הצבא וקנדידה

הצבא וקנדידה

יש לי חברה שיש לה בעיות במעיים, שבין היתר היא נאלצת לאכול תזונה מאוד מסוימת, והצבא ידוע כגוף שמוותר על אנשים שיש להם בעיות בנושאי תזונה שכאלו, והיא קיבלה פטור על בסיס רפואי. השאלה שלי היא כזו: לי יש קנדידה [כרונית] במעיים, שגם היא מצריכה אותי לאכול תזונה מאוד מסוימת, שיהיה מאוד מאוד קשה לאכול לפיה בצבא [אני לא יכולה לאכול לחם למשל, אלא אם הוא מחיטה מלאה, ולחם הוא מאוד עיקרי בצבא... ככה גם עם חלב ומוצריו ועוד...] - השאלה שלי היא, האם הצבא יפטור גם אותי על בסיס רפואי ?

fireman

New member
ייתכן מאוד שכן

בצבא יש מגוון מזונות מאוד מוגבל שמורכב מסל מוצרים מסויים שקיים בבסיסי המזון שהם הגוף שמספק את המזון ליחידות הצבא עצמן. אני אישית סובל מאלרגיה ללקטוז מה שמונע ממני לאכול את רוב מוצרי החלב ולצבא יש בעיה מאוד ממשית להתמודד עם הדברים האלה למרות שיכולתי למצוא איך להתפשר ולמצוא מה לאכול. אם לך יש בעיה שהיא מעבר לזה אני לא יודע איך תוכלי להתמודד עם זה ואני לא יודע איך הצבא יוכל לעזור לך להתמודד עם זה.... אם בארוחת בוקר יש בעיקר מרכיבים חלביים אז אני לא אכלתי אותם אבל מצאתי מה לשים בתוך הלחם או הלחמניות שהיו שם ובמקרה הכי גרוע הייתי פונה לטבח ומבקש טונה או משהו שיש בקופסת שימורים בגלל אותה בעיה והייתי מקבל....אבל אם את לא יכולה לאכול כל סוג של לחם אני לא יודע איך את תמצאי את עצמך בסיטואציה הזו.....במקרה הכי גרוע הייתי אוכל רק את הלחם עם ירקות או משהו וסוחב עד הארוחת צהרים אבל מה את תאכלי?

בדיוק מה שאני אומרת

אני לא יכולה לאכול לחם, או פסטה, או אורז, או אפילו שניצל [בגלל הפירורי לחם] - אלא אם הם מחיטה מלאה. אני גם לא יכולה לאכול שימורים, אגב. וזה דבר מאוד מיוחד. אתה אומר שאתה לא מצליח לסחוב כשאתה מוגבל רק במוצרי חלב, ואצלי זה גם מוצרי חלב וגם כל השאר. אני לא אוכל להתקיים באופן פיזי בצבא [=לאכול], ולכן אני שואלת את השאלה שלי.

כן

יש לי שלוש חברים כאלו, אחת מהם במצב מאוד-מאוד חמור. שלושתם קיבלו פטור.

אפשר לשאול איך ?

אני פשוט צריכה להעביר לצבא את הטפסים הרפואיים ? אגב, אני לא שואלת את השאלות האלה כדי להתחמק מהצבא, אני רוצה שיהיה ברור. כמו שאמרתי בהודעה שעניתי לfireman - לא תהיה לי אפשרות לאכול בצבא, ולאכול זה לשרוד.. אני דואגת לעצמי בנושא הזה.

למעלה