הפתעות יומולדת

הפתעות יומולדת

שאלה שעולה לי כל פעם לפני היומולדת של עדי בגן. הגננת מבקשת מספר מטורף של הפתעות לחלק לילדים בעקבות היומולדת שנחגגה בבוקר. שנה שעברה היו 35 הפתעות והשנה היא אומרת שצריך להכין 42
הפתעות. כל ילדי הגן מקבלים הפתעה, גם הילדים שלא נמצאים עם עדי בקבוצה וגם לא חגגו איתו. ברור לחלוטין שכל ההורים מביאים זבל. הרי אפילו אם קונים משהו ב-2 ש"ח זו חתיכת השקעה. וברור שהדברים בדר"כ לא מגיעים אפילו הביתה. בעיני זה נורא. מלמדים את הילדים מגיל אפס שדברים הם זבל, שמתנות לא שוות כלום והכל מקבל את אותו יחס מגעיל. את השקיות עם הממתקים הדוחים אני מנסה להעלים, אבל ככל שעדי גדל זה נעשה יותר ויותר מסובך. ואני בכלל לא נכנסת לנישה של המתנות המגדריות שגם הן לפעמים מגיעות
. מה עושים? איך אפשר למגר את התופעה? בעיני זה פשוט דוחה.

אפשר להביא דגי זהב....

סתאאאאאם.... בהכל בשני שקל יש כוסות עם פקק שנשמרות לאורך זמן ושימושיות מאוד. יש גם מברשות שיניים ועוד כל מיני דברים שהם לא בקטגוריית הזבל. לא הייתי מביאה בכמות גדולה משל מס' הילדים בגן + 10% ל"החלפות". למגר את התופעה קשה. להציב רף יותר קל, רק מה - יש הורים שלא יתייחסו אליו.

הבהלת אותי ../images/Emo3.gif

תגובה כזו, ועוד ממך
10% להחלפות? נראה לי היא לקחה בחשבון גם את ילדיה הפרטיים הגננת המרגיזה של עדי... 42 אמרה, וזה מה שתקבל. רק הייתי רוצה לדעת איפה יש 42 ילדים. אולי אני עוד אשאל אותה... לחפש בחנות הכל ב-2 שקל אני אלך, הענין העקרוני יותר מרגיז אותי.

La pucha

New member
אנחנו באמת קבלנו!

במסיבת היומולדת האחרונה שבני הוזמן אליה ההפתעות שחולקו היו דגי זהב במיכלי פלסטיק! כתוצאה מהיומולדת הזה נאלצנו להרחיב את המשפחה - היה לי קשה לראות את הדג לבד במקום כל כך קטן וכך מצאתי את עצמי קונה אקווריום עם עוד שני דגים, וכמוני עוד כמה הורים מהגן... מעניין אם בעל החנות והורי הילדה עשו בינהם הסכם על חלוקת הרווחים... ולעצם השאלה - יש מלא חנויות של שני שקל או הכל בדולר שאפשר למצוא בהן דברים ממש מגניבים.

לאה_מ

New member
באמת מרגיז...

אולי במקום הפתעה אפשר משהו שהילדים יכינו בעצמם במהלך המסיבה, או תמונה של הילדים עם עדי - אבל הדברים האלה ידרשו השתתפות פעילה שלכם במסיבת יום ההולדת, ואני לא בטוחה עד כמה זה אפשרי מבחינת הגננת של עדי. אגב, ביום ההולדת של אורי, עשיתי בגן את ההפעלה של "האריה שאהב תות" (סיפרתי כאן לא מזמן), והילדים קיבלו את הרעמות שהם הכינו. הם מאד שמחו.

להרשם לגן אנתרופוסופי:

בשנה שעברה הם קיבלו צב העשוי מחצי קליפת אגוז מלך. מינימאליזם-זה שם המשחק.

בחנויות צעצועים רבות יש

באיזור הפתעות היומולדת מספר הפתעות של כמה בחבילה אחת. ניתן לפרק אותן לתת כל הפתעה לילד. זה יוצא כחצי שקל להפתעה

אפרתש

New member
גם אני מאד לא אוהבת

וגם אצלנו חלק מההפתעות אפילו לא מגיעות הביתה. אי אפשר למגר את התופעה. מבחינת הילדה שלי יומולדת בלי שקיות זה לא יומולדת. מה שכן - אנחנו לא שמים ממתקים בשקיות. אנחנו בגן אנתרופוסופי. ההפתעות השנה היו, בין היתר - סירה מחצי קליפת אגוז, על המפרש רשום שם הילד ו"4". בובה קטנה מצמר (תוצרת בית) סביבון עץ (אצל הילד בר המזל שנולד בחנוכה) מין מובייל מאד פשוט עשוי מחוט רקמה שתלויים עליו חרובים, פרחים (שנשרו מעצים) ודברים כאלה. משום מה הילדים ממש התלהבו מזה. אנחנו נתנו גולות זכוכית. תפרתי שקים קטנים ובכל שק היו כ15 גולות. ממש לא יקר ולא מסובך להכין (הילדים לא בדקו את איכות התפירה שלי).

galia26

New member
מה אני עשיתי ליומולדת של בת

של חברה שלי - אולי לא בריא, אבל צבעוני ונחמד וזכה להצלחה מדהימה בקרב הילדודס: קניתי בשוק מלא סוכריות גומי מכל הצורות והצבעים ובחנות של ציוד משרדי קניתי פרחים מסול צבעוני (היום אפשר למצוא צורות שכבר חתוכות) וחתיכת קלקר גדולה ועבה. לקחתי שיפודים ושיפדתי את הסוכריות, למעלה שמתי את פרח הסול (שהגיע עם חור) ומעליו עוד סוכריה אחת...ותקעתי את זה בקלקר שאותו עטפתי בנייר כסף...כך הם הגיעו עם גינת פרחים לגן וכל ילד קיבל פרח... הצעה לתוספת - להכין במחשב פתקיות קטנות שכתוב "מזל טוב ל..." ולהדביק אותם כמו דגלים קטנים לפרחים. שיהיה בהצלחה...ומזל טוב

אלדורית

New member
אני הכנתי בצק משחק צבעוני

בכל מיני צבעים ולמרות שמן הסתם זה לא הוזיל מאוד את העלויות (בעיקר בפעם שבמקום לשים את הבצק בשקיות קניתי מבית מרקחת קופסאות פלסטיק עם מכסים...) זה נתן לי הרגשה יותר טובה. לבצק צירפתי גם מתכון שההורים יוכלו להכין לבד. אם תרצי אני אשלח לך גם.

אלדורית

New member
הנה המתכון ובקשה מה-../images/Emo150.gif

(לאה, אולי אפשר לפתוח "מאמר" על מתנות קטנות או על יצירה ולהכניס לתוכו את המתכון? זאת כבר פעם שלישית לפחות שאני נותנת אותו כאן) ***** מתכון לבצק משחק (נשמר חודשים בשקית אטומה במקרר) מצרכים: כוס מלח, 2 כוסות קמח, 4 כפיות "קרם אוף טרטר" (נמכר כתבלין בצנצנת תבלינים. להשיג ברשתות של שופרסל), 2 כפות שמן, 2 כוסות מים, צבע מאכל. הכנה: לערבב את כל החומרים בסיר, ולבשל תוך כדי ערבוב 5-10 דקות על אש קטנה-בינונית עד שהבצק מתגבש לגוש אחד. ****** הערה: המתכון הוא לכמות ענקית. אפשר להכין גם פחות (אני בד"כ מכינה חצי). שיפורים: אפשר להוסיף קינמון/מי ורדים/וניל בשביל ריח נעים במיוחד (אם כי הריח הטבעי גם נעים) ואפשר להוסיף נצנצים אם הוא מיועד לילדים>3. למבשלות מודאגות: לא לדאוג שבהתחלה זה נראה דליל מאוד, זה מתמצק בבת אחת --ואם זה לא קורה אפשר לנסות להגביר את האש. זכויות יוצרים: לא יודעת של מי, אבל אני קיבלתי אותו מטרייסי הגננת הזכורה לטוב בגן שלנו באנגליה.

אפרתש

New member
תודה, ושאפו על הנצנצים

אנחנו עכשו בתקפות הנצנצים, ואני בטוחה שבצק מנצנץ יתקבל בהתלהבות רבה.

אלדורית

New member
../images/Emo41.gif אם ככה אז קחי עוד רעיון מנצנץ

שהיה להיט בתקופת הנצנוץ והפנפון שלנו: מקל קסמים מגליל קרטון של נייר כסף/ניילון נצמד (את יודעת הגלילים האלה שהם יותר ארוכים ונוקשים וצרים מגליל של מגבות נייר). פשוט מאוד: עוטפים את הגליל בנייר כסף או נייר עטיפה (משומש אפילו) נוצץ כלשהו, מוסיפים בקצה אחד שוונצים מאיזשהו נייר עטיפה עמיד (רצוי אותו סוג שבו תעטפי את הגליל--אה, שכחתי, את הגליל עוטפים אחרי שמדביקים את השוונצים: והשוונצים לא מופרדים אחד אחד, אלא מחוברים בקצה אחד שתדביקי לגליל ורק גזורים למטה מהקצה--קפיש?) אוי איזו תקופה מתוקה זו {אייקון נאנח בנוסטלגיה ומצפה לבאות]

galia26

New member
אני לא הבנתי בוקה שכמוני ../images/Emo4.gif

אבל מתכון הבצק כבר אצלי בחוברת המתכונים היאח!!! רעיון פגז

אלדורית

New member
נסיון חוזר

המצרכים: גליל קרטון נוקשה, ארוך וצר (כמו זה שיש לנייר אלומיניום ולניילון נצמד); נייר עטיפה מוזהב/כסוף או נייר אלומיניום. ההכנה: 1. לוקחים חתיכה קטנה מלבנית של נייר העטיפה (לא עובד עם נייר אלומיניום, אבל לא הכרחי, אפשר לדלג על השלב הזה) וגוזרים בה רצועות לאורך--לא גוזרים את הרצועות עד הסוף אלא משאירים שוליים מחוברים באורך של סנטימטר וחצי בערך. את השוליים האלה מדביקים בדבק פלסטי לגליל, כך שהצד המבריק של הרצועות פונה החוצה. 2. מעל הצד שהודבק, ולאורך כל צידו החיצוני של הגליל, מורחים דבק פלסטי ומצפים בנייר. והרי לך שרביט קסמים מבריק! (הרצועות מוסיפות לו ענין ואם הן ארוכות למדי הן מתנפנפות באופן מרשים!)

למעלה