הפתעה

salingre

New member
מה יצתא בו מעוות באמת??

שני ראשים ??

AB15

New member
ממש ממש יפים!!!

אני מגדל בואה אחת.. אמורה להנשיל הלילה :) הבואות בתמונה מוצאות למכירה או לא? ונ.ב.. תביא תמונה של המעוות זה הכי מעניין :)

כרגע הבואות אינן מוצעות למכירה

אם בעתיד הן יוצאו למכירה ניתן יהיה לדעת על כך בלוח המכירות ולא על גבי הפורום.

rea3

New member
הבואות ממש יפות!

שאלה- יונתן ההשרצה במקרה היית בקיבוץ סער?

naja

New member
יופי של נחשים.

הנקבות הבוגרות ממש יפות לטעמי. רק לא אהבתי את הקטע שההשרצה התרחשה על כבול. זה סתם מגדיל את הסיכוי שהצאצאים יחטפו איזה זיהום.

מסכים איתך

אבל ככה הוא מגדל אותן. כשהוא מאכיל אותן הוא מניח עיתונים בכלוב ומפריד בין הנחשים. מיד לאחר ההשרצה הנחשים הועברו לפלסטיקיות שנשטפות מדי יום.

ללוש 15

New member
אני חושב

שבגלל הלחות היחסית גבוה שיש בכבול זה יכול לגרום לזיהום בעור של הנחש.. אני טועה?

naja

New member
אתה טועה.

הכבול הוא מצע שמעודד גדילה של חיידקים ובקטריות ובנוסף ההפרשות של הנחש נספגות בו בקלות ומתערבבות בו ולכן אם לא מחליפים את הכבול בתדירות גבוהה אז רוב הזמן המצע מזוהם. כשהבואות מושרצות הן מחוברות עם כלי דם שונים מהבטן שלהן לקרומים שעוטפים אותן. כלי הדם האלה נקרעים במהלך ההשרצה ובאים במגע עם המצע ולכן זו דרך מאוד מהירה להחדיר חיידקים אל הנחש.

roy27787

New member
ואיי ממש ממש חמודים +שאלה..

הם מושרצים ככה או שהם יוצאים מביצים...(ראיתי פעם תמונה של נחש יוצא מתוך שקית...של בואה קשת ברזילאית ,אז תהיתי..) 2.הם כולם מהשרצה אחת של הנחשה?לא ידעתי שהן משריצות כל כך הרבה!

הם מושרצים.

בניגוד לחיות שממליטות ושם העובר מתפתח כשהוא עטוף בשיליה שמעבירה אליו את המזון ישירות מהאם, בהשרצה העובר מתפתח בתוך ביצה שבוקעת בתוך הנקבה ויוצא החוצה ללא הביצה ובמקרים מסויימים גם יוצא כשהוא עדיין עטוף בשק (ביצה) ורק בחוץ יוצא ממנו. כן כולם מהשרצה אחת. למיטב ידיעתי בואות יכולות להשריץ עד 70 נחשים בהשרצה אחת.

roy27787

New member
ווווווווואוווו...

תודה על המידע! ו 70?ווואיי איזה כייף זה בטח!חחח

עוד קצת פרטים בנוגע להשרצה

זיווג ראשון נצפה ב10.11.03 כשלאחריו הגיע נשל ב20.11.03. ב11.1.04 ככל הנראה נצפה זיווג נוסף כשלאחריו הגיעו שני נשלים אחד ב4.2.04 ואחד ב14.3.04. ההשרצה התרחשה ב25.6.04. 104 ימים עברו מהנשל האחרון ועד ההשרצה, הממוצע הוא 108 ימים מהנשל שבא לאחר הביוץ ועד ההשרצה.

למעלה