הצבא הרומי.

Leonore

New member
הצבא הרומי.

אני צופה בסדרה רומא (עונה שניה) ויש שם תאור הלגיונות במלחמות שונות ,למשל הקרב בין ברוטוס ומרק אנתוני יחד עם אוקטביוס (שנהפך יותר מאוחר לאוגוסטוס) . הלגיונות הכילו מאות אלפי חיילים , אצל ברוטוס היו 100000 לגיונרים ואצל מרק אנתוני ואוקטביוס 140000 לגיונרים . איך הם האכילו את כולם ואיך דאגו לנשק לכמות כזו אדירה? האם הסדרה נאמנה למציאות?

הלגיון הרומי

שלום לאונור, המספרים שאתה מספק הם יוצא מן הכלל שלא מעיד על הכלל. התקופה המדוברת שבה מתרחשת העלילה בסדרה "רומא" היא תקופת מלחמות האזרחים שפרצו לאחר הירצחו של יוליוס קיסר בשנת 44 לפנה"ס. עד אז, לא היה מקובל הדבר שלמצביא יחיד יש יותר מדי לגיונות. יוליוס קיסר למשל, בשנת 59 לפנה"ס, שעה שקיבל את המינוי בגאליה, קיבל לרשותו רק ארבעה לגיונות. בהמשך הזמן, גדל מספרם של הלגיונות, אך מעולם לא הגיע למספר האסטרונומי שהחזיקו אוקטאביאנוס או מארקוס אנטוניוס. 100,000 לגיונרים משמע 20 לגיונות. 140,000 משמע 28 לגיונות, והמספרים הללו מתקבלים על הדעת בתקופת המאבקים בין אנטוניוס לאוקטאביאנוס. לאחר הכרעת מלחמת האזרחים בין אוקטאביאנוס לאנטוניוס, בתום קרב אקטיום בשנת 31 לפנה"ס, שחרר אוקטאביאנוס יותר מ- 300,000 חיילים מצבאו של אנטוניוס (על כך מעיד אוגוסטוס עצמו, ב- "מפעלות אוגוסטוס האלוהי", סעיף 3) , והשאיר את הצבא הרומי על 28 לגיונות (על כך מספר לנו סווטוניוס, "חיי אוגוסטוס האלוהי", לא זוכר בדיוק באיזה פרק...). לגבי הדיוק ההיסטורי של הסדרה, אני לא יכול לענות לך, משום שאני לא צופה בסדרה הזו.

Leonore

New member
אבל לא ענית על שאלתי

איך האכילו וחימשו כמויות כאלו של חיילים?

שינובי5

New member
אני ממליץ להתייחס

מאוד בזהירות ובספקנות למספרי כוח האדם שאתה מציין. בייחוד כשמדובר במקורות בני התקופה.

יהוי

New member
המספרים הללו נראים לי מפוקפקים

טיטוס ליוויוס טוען שהצבא הגדול ביותר שגייסה רומא לקרב אחד היה זה שהפסיד לחניבעל בקניי ומנה 80,000 חיילים

למעלה