הפתעה של סוף שבוע

עמי60

New member
הפתעה של סוף שבוע

לפני כ 3 שנים התחלתי לעסוק בשורשי משפחתי , בצד הגרמני/גליציה של משפחת אבי הצלחתי להגיע בעזרת ה http://www.jewishgen.org/ עד לתחילת המאה ה 19 . בצד התימני של משפחת אימי ז"ל שנולדה בשנת 1910 בצנעה ועלתה ב 1913 הייתי די תקוע שהרי במקומות אלו לא היו רישומים של הממלכה. במשך המחקר נעזרתי בחוקר מ "יד בן צבי" בשם מנשה ענזי שמסר לי מדי פעם מידע על המשפחה שמצא בארכיונים של ועד העדה התימנית . והנה בשבוע שעבר מטלפן אלי מנשה ומספר לי שסבו של סבי ( נולד בסביבות 1820 ) היה אדם מפורסם ופרטים עליו מופיעים בשני ספרים שכתבו נוסעים שעברו בתימן במאה ה 19 ,השאלתי את הספרים בספריה ואכן תאורים עליו מופיעים שם ולהפתעתי מסופר שהנ"ל כתב מכתב על מצוקות היהודים בתימן ב 1872 והאיגרת פורסמה בעיתון "הלבנון" בשנת תרל"ב בחודש אב ביום כ"ד . לשמחתי הגליון הזה מופיע באינטרנט באתר של עיתונות עברית היסטורית כך שקראתי ממקור ראשון את איגרתו . שני הספרים המוזכרים הם : "מסע תימן" של יעקב ספיר (בעריכתו של אברהם יערי) המסע נערך ב1858 . "יהודי תימן במאה הי"ט" של פרופסור טובי . אז מה היה למדתי ? שסב סבי היה גאון בתורה, בזהר, בקבלה וברפואה נשא ונתן עם השליטים אבל התפרנס מנפחות של כלי עבודה וכו'... שהיו לו 3 נשים.. ששמו היה יוסף סעיד עמי

נינה 18

New member
אין ספק שזו הרגשה אדירה,

ואם כך, יכול להיות שמצפות לך עוד הפתעות מאותו סב סבךוזוהי רק תחילת ההכרות שלך איתו... בהצלחה במסע ההכרות איתו.

yaelgro

New member
מזל טוב!

נראה שגם כשנדמה שתקועים, לפעמים בעזרתם של אנשים טובים אנחנו מצליחים לדלות עוד פיסות מידע.

נחי

New member
זכית לסיעתא משמיא ומארעא

מנשה ענזי הינו בחור רציני ויסודי... כך התרשמתי מהיכרות קצרה שהיתה ביננו.

ענתר

New member
../images/Emo143.gif תתחדש על המידע החדש

ממש מזל שיש לך סבא רבה רבה כזה שגם אם הוא מארץ שקשה ללמוד על האבות, כתב ספרים ומאמרים נהדר וכמובן מזל שיש אדם כמה מנשה עזי

עמי60

New member
איפוא ישנם עוד אנשים כאלה ?

כנראה שיש אבל מעטים, הכרתי ( לפני הרבה שנים )הכרות שטחית את אביו של הזמר יגאל בשן הלה עבד כפועל חקלאי בחווה באזור המרכז ,ידו האחת החזיקה בידית המחרשה ידו השניה במושכות הפרד ופיו לא פסק מלהפיק מרגליות , פרקים מהתנך ,פתגמים ממשלי וכו' . מצורף דף סרוק מהספר "מסע תימן" שנכתב ב 1858 בו הוא מתאר את יוסף סעיד . תודה למברכים . עמי

למעלה