הצגה יומית ..

haifaboy

New member
הצגה יומית ..

בעקבות פוסט שעשיתי בפורום סרטי DVD ובלו ריי הסמוך על ה"הצגה היומית" ועל האחיינים החמודים שלי ( הם באים אלי לסלון להקרנה פרטית חחח ) עלה לי הרעיון לשרשור על המושג "הצגה יומית" בקולנוע של פעם . כשאני הייתי קטן ( שנות ה 70 וה 80 ) היינו הולכים למרכז נהריה לקולנוע "הוד" או "רון" בימי שישי בצהריים להצגה יומית. אני זוכר את ההפסקות עם הגלידה וגזוז ואת החוויה המופלאה בקולנוע שעוטפת ילד קטן ( ואחר כך מתבגר ) מול המסך הגדול שם בקולנוע , הסינימה פרדיסו הפרטי שלך . הסרט הראשון שלי אגב היה סלאח שבאתי והוא הוקרן דווקא בקולנוע שהיה ממוקם בשכונת עמידר בנהריה ( לא רחוק מצומת הרחובות אלי כהן והרצל ) ושנהרס לא מעט אחר כך לטובת מגדל מגורים . בואו ספרו לנו על זיכרונות ההצגה היומית שלכם . איפה ראיתם סרטים בילדותכם ?? מה עשיתם/ן בהפסקות ?? איזה סרטים ראיתם/ן ובכלל חוויות שאתם/ן זוכרים/ות כילדים/ות . הקולנוע הרי נשאר איתנו לנצח ...

Weird Eyal

New member
בשנת 1987

קולנוע אורה בהדר הלכתי לראות האקדח מת מצחוק אני עוד זוכר שכרטיס עלה 7 שקל וההקרנה הייתה בשעה 16:30

שנה אחרי זה אם אני זוכר נכון הלכתי לראות בקולנוע חן את מכסחיי השדים 2

בכלל אני זוכר ימי שישי בצהריים סרט חינם בקולנוע עצמון דרך מעריב לנוער וגם בפנורמה ומגדל הנביאים ף-)

tali300

New member
קולנוע סביון בביאליק :)

אני זוכרת את הכותרת במקומון כשהרסו אותו . אנשים ממש עמדו בהמוניהם במרכז במין טקס פרידה . היה מרגש .
ראיתי עם המשפחה המון סרטים שם (בעיקר קומדיות) ועם חברים וחברות מהכיתה. זוכרת את המבואה שמכרו בה פופקורן וממתקים, את הכסאות האדומים והשקט שהיה כשהמסך הואר במקרן ....
קולנוע עם זכרונות .

tali300

New member
האם הקולנוע במוריה (לדעתי) פתוח ?

יש קולנוע במרכז הכרמל ממש בדרך לכיכר ספר (או אחריה, לא זוכרת בדיוק) קטן שהקרינו בו בעיקר סרטי איכות. הייתי פעם אחת והוא נחקק בזכרוני כמקום חם ואינטימי עם אווירה טובה של אהבת קולנוע . גם קפה ממש טוב בכניסה :)

שילה1

New member
בהחלט פתוח.ולידיעה:בעממי נו"ש

כל יום בשעה 17.00 יש שני סרטים,בדרך כלל-חדשים וטובים.
כל יום שלישי ושישי בבוקר-בעממי-קפה ומאפה,סרט והרצאה.

tali300

New member
נשמע מעניין. האם מקרינים קלאסיקות

וסרטים ישנים באזור חיפה ?
חוץ מהפרוייקט של יס פלנט שמקרין עכשיו קלאסיקות על מסך גדול
(מבורך בפני עצמו) והסינימטק כמובן

kdr

New member
איפה לא ?

מבחר סרטים בקולנוע מאי, "רעידת אדמה" בקולנוע ארמון, "שחריות" בחגים באורה ובאולם ביתנו, סרטי בורקס באמפי, צלילי המוסיקה בתמר, סרטי המערב הפרוע ברון, אופרת הרוק טומי נדמה לי בעצמון, סרטי ג'ונגל באורלי, מופע הקולנוע של רוקי בפאר ועוד.
מה שהכי זכור לי כילד, אלה הסנדביצ'ים שאכלתי בסרטים, זה היה ריטואל קבוע.
היה גם קולנוע גנים לחובבי הג'אנר ההודי, כיום סיטי סנטר יושב על השטח.
קולנוע אוריון הקרין סרטי פושטקים, היה עוד קולנוע מאחורי עצמון - מירון שהקרין סרטים עם תוכן מיני.
את הסרט המוסיקלי טומי ראיתי המון פעמים, בכל הזדמנות שמישהו הלך לסרט, הצטרפתי בשמחה ובשלב מסוים כבר ידעתי את השירים בעל פה.
קונוע מוריה ועממי הפכו לסינימה קפה.
תכלת היה לאולם אירועים וכעת משמש חוסים, עין דור הפך למחסן, נוף, שביט, תמר נטושים, הדר החליף זהויותמקולנוע לאולם מופעי קברט ועכשיו שומם.
היה גם (זקני השבט אולי זוכרים) "ראינוע קולוסיאום", צמוד לכנסיה באלנבי, היום יש שם בית דפוס.

tali300

New member
הזכרת לי בתי קולנוע שאחי הלך אליהם...

סרטי פושטקים למינהם :)
העינין עם הסנדויצים הזכיר לי מישהו לאחרונה , וגם פופקורן בשקית

למעלה