הפתעות יומולדת

אפרתש

New member
תשמעי את הרעיון של בן זוגי שיחיה:

נגה רוצה ללבוש רק בגדים נוצצים. אז הוא גזר לה כפכפים מקרטון (סוליה + רצועה), והיא הדביקה על זה נצנצים. עכשו יש לה סנדלים נוצצים. מחר, בע"ה, נעשה פרויקט כזה על חולצה ומכנסים, והילדה תהיה מנצנצת ככוכב קטן ונרגש.

אלדורית

New member
../images/Emo6.gif ענק! שאפו לבנזוגכשיחיה!

כבר סיפרתי כאן שבגיל הזה (בעצם קצת פחות 3-4) הגדולה הגדולה שלי הלכה לגן שנה שלמה עם תחתונית מלמלה לבנה ומתנפנפת? (למען הסר ספק: זו היתה תחתונית, אבל היא לבשה אותה כשמלה, מעל הבגדים...) אם אפשר היה לפטור את הדיבוק ההוא בסרט נצנצים (אתם יכולים להכין גם רק סרט כמו של מלכות יופי!) שלובשים על בגדים נורמלים, הייתי מאושרת...

תגובה מרוכזת

ההפתעות מחולקות גם לילדים הקטנים יותר (שנה וחצי עד שנתיים וחצי), אז גולות ושיפודים אני לא רוצה לתת, כמו שלא הייתי רוצה לקבל. שנה שעברה הכנתי גביעי גלידה עם עוגת שוקולד בפנים, עטפתי יפה והיה בעיני ממש שווה. שנה הבאה אני אכין משהו שהם יכולים לעשות לבד, אבל זה לגדולים ולא מתאים עדיין לבני שלש +-. בינתיים התברר לי שהיו הורים שלא הביאו הפתעות בכלל. אולי זה גם הכיוון שלי.

kokopeli 1

New member
אני המומה מהרעיון

הגננת מחייבת חלוקת הפתעות לילדים במסגרת היומולדת בגן?????????? ועוד לילדים שלא בגן של הילד גם?????????? זה נשמע לי מטורף, לא הוגן, חסר הגיון ולא חינוכי. בהחלט דוחה. למגר את התופעה - פשוט תודיעי לגננת שאת לא מביאה. אני לא הייתי מביאה. זכותך המלאה להחליט אם את רוצה לחלק לילדים מתנה. אצלינו בגן בגננת מבקשת שהילד יביא מתנה לגן עצמו. היא לא מגבילה, לא מבקשת מתוך רשימה, לא מעמידה הורים במבוכה. כל דבר טוב, כל הורה מביא מה שהוא בוחר, מה שמתאים לו וליכולת שלו. אני, אישית, לא הייתימשתפת עם זה פעולה.

מסכימה עם קוקו..

מתנות לכל הילדים? למה? ובנוסף מסכימה עם ההודעה המקורית: מלמדים אותם שמתנות זה כלום, פוגעים באיכות הסביבה והמתנות המגדריות.. (אצלנו פעם נתנו לבנים פנס קטן ולבנות?? ברביות מזויפות. שכל אחד ידע את מקומו! האמא (שהיא רופאה) סיפרה שזה מה שהקטנה בחרה.) דעתי: אנחנו רוצות לחנך? חינוך זה דוגמא אישית? לעמוד על שלנו? לעמוד על העקרונות שלנו? לדבר עם הגננות ועם הורים אחרים ולהוביל מיני מהפכות... מתנות מינמליסטיות - שלא פוגעות באיכות הסביבה ושלא יזרקו או בלי מתנות בכלל. או אופציה אחרת - במקום לתת מתנות לילדים הילד נותן מתנה לילדים במעון לנשים מוכות או למקומות אחרים שמטפלים בילדים נזקקים. כנ"ל בעניין האוכל - לשמחתי שקיות עם מליון ממתקים זו כבר לא נורמה מחייבת, די פסה אפילו. ילדים נהנים גם מפרוסת עוגה טעימה. כשמרגילים אותם למיליון מתוקים עם צבע מאכל אז זה מה שהם מחפשים. אבל אפשר להרגיל גם אחרת. בגן שמוכר לי (לא שלנו לצערי) הכיבוד בימי הולדת הוא פרוסת עוגה ופרות. הורים משקיענים מביאים פרות כייפיים (תותים זה פינוק אמיתי..). הילדים רגילים לזה ומאד מבסוטים.

באמת מעצבן ../images/Emo123.gif

לא הייתי מביאה הפתעות ליותר מאשר מספר ילדי הגן שנמצאים פיזית עם הבן שלי באותה קבוצה. עלו פה רעיונות מאד יצירתיים ומקוריים. >לאה, אולי אפשר, כהצעתה של אלדורית, לקבץ למאמר של 'פינת יצירה'?<

למעלה