הצבה והשגת מטרות !

ToMmY27

New member
הצבה והשגת מטרות !

צהריים טובים חברים !
עד כה הייתי קורא סמוי בפורום הזה אבל אני חושב שהגיע הזמן להיות חלק פעיל ודומיננטי יותר בקבוצה הזו כי תמיכה וקבלת מילים חמות מכם לדעתי תוכל לסייע ולעזור לי..
בכל אופן אני בן 23 גבוהי 177 ושוקל כ-88 קילו.
עד כה כמו בכל סיפור קלאסי שקיים ניסיתי כל דיאטת קסם אפשרי וכמובן שנשברתי.. ואני נמצא בשלב שאני מנסה להבין מה אני יכול לעשות ובאילו אמצעים אני יכול לנקוט כדי להשיג את המטרה הנעלה- השלת 10 קילוגרמים מיותרים..
אציין רק שאני חולה ספורט ואוהב את כל סוגי הספורט הקיימים.. אני משתדל לצאת לריצות על בסיס כמעט יום יומי לריצות/הליכות קבועות.. משתדל פחות לנהוג ויותר ללכת אז בפן הזה אני באמת מרוצה וממלא את חלקי.
העניין הוא שאני אוהב לאכול.. האמת היא שאני לא יודע איך לאכול נכון אני לא יודע אם אני שבע בכלל או לא שבע בכלל.. שבע מבחינתי זה כשאני ממש ממש מפוצץ.. ואז כמובן מתלווה הרגשת החרטה הידועה..
אני אף משכנע את עצמי שזה בסדר כי ממילא אני עוסק בספורט אז כל הקלוריות יישרפו..
אני מבקש את עזרתכם.. בבקשה אל תפנו אותי לדיאטנית .. עזרו ושתפו אותי בבקשה ועזרו לי להבין מה אני יכול לעשות ואיך אני יכול לאכול בריא יותר..
אני לא מעוניין בדיאטה אני מעוניין בשינוי אורח חיים טוטאלי ! מה אני יכול לעשות בנידון?

תודה לכם.. וסליחה על החפירה :)

קודם כל

תשתדל לשתות הרבה. בפרט שאתה עוסק בספורט, הרבה פעמים הרגשת רעב היא בעצם הרגשת צמא.
חוץ מזה תנסה להוריד מטוגנים ומתוקים מהתפריט שלך, או לפחות להפחית מהם. תוסיף הרבה ירקות, פירות, במקום לחם רגיל תנסה לחם מקמח מלא, אורז מלא, פסטה מלאה, חזה עוף, טונה, גבינות לא עתירות בשומן.
לפי מה שאתה מתאר נשמע שהבעיה שלך היא לדעת מתי אתה שבע: תנסה לשנות הרגלי אכילה. לאכול לאט, ללעוס כל ביס. עד שהשדר "אני שבע" מגיע למוח עוברות לפחות 20 דקות, ואם אתה אוכל מהר - אתה כמובן אוכל יותר בזמן הזה. תנסה להפסיק לפני שאתה מפוצץ, גם אם אתה לא מרגיש שבע אבל יודע שאכלת כמות ראוייה. תחכה קצת ותראה אם כעבור 10 דקות אתה עדיין רעב.
בהצלחה.

abiyoNLP

New member
ואו..

נתת כאן המון מידע מפוזר,תן לי לנחש.. ככה גם שיגרת האימונים והתזונה שלך נראים? הייתי ממליץ לך להתמקד , תבנה לך תוכנית אימונים חודשיים קדימה, ותתחיל לעבוד עם תפריט תזונה - זה המובן מאליו. עכשיו בוא נעשה את זה פרקטי, בשביל לרזות, אתה חייב להיות בגירעון קלורי שלילי - מה שאומר שאתה צריך לדעת כמה קלוריות אתה מוציא וכמה אתה מכניס, בשביל לדעת כמה הגוף שלך צורך ביום - יש לך כאן מאמר שמסביר את זה בצורה מדוייקת: http://slimfitstudio.co.il/index.php/articles/training/11-training-articles/39-motivationp1 הנוסחה שרשומה שם היא לנשים, אך אם תשנה את הסוף ותשים +5 במקום - 161 היא תהיה מיועדת לגברים. אחרי שתדע כמה קלוריות אתה שורף ביום, תיצור מצב שאתה נמצא בגירעון קלורי של 400 קלוריות, ומכאן תעשה ניסוי וטעייה. בקשר לאימונים - ממליץ לך לעשות אימונים קצרים ועצימים - אימון לדוגמא : http://slimfitstudio.co.il/index.php/2013-03-30-11-44-22/2013-03-30-13-22-42/107-2013-06-15-20-44-30 בהצלחה!

תשובה

שלום רב,
קןדם כל, כל הכבוד על המאמץ ושאינך מרים ידיים.
לידיעתך, ישנן דיאטניות שעובדות בגישת ה-NON DIET.
תוכל לקרוא על כך בחיפוש בגוגל.
בהצלחה!!

למעלה