הפתעה!!!

הפתעה!!!

נכון שהכי כיף זה לראו איך צחומרי גלם נולדת דמות? ובכן- בשבוע האחרון עמלתי על הכנ גמד לסיפור על גמד שהולך לישון רק עם הפעמון שלו, ויום אחד, או יותר מכון ערב אחד, הוא מגלה שהפעמון אינו... והוא צריך מצוא שיטות אחרות להירדמות. במהלך ההכנה תפסתי את עצמי מחייכת ונהנית מכל רגע של היתהוות הגמד. אז חשבתי לעצמי- למה לא לתעד ולשמח גם אתכם??? אז זהו- כשחשבתי את זה הדמות שלו כבר הייתה מפוסלת מפלסטלינה- ואין שלבים של הכנת הדמות, אבל לפחות את השאר יש.... להנאתנו!

נייר משי

על הפלסטלינה מרחתי שכבת וזלין אדיבה ועליה הנחתי פיסות נייר משי טבולות במים. ( העבר שלי כמורה למדעים מחייב להסביר- התכונה ההידרופובית של השמן כשוחה מים- יאפשר לנו להפריד את הראש שיווצר מהפלסטלינה ואז נקבל ראש חלול...)

שכבו נייר

על נייר משי הנחתי שכבות שכבות של פיסות נייר מספר טלפונים- כעצתה של דבי היקרה, מאחת ההודעות הנבחרות. חשוב להקפיד על 10 שכבות נייר -ולכן יש להשתמש בנייר מצבעים שונים כדי שנוכל להבחין בין השכבות. כמובן שאת פיסוןת הנייר מורחים בדבק פלסטי. ( עבודת נמלים סיזיפית- אבל זה מה יש...)

ועכשיו- ההפרדה!

חותכים בזהירות את אחורי הראש- כאילו מאחורי האזניים וכך ניתן לשלוף החוצה את הפלסטלינה

מנגנון עיניים

רציתי לעשות לבובה הזאת עיניים נעצמות- כי הרי הוא צריך לישון! ולכן קיבעתי באמצעות מוט מתכת( חתוך מקולב) א שתי העיניים בתוך הפנים. חיברתי את העיניים למוט קטן שלמעשה מאפשר לי לגלגל את העיניים על המוט ולגרום להיעצמותן. ( למה אין כזה גם לילדים שמסרבים ללכת לישון...
על חצי כדור סימנתי עין ועל החצי השני עפעף.

ועכשיו- סגירת הראש

מרחתי דבק מגע על קצוות שני החלקים והצמדתי . אחר כך "איבטחתי" עם פיסות נייר . ניתן להבחין בהבדל בצבעים.

שפכטל!

שלחתי את בעלי להביא לי שפכטל מהומה שאנחנו משפצים. ובזמן שהוא שפיכטל ת'קיר אני שפיכטלתי את הבובה. 2 שכבות. בינהן ואחריהן שיוף בנייר זכוכית להחלקה.

ובזמן הייבוש- כייף מסוג אחר

גזרה של הבגד- ותפירה של פיג'מת גמדים נחמדה וכמובן בגד . אגב- גם תפרתי כריות קטנות ומתוקות לכל הצופים המתוקים שלי .( 18 סה"כ ועוד אחר לפיט)

נגהלי

New member
איזה יופי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

תודה על התמונות, מרגישים את חדוות היצירה!! ממש מביא חשק לנסות גם ..

למעלה