הצגה מאוחרת.

הצגה מאוחרת.

לאחר כמה ימים של שיטוט אקראי בפורום גיליתי שהוא אכן בדיוק מה שאמור לטעמי להיות פורום יוצאים בשאלה.ראיתי שנהוג שכל אחד יציג עצמו, אז אציג עצמי באיחור של כמה ימים. אני בן 25, חרדי ליטאי עד לפני כארבע שנים שאז עזבתי משידוך כי ידעתי שאין ליבי ומעשיי שווים, ומאז התעליתי מדחי להרהורי עבירה שאכן קשים מעבירה.ומשם לעבירה. (להרהר על סטייק נוטף חמאה קשה ומייסר, ואכילתו קלה לאין ערוך!) קשר עם משפחתי פגום באופן עמוק, כיוון שאני ממשפחה רבנית (עד כמה שאפשר להיות 'משפחה' רבנית אצל הליטאים). כעת אני בשנה שניה לתואר ראשון במדעי המחשב+פיסיקה בטכניון (ראיתי כאן שרשורי לימודים, מי שמתעניין בלימודי מדעים מוזמן להתייעץ) שאלות נוספות יש להגיש בכתב.

חיים 1990

New member
ברוך הבא

האם אתה יוצא במוצהר? ואם יש לך או לכל מישהו אחר תוכנת פסקל טורבו אשמח מאד לקבל. אני לומד מחשבים. אני כבר ביחידה השלישית, ועדיין לא השגתי את התוכנה הדפוקה הזאת.

ברוך הבא../images/Emo39.gif

אולי כאן? אני לא בקיא בפסקל אך הבנתי שיש שם גרסאות שונות והרחבות שונות. ראה את הנדרש עבורך.

אכן יוצא במוצהר.

הורדת פסקל בגירסה חינמית - http://switch.dl.sourceforge.net/sourceforge/freepascal/w321010.zip הטורבו פסקל המקורי של בורלאנד עולה כסף בעיקרון, אם תרצה אותו דווקא, תאמר.

מתלבט13

New member
מחלל שבת בפרהסיא?

ה' ירחם. יעני יינך ממש יין נסך (או סתם יינם, או הזול מביניהם) תגיד לפחות שליד הרב שך לא היית מחלל שבת ואולי לא תיחשב מומר לכל דבר ועניין

הוי כל צמא לכו ליין,

ואין יין אלא תורה שנקראת מתוקה מנסך צופים. ואחד המקיף ואחד הניקף ובלבד שיכוון את ליבו לשמיים.

מתלבט13

New member
העיקר שאתה תלמיד חכם חושלוקי

נמאס מכל מיני עמי הארצות שקוראים לעצמם יוצאים בשאלה.

חיים 1990

New member
אני צריך דוקא אותו.

יש דרך להשיג בחינם? או שאני יהיה חייב לקנות?

מתלבט13

New member
קנה "תכנות מבני בשפת פסקל"

הוצאת האוניברסיטה הפתוחה. ספר התיכנות הטוב ביותר שקראתי בחיי. אתה יכול למצוא בחנויות לספרי לימוד משומשים בחצי מחיר.

uri80

New member
ברוך הבא.

מקווה שהקשר יתאחה בעתיד. האם כבר יצאת לגמרי בשאלה?

admor

New member
ברוך הבא

ליטאי? מקבים ליטאים לפורום? נו שיהיה.

אדמור, השאלה האקטואלית היא:

האם מקבלים ליטואים לפורים. ולפני שמיהו יכתוב WTF Forum בניב חסידי זה Forim.

מתלבט13

New member
אוי ליטוואק ליטוואק

אל תתערב בדרכי ההגיה של החסידים. לא כל שורוק הוא חיריק אצל החסידים. אולי יבוא כאן חסיד בעל סבלנות וידע בדקדוק ההברה ע"פ מנהגי גליציה בא"י ויסביר בהרחבה

ייתכן,

וייתכן שאין סיבה שיהיה הבדל בין: ברוך - Boruch לבין פורום - Forum בוריך ופורים בהתאמה. אשמח אם תסביר את ההבדל הדק.

מתלבט13

New member
א' יש הבדל

כי ברוך זה קמץ ופורום זה חולם. ובכל נושא שקשור להגיה זה יוצר הבדל. שנית זו האינטואיציה שלי. (אני מדבר לפעמים בהברה חסידית. אל תשאל אותי למה....) ככלל, החסידים אינם הופכים כל קמץ ושורוק לשורוק וחיריק (בהתאמה), אלא זה רק לחלק מהמלים. מי שאינם חסידים נוטים אכן לחשוב שהחסידים הופכים את הכל.

למעלה