הצ´ק שהלך לאיבוד.

שרוןB

New member
הצ´ק שהלך לאיבוד.

צ´ק שנשלח אלי בדואר לא הגיע מזה חודש. כשביקשתי לבטלו ולרשום לי חדש נתבקשתי לחתום על טופס שאומר כי היה ושיק זה יפרע על ידי או על כל אדם אחר אשא בעלותו של סכום השיק ובכל העלויות הנילוות. אני יודעת שלחתום על טופס כזה עלול לגרום לי נזק רב. מה עושים?

תגובה

מי שולח צ´ק בדואר, מקסימום אפשר ברשום. תבדקי האם הצ´ק יועד רק לך, איפה שכתוב "לפקודת ....." צריך להיות שמך בלבד. בכל מקרה, אותו בעל צ´ק שיעשה שני צעדים: א. שיבדוק שאכן הצ´ק לא נפדה (לא נמשך ערכו). ב. באותו בנק שיבטל את הצ´ק, (מספר צ´ק, סכום וכו´). אלא הצעדים שצריך לעשות ולא שום טפסים ושום דבר נוסף. בהצלחה, אשמח לשמוע מה התגלגל בענין זה.

ציפי ג

New member
תוספת ../images/Emo104.gif

להלן סעיף 69 לפק´ השטרות: שטר שאבד לפני שעבר זמנו, יכול האדם שהיה אוחזו לבקש את המושך שיתן לו שטר אחר ככתבו, אגב מתן ערובה למושך, אם ידרוש זאת, לשפותו כלפי כל אדם במקרה שיימצא השטר שאבד לפי דבריו; משוך שנתבקש כאמרו וסירב ליתן כפל השטר, אפשר לכוף אות שיתן. משמע יש מקום לדרישתו של המושך לכתב שיפוי. מה שיכול השואל בעניננו לטעון, שהוא טרם הפך לאוחזו של השטר, ולא מידיו הלך השטר לאבוד, ולכן אין מקום לגלגל את כתב השיפוי אליו.

שרוןB

New member
ורד שלום, תודה על התשובה

נתחיל בדואר, לדעתי החברה רק טענה שהיא שלחה בדואר (רשום) אך לדעתי לא יותר מזה.אם הצ´ק היה נשלח הוא היה מגיע או אלי או לבעליו חזרה. עכשיו בקשר לצ´ק עצמו, יש ברשותי צילום של הצ´ק ואכן רק שמי מופיע עליו. אף יותר מזה הצ´ק עצמו למוטב בלבד אינו סחיר ואינו עביר. הצ´ק, נאמר לי בוטל. אך עדיין החברה (יותר נכון מנהל החשבונות) מתעקשת שאחתום על הכתב ההתחיבות שלמעשה עובד אך וק לרעתי. ביקשתי שיוסיפו שהם מבחינתם ביטלו את הצ´ק וכך נעשה אך לאחר התיעצות עם עו"ד נאסר עלי בשום פנים ואופן לחתום על טופס כזה. הבעיה בטופס המדובר שמוזכר שם "כל אדם אחר" חוץ ממני שיכול לזייף, לגנוב וכו את הצ´ק. אין לי מושג מה לעשות!

ציפי ג

New member
דעתי ../images/Emo104.gif

אתה יכול לבקש לדרוש שיהיה כתוב בכתב השיפוי שאתה תשפה אותם רק אם השיק אכן הוגבל באופן שאינו סחיר, והוא משורטט, וכי הם יודיעו לך מיד עם הוודע להם על הצגת השיק או על נקיטת משפטי כלשהו בגין השיק. וכך הבה ונניח שהשיק נגנב על ידי אדם אחר. השיק בוטל לטענתם, השיק הוגבלה סחרותו והורא משורטט. אותו גנב לא יוכל להפקידו סתם בחשובונו. עליו לפתוח חשבון בנק על שמך, ולהפקיד את הכסף בחשבונו. נניח שהוא הצליח לעבוד על הבנק, ולפתוח חשבון בנק ולהפקיד שם את השיק. עדין השיק יחולל הואיל והוא בוטל. ומה אז הברירה של הגנב? הוא יכול ללכת לחברה ולתבוע את פרעון בשמך. ואולם להם יש הוכחה שאתה קבלת כסף. גם אם נניח את הרע ביותר, שהסכום כה גדול או שהוא גנב כה מתוחכם, שישווה לו לפתוח תיק בענין השיק, עדיין זה יחשוף את זהותו, והחברה ואתה תוכלו להוכיח ללא שום בעיה שמדובר בזיפן. אופציה אחרת ,כמובן, היא לתבוע את הכסף מהחברה. זה פחות מהיר.

שרוןB

New member
ציפי שלום, תסלחי לי

אבל יש מספר מילים שלא הבנתי: תשפה משורטט ובסופו של דבר את מציעה שאחתום? אולי לבקש להם שימסרו לי העתק של הוראת הביטול?

ציפי ג

New member
אני לא מציעה ../images/Emo104.gif

אני נותנת לך מידע, ואתה צריך להפעיל את שיקול דעתך הבלעדי ולהחליט לבד. לדעתי, אם תקבל אישור על כך שהשיק אינו סחיר, ובר פרעון רק דרך חשבון בנק, וכי השיק בוטל, הסיכון שלך לא גדול. לדעתי, אם לא תחתום, הסיכוי שתאלץ לתבוע, הוא גדול. עכשיו תחליט לבד מה אתה רוצה לעשות. שתי האופציות קיימות.

שרוןB

New member
תודה, החלטתי

אני מחכה להעתק הוראת הביטול ואז אני אחתום. הצ´ק, לפי דברי החברה בוטל (לפי הקנס שלקח להם הבנק על ביטולו) מקוה שהכל יסתדר. בינתיים תודה רבה על העזרה.

בשום אופן לא לחתום! ../images/Emo104.gif

הצ´ק לא הגיע אלייך, ולכן מבחינתך לא קיבלת תשלום. נקודה. מי ששלח את הצ´ק בדואר, צריך לשבור את הראש, לא את. אל תתני שיגלגלו אלייך את הבעיה.

ציפי ג

New member
ומה אם היא לא תקבל תשלום ../images/Emo104.gif

אתה אומר אל תחתמי על כלום. אל תחתמי - לא תקבלי כסף. לא תקבלי - תוציאי עוד הוצאות על תביעה. האם תמיד זה כדאי?

למעלה