הצבא הזה מטומטם!!!

• פותח הנושא sa6
  • פורסם בתאריך

sa6

New member
הצבא הזה מטומטם!!!

לפני שבועיים בערך הייתי צריכה לשלם את המקדמה לטכניון - לא שילמתי. כבר כתוב באתר שלהם שהקבלה שלי בוטלה. למרות זאת הצבא שלח לי מכתב ללכת לחתום על איזה טופס שבו אני מאשרת שיקדימו לי את הגיוס (כי אין לי 18). מן הסתם לא הלכתי, אז שלחו לי צו מטומטם ליום חיול בינואר (כמו סמסטר אביב) למרות שאני מיועדת לחורף.. - היה לי קצת מוזר אבל לא עשיתי עם זה כלום... היום התקשרו מלשכת גיוס ואמרו שאני רשומה ביום חיול למחר, ואבא שלי ברוב טיפשותו (למרות שהוא יודע שאני לא רוצה ללכת ללמוד את מה שקיבלתי) - אמר שבסדר... הוא בא בשיא התמימות, מעיר אותי ואומר לי שאני מתגייסת מחר!!! (הוא לא ממש יודע מה זה יום חיול אז נסלח לו...) אח"כ הוא הצחיק אותי שהפקידה אמרה לו שמקבלים 5000 בחודש... (והוא גם האמין לה..) לא נורא, תיקנתי אותו... הכי מעצבן זה שלא מספיק שהייתי צריכה לעבור את כל זה בבוקר (וגם לקום בבוקר...) - אבא שלי מתחיל לשכנע אותי "מה אכפת לך, תלכי לעתודה... מה את רוצה לבזבז עכשיו שנתיים???" טוב, אחרי שהוצאתי את העצבים שלי: למי אני צריכה להתקשר בשביל לסדר את זה: למדור עתודה או ללשכת גיוס (למי שזימן אותי)?

sa6

New member
ועוד שאלה

מה יכולים לעשות לי אם אני הולכת? לגייס אותי - אי אפשר - אין לי 18 להעיף אותי מהעתודה- אני גם ככה ויתרתי עליה אז אני יכולה פשוט לא ללכת? אחרי הכל זה 3 שעות נסיעה ואם עוברים דרך לשכת גיוס טבריה - מוסיף עוד איזה שעה... אין לי חשק לנסוע 7-8 שעות מחר סתם בשביל הכיף...

nasnat

New member
תמשיכי לישון... ואם ישאלו משהו תגיד

תגידי שלא העבירו לך שום הודעה :) רק כוח מבינים בצבא הזה :)

odedee

New member
לצווים צריכים ללכת.

אם את לא יכולה להגיע, את צריכה להודיע מראש. אם במקרה הזה את בכלל לא רוצה בעצם להצטרף לעתודה (אמרת למישהו את זה בכלל? מזה שלא שילמת לאוניברסיטה הצבא לא מבין שהחלטת לא להצטרף לעתודה, הוא כנראה לא יודע מזה בכלל) את צריכה להסביר את זה מראש ללשכת הגיוס ולמדור עתודה. הצבא לא מבין חוכמות. ואגב - אפשר לחייל אותך גם לפני גיל 18 בלי אישור מיוחד. מבחינת הצבא וע"פ חוק שירות ביטחון "בן/בת 18" הם מישהו שנולדו אחרי תאריך מסוים, ולדעתי יש כל שנה שני תאריכים כאלה בערך, אז אם את בת 17.5 אפשר כנראה לגייס אותך. תחסכי מעצמך צרות ותעשי את הדברים בצורה מסודרת. זה צבא, לא חוג קרמיקה.

למעלה