הצב של הילה!

../images/Emo140.gifהשאלה היומית-

יש מצב שהצב ההזוי שלי אכל את הצרכים שלו? הם נעלמו (בחלקם) וקשה לי להאמין שהגמדים הקטנים לקחו אותם לטיול. אני מכירה את התופעה אצל ארנבונים (אבל לא תמיד בשבי), האם גם צבים עושים זאת? למה לעזאזל? נ.ב.- מה ההבדל בין צב לצבגון? למה יש שני שמות ומה הפירוש של ''גון''? תודה, מחכה לתשובותיכם המסעירות כתמיד.

עוד שאלה די מטרידה...

תוך כדי ניקוי האקווריום החזרתי את הצב לאקווריום ושמתי לב שנשלה לו חתיכה (אחד הריבועים בגב) בעובי דק מציפורן. האם זה נורמלי? האם צבים אמורים להשיל? כמו כן הריבוע התואם בשריון עכשיו יותר מבריק (כאילו הוסרה ממנו שכבת לכלוך). הפעם אני באמת מודאגת...

naja

New member
יש מצב.

צבי ביצה אוכלים הכל. ידוע על צבי ביצה מצויים שחיים מצויין באגני חימצון בארץ. אפשרות שניה היא שהגללים התפרקו במים. צבגון זה השם שהדביקו לצב אדום אוזן. אני לא בטוח שזה מקובל על כולם.

סריקה

הנה החתיכה (סרקתי אותה). האם יכול להיות שזה קשור במים (מי ברז רגילים) האם צריך לסנן אותם איכשהו? להוסיד חומר מחטא?

dreaming h

New member
קשקשים?

אנחנו מדברים על השריון... השריון לא עשוי מקשקשים, אלא משכבה קרנית. למיטב ידיעתי, חתיכות כאלו נופלות כתוצאה מבעיה מסוימת, ולעיתים כחלק מתהליך החלמה כלשהו. צ'יפס - מה קורה בשאר השריון? יש לך אפשרות להעלות תמונה?

לא בדיוק...

אין לי כרגע מצלמה זמינה (פרט לפלאפון). שאר השריון נראה רגיל, רק החלק התואם את החתיכה שנפלה יותר מבריק.

קשה לי להאמין שהם התפרקו

מכיוון שחלק מהם עוד נמצא במים. עוד תחביב שהוא פיתח זה לתלוש (לפי הגודל והחיתוך לדעתי הוא לועס ויורק) חלקים מהאי שלו (עשוי קלקר). שוב- למה לעזאזל?

naja

New member
זה לא תחביב.

הוא חושב שזה אכיל. אם יש לו אפשרות לתלוש חתיכות אני ממליץ להוציא את האי מהטרריום כי אם הוא יבלע את החתיכות האלה הוא עשוי לסבול מסתימה במערכת העיכול שתהרוג אותו.

אז ככה

מכיוון שישנן חתיכות צפות אני מתארת לעצמי שהוא טעם וגילה שההנאה איננה מרובה, מה גם שנראה לי שהוא הפסיק (היום אחליף לו מים ומחר תהיה לי תשובה וודאית). בכל אופן יש לך המלצה איך ליצור אי אחר שאיננו מקלקר? היתרון באי הזה היה שהוא תופס מעט מאוד מקום באקווריום (מעין פלטה המודבקת לאחת מדפנות האקווריום), בניגוד לאבן \ כל משטח אחר שעולה בראשי כאי.

רן333

New member
נסי PVC מוקצף.

אפשר לעשות מזה כמעט כל דבר שאפשר לעשות מקלקר, וזה חומר הרבה יותר חזק והרבה פחות נגיס. השם המסחרי של ה-PVC המוקצף שמיוצר בארץ הוא Palight. אפשר לקנות לוחות של החומר הזה אצל ספקים של חומרי בניין. בשנה-שנתיים האחרונות גיליתי ש-PVC מוקצף הוא חומר שימושי מאוד למגדלי זוחלים: הוא מבודד חום מעולה, חזק יחסית, נוח לעבודה (חיתוך, קידוח וכו'), אדיש מבחינה כימית, עמיד יחסית בחום ומאוד לא דליק. השתמשתי בחומר הזה לבניית אינקובטור, וכן לבידוד בין כלובי הנחשים שלי, שמונחים אחד על השני.

רן333

New member
תלוי בחנות.

אני מכיר חנויות גדולות יחסית שמוכרות לוחות של PVC מוקצף, אבל אני לא חושב שכל חנות לחומרי בניין מחזיקה דברים כאלה.

אני מניח שהגללים שקעו במיוחד אם הוא

דאג לפרק אותם עם הנגיסות שלו. יתכן וכדאי שתאכילי אותו קצת יותר אם הוא רעב כל הזמן. גם רצוי מאוד שתכניסי פילטר לאקווריום שידאג לניקיון המים.

לכולכם... ../images/Emo24.gif

לאחר שנרגעתי (להיום...) פתאום קלטתי- אני ממש אוהבת אתכם! הפורום הזה נהדר, האנשים פה ממש משתדלים לעזור על כל שאלה הזויה שהעליתי, שאני בספק איפה עוד יכלתי למצוא לה פתרון. זה בעצם מה שרציתי לומר- אני ממש אוהבת אתכם ומודה לכם מכל הלב. שלכם- הילה חיה ציפיס.

למעלה