הצגה וליום המשפחה

anankachol

New member
הצגה וליום המשפחה

האם למשהי יש רעיונות להצגה קצרה למסיבת יום המשפחה, או אולי לטקסט נחמד אותו ידקלמו הילדים. תודה.

gili111

New member
שלום לך וברוך בואך...בארכיון הקבצים

שלנו יש חומר ליום המשפחה. הסתכלי למעלה בכתוביות הכחולות שזזות ולחצי על המילים ארכיון הקבצים.

טלגל

New member
רעיונות להצגה גם יכולים להיות כל

הסיפורים שיש בהם משפחות כגון: זהבה ושלושת הדובים, כיפה-אדומה, "יש לי משפחה מיוחדת במינה", והמצאת הצגה על משפחה דמיונית ובה קורה מה שמעניין את ילדי הגן, הולדת אח, יציאה למילואים, אבא ואמא עובדים עד מאוחר ועוד....

e1412

New member
הצגה ליום המשפחה

בכל שנה יש לי בגן מוקד פעילות שנקרא "תיאטרון",שם אנו מעלים הצגות לכל נושא או תוכן שנלמד בגן. ליום המשפחה אנו מעלים את ההצגה "ילדה לבדה" על פי הספר ,"ילדה לבדה"(אורה אייל..?). יש שם יצוג לכל בני המשפחה והיא עוסקת בדילמה שילדים רבים מתמודדים איתה. ההצגה מאוד אהובה על ילדי הגן. אם תרצי פרטים נוספים,פני אליי.

gili111

New member
אני מציעה שתפרטי לכולנו

פרטים מדועעקים על הסיפור. אם יש לך את הקובץ של הסיפור להעלות לפורום נודה לך ועוד ועוד

e1412

New member
ילדה לבדה/אורה אייל

למי שלא מכיר את הסיפור,תקציר: שלומית נגשת לאמא שעסוקה מאוד בצביעה ומבקשת שתספר לה סיפור,אמא דוחה אותה ושולחת אותה לאבא שעסוק גם כן ששולח אותה לאחותה שעסוקה ששולחת אותה ל...... מה תעשה שלומית...? סיטואציה משפחתית זו נפוצה מאוד במציאות העכשוית של ימנו והילדים מאוד מזדהים עם הסיפור. כדי שהילדים ימחיזו את הסיפור ,הסיפור צריך להיות בעל טקסט קצר.ואכן הטקסט קצר וחריז ואחרי קריאה שלישית(בקבוצה) הילדים מדקלמים אותו. כדאי להקים תיאטרון פעיל שהילדים יפעלו בו באופן חופשי יום יום,יתנסו בכל פעם בתפקיד אחר. להשאיר עותק בספריה ועותק בתיאטרון לתמיכה בטקסט. חישבו ביחד על הדמויות,הכינו תיפאורה,תלבושות אם תירצו(אפשר להסתפק באביזרים מייצגים לכל דמות).רק לאחר כל זאת כדאי להמחיז אותו בקבוצות,ולבסוף במליאה. לאחר מס´ ימים שהילדים משחקים בתיאטרון,אפשר להציע להם להזמין קהל מבחוץ,הורים אם תרצו,ולהציג לפניהם. כל סיפור שעוסק בנושא המשפחה מתאים להמחזה כזאת. שימו לב! לא מעלים את ההצגה אלא לאחר קריאה שלישית לפחות,בקריאה השניה והשלישית כדאי לנסות ולשחזר את הסיפור עם הילדים מתוך הזיכרון ורק אח"כ לספר. אם אתן מרגישות שחסרים לכן פרטים נוספים ,והפרטים לא ממש "מדועעקים" רק תנו סימן,בשמחה אשלים! עדנה.

e1412

New member
לא, אין לי קובץ של הסיפור,

אך ניתן לרכוש אותו בסטימצקי (אני חושבת...?). ועוד דבר,כדאי ,למי שיש זמן, להגדיל את הסיפור,במיוחד לילדים צעירים עד גיל-5.נחמד לראות אותם שוכבים על השטיח והראש בתוך הספר.(זה לא חובה.) עדנה.

gili111

New member
עדנה תודה על ההסבר הנפלא../images/Emo151.gif

הפרטים היו מאד מדועעקים (הע´ נמצאת בדיוק ליד הי´ לצערי...

למעלה