איתו בהצגה. הוא מאוד נהנה, לא הפסיד משפט - צעק לשחקנים את קריאות ביניים המצופות מהילדים (למשל - הנה הוא כשמופיעה דמות ומתחבאה וכו') וקצת מעבר למצופה, קיפץ בכיסא, קם לעמידה הרבה פעמים ומדי פעם נשען על המשענת של אלה שישבו לפניו. ואני, כרגיל, במקום להתרכז בהצגה - לפחות 50% שקוע בו - מה הוא עושה - שלא יציק למי שלפניו, שהקפיצות בכסא והעמידות לא יסתירו לאלה שאחריו, מסתכלת - הוא נראה חמוד כשהוא צועק לשחקנים. אבל, אולי הוא צועק יותר מידי? ובדרך הביתה - אולי הייתי צריכה לתת לו ריטלין לפני ההצגה? אבל אולי ריטלין היה הורס לו את כל החוויה והוא הרי כל כך נהנה? מצד שני, אולי היה יותר נהנה עם הריטלין?! מכיוון שהוא צעיר ולא כל כך מנוסה לא יכולתי להתייעץ איתו ואני מתייעצת איתכם. אשמח אם תשתפו אותי מה אתם עושים במקרים כאלה

zivadina

New member
צריך איזון

כלומר, אנחנו מאוד רוצים שהילד ייהנה וירגיש חופשי. מצד שני, אנחנו מאוד רוצים שהוא לא יפריע לסובבים אותו. לכן, מפעילים שיקול דעת. את יודעת, חכמינו אמרו: "עניי עירך ועניי עיר אחרת - עניי עירך קודמים". אז במקרה של אמא מתחשבת כמוך, שרוצה להיות בסדר עם כולם, צריך לעודד אותך לחשוב קודם כל על הילד שלך ורק אחר כך על האחרים. לפי תאורך, הילד נהנה מאוד ולא ממש גרם סבל לסובבים אותו. אני יודעת שהילדים שלי טוענים שהם פחות נהנים עם ריטלין. כך שלדעתי, כאשר מדובר במצבים שאמורים קודם כל לגרום הנאה, לא כדאי לקחת ריטלין, אלא אם צפויה מסגרת מלחיצה מאוד או מרגשת מאוד, שתגרום לילד לצאת משליטה ולהפריע לאנשים שעל ידו.

למעלה